Iata cateva noutati in terapia durerii de spate!

Iata cateva noutati in terapia durerii de spate!
Iata cateva noutati in terapia durerii de spate!

Durerea de spate este cea mai raspandita boala din lume.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, intre 70% si 85% din populatia Terrei sufera cel putin o data in viata un episod dureros mai lung de 5 zile. Astfel, durerea de spate (lombalgia) reprezinta a doua cauza de prezentare la medic, dupa raceala si gripa. Durerea de spate se asociaza cu scaderea calitatii vietii persoanelor afectate si cu limitarea activitatilor zilnice. In stadiu cronic, durerea de spate poate duce la dizabilitate si pierderea capacitatii de munca.



In tara noastra, durerea de spate este una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate raportate in randul persoanelor active. Aproximativ 42% dintre angajatii romani sufera cel putin o data pe an din cauza durerii de spate. Aceasta se afla printre cele mai ridicate proportii din tarile europene.

Sedentarismul, boala omului modern- Numarul persoanelor care sufera din cauza durerii de spate este in continua crestere in ultimii 20 de ani, mai ales in tarile industrializate si in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani.

Este interesant de remarcat faptul ca, desi nivelul de munca fizica a scazut in ultimele decenii, numarul cazurilor de lombalgie a crescut semnificativ. Astfel s-a ajuns la concluzia ca sedentarismul este una dintre principalele cauze ale aparitiei durerilor de spate. Daca in trecut cei care sufereau dureri de spate erau in principal oameni cu meserii ce presupun suprasolicitare fizica, in prezent majoritatea celor care acuza dureri de spate lucreaza mult timp la birou, sunt persoane afectate de stres si de sedentarism.

Tratament conservator- Ghidurile europene de tratament prevad o noua abordare a durerii de spate ce presupune tratamentul conservator. In lipsa unei boli grave ca si cauza de lombalgie (traumatism, afectare neurologica, durere constanta non-mecanica, cancer s.a.), strategia conservatoare presupune administrarea unui tratament local si general, ce are urmatoarele obiective:

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

1.  

 reducerea durerii si a inflamatiei,
2.    redobandirea mobilitatii,
3.    mentinerea pacientului in activitate.

3 sfaturi pentru calmarea durerii de spate

1. Consulta medicul!- Durerea acuta de spate necesita un consult medical de specialitate pentru a exclude o posibila cauza grava si pentru a beneficia de o terapie corecta si precoce.

2. Evita repausul la pat!- Potrivit ghidurilor terapeutice recente, repausul la pat nu este recomandat ca si tratament, dimpotriva, studiile au aratat ca imobilizarea in pat se asociaza cu o recuperare slaba si prelungita.

Pacientii sunt incurajati sa isi continue activitatea zilnica, inclusiv serviciul. In schimb, nu li se recomanda efort fizic, gimnastica medicala, masaj – in faza acuta a bolii.

3. Utilizeaza terapia prin caldura- Medicii recomanda aplicarea locala a unei creme incalzitoare cu tripla actiune: analgezic, revulsiv, anestezic. Aceasta actioneaza exact la nivelul spatelui avand dublu efect: reduce rapid durerea si reda mobilitatea. Crema incalzitoare poate fi utilizata cu succes in caz de: lombosciatica, durere si rigiditate musculara, fibromiozita, durere post-luxatie, dureri reumatice.


Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies