Iaurtul, chiar şi cel organic, este plin de zahăr, potrivit unui studiu citat de bbc.com. Marea Britanie a pus la punct un program naţional de reducere a consumului de zahăr şi speră ca, până în 2020, să obţină rezultate notabile.
Multe iaurturi care se află la vânzare sunt pline de zahăr, iar populaţia n-ar trebuie să se amageasca cu iluzia că optează pentru produse sănătoase, este avertismentul cercetătorilor. Concluzia lor vine după ce au analizat circa 900 de iaurturi aflate la raft în Marea Britanie. Cercetătorii de la Universitatea Leeds au ajuns la concluzia că iaurtul, chiar şi cel organic, conţine mai mult zahăr la suta de grame decât cola.
Studiul a fost publicat în BMJ Open si vine în sprijinul eforturilor făcute de autorităţi de a încuraja producţia de alimente cu mai puţin zahăr în vederea unui consum mai mic în rândul populaţiei. Iaurtul a fost identificat ca unul dintre produsele la care autorităţile de sănătate britanice doresc să înregistreze progrese în acest sens.