Idei de rețete pentru un mic dejun romantic. Cum să îl cucerești cu gustări simple!

Idei de rețete pentru un mic dejun romantic. Cum să îl cucerești cu gustări simple!
Idei de rețete pentru un mic dejun romantic

În viața de cuplu trebuie să existe și câteva momente de răsfăț pe partea culinară. Află din rândurile de mai jos idei de rețete pentru un mic dejun romantic!

Cristian Mărgărit, nutriționist, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre idei de rețete pentru un mic dejun romantic.

Idei de rețete pentru un mic dejun romantic

Lapte și miere

Dintr-un mic dejun romantic nu trebuie să lipsească sub nicio formă laptele și mierea, fiind niște alimente gustoase care în trecut se dădeau mirilor seara, după nuntă. Pe lângă faptul că sunt delicioase, laptele se numără printre cele mai bune surse de proteine, calciu, vitamina D și alți nutrienți importanți, iar mierea este un îndulcitor natural, care poate fi un

înlocuitor al siropului de arțar, pe care americanii obișnuiesc să îl consume la micul dejun cu clătite americane. Astfel, pentru a-l cuceri cu gustări simple, tot ce trebuie să faci este să încălzești o cană cu lapte și să adaugi ulterior o linguriță de miere. De asemenea, se mai pot pune ingrediente precum scorțișoară sau vanilie.

“Am adus miere, pentru că se și spune, lapte și miere din antichitate, din Sumer.

Oamenii au descoperit asta de la bun început, combinația de lapte și miere care se dădea mirilor noaptea, în zilele de după nuntă. Acesta combinație de lapte și miere într-adevăr îți dă energie, însă cine are intoleranță la lactoză o să pună iaurt în loc de lapte. (…) La americani ar fi fost clătitele americane cu sirop de arțar, dar eu consider că mierea e mai sănătoasă decât siropul de arțar.”
, a specificat specialistul.

Citește și: Cum îți dai seama că el este alesul. 6 semne care-ți arată că „e ce trebuie”

Idei de rețete pentru un mic dejun romantic[Sursa foto: freepik]

O altă variantă plăcută este și ciocolata topită în lapte, care va încânta papilele gustative ale fiecăruia.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

“La fel, ciocolata o putem topi și adăuga in lapte, este o băutură absolut extraordinară.”, a mai spus el.

Iaurt grecesc cu fructe și nuci

Iaurtul grecesc cu fructe și nuci este o variantă sănătoasă și delicioasă pentru micul dejun romantic. Iaurtul grecesc poate fi un înlocuitor al laptelui, pentru persoanele cu intoleranță la lactoză. Așadar, se adaugă o porție de iaurt grecesc într-un bol, iar mai apoi se pun fructele preferate ale partenerului de viață.

Spre exemplu, se pot folosi căpșuni, afine, banane, kiwi sau mango. Opțional, se mai pot pune nuci, migdale sau semințe de chia. Pentru a îndulci preparatul, se adaugă o linguriță de miere.

“Iarăși, o combinație absolut delicioasă: un iaurt grecesc cu fructe, poate câteva nuci. Dacă vrei să ții cont de grăsime, poți să iei un iaurt cu mai puțină grăsime, însă cel cu grăsime este mai aromat, mai cremos.”

, a mai spus el.

Idei de rețete pentru un mic dejun romantic[Sursa foto: freepik]

Tartine cu somon afumat și cremă de brânză

Tartinele cu somon afumat și cremă de brânză se numără printre cele mai consumate preparate la micul dejun. Somonul afumat este bogat în proteine, omega-3 și vitaminele B, D și E, iar crema de brânză are o textură cremoasă și un gust desăvârșit. Se poate tăia porțiunea de coajă a pâinii, pentru a obține un miez auriu și fin.

După ce feliile se ung cu cremă de brânză și se adaugă feliile de somon afumat, se poate decora totul cu rucola. Rucola este un aliment care are multe beneficii deoarece el ajută la drenarea bilei, la detoxifiere și are calități antiestrogenice care stimulează testosteronul.

“Dacă la un moment dat ți se face un pic de foame, poți face niște tartine foarte mici, mie îmi place să tai porțiunea de coajă și las doar miezul și le fac aurii, fine. (…) Rucola ajută la drenarea bilei, deci ajută foarte mult detoxifierea și are niște calități antiestrogenice și stimulează testosteronul.”, a mai menționat acesta.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Cum să-ți revitalizezi relația în 2023. 5 lucruri pe care trebuie să le faceți amândoi

Idei de rețete pentru un mic dejun romantic[Sursa foto: freepik]

Suc de țelină și sfeclă roșie

Pe lângă paharul cu apă pentru hidratare sau sucul de portocale, se poate lua în calcul un suc de țelină și sfeclă roșie, fiind recomandat mai ales persoanelor de sex masculin. Sucul de țelină și sfeclă reduce tensiunea arterială, ajută la îmbunătățirea digestiei datorită conținutului crescut de fibre și antioxidanți, ajută la detoxifiere, scade nivelul de colesterol, nutrienții din legumele respective ajută la sănătatea inimii deoarece conțin potasiu și magneziu și, totodată, ajută sistemul imunitar.

“Pentru bărbați merge dimineața un suc de țelina cu sfeclă roșie. Țelina are proprietăți androgenice, sfecla roșie are vasodilatatori.(...) Vorbim despre absolut ce le place lor, nu despre cantități nutriționale. Nu trebuie să lipsească apa.”, a încheiat nutriționistul.

Idei de rețete pentru un mic dejun romantic[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum să-ți revitalizezi relația în 2023. 5 lucruri pe care trebuie să le faceți amândoi

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies