Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște

Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște
Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște

Iată alternativele cu care poți vopsi ouăle în mod natural, fără să te folosești de chimicale.

Sărbătorile Pascale bat la ușă, astfel că gospodinele se gândesc deja cum să pregătească cele mai atrăgătoare ouă cu care să decoreze masa festivă și să surprindă invitații. Vopseaua din supermarket începe sa atragă cât mai mult ochii curioșilor, astfel că găsim o varietate de culori în care pot fi vopsite ouăle de Paște și care pot fi folosite în diferite combinații de modele. Cu toate acestea, cantitatea de ouă pe care o consumăm în perioada pascală s-ar putea să aducă și anumite probleme de sănătate, din cauza chimicalelor întâlnite în vopseaua de ouă care se infiltrează în coajă, iar ulterior

ajung să fie ingerate. Iată câteva alternative prin care poți vopsi ouăle de Paște în cele mai frumoase culori, folosindu-te de alimente naturale și de obiceiuri sănătoase, prin care să decorezi vedeta aceste sărbători. Chiar dacă poate culorile nu sunt la fel de aprinse ca atunci când folosim vopsea din magazin, important este să ne gândim și la sănătate în momentul în care facem acest lucru.

Alternativă pentru vopseaua roșie

Citește și: Idei creative pentru decorațiuni de Paște

Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște
Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște[Sursa foto: freepik]

Citește și: Idei de coșuri de Paște, pentru fiecare membru al familiei

Interesul spre natural și sănătate ar trebui să fie pe primul loc în familie, mai ales când vorbim de copii la mijloc, iar acest lucru este dat și felul în care vopsim ouăle în această perioadă.

Nelipsitele ouă roșii de pe masă pot fi obținute foarte ușor și printr-o alternativă naturală, folosindu-te de ceapă roșie și diferite frunze culese din grădină. Tot ce aveți nevoie să faceți este să fierbeți câteva coji de ceapă roșie și să introduceți ouăle la fiert în zeama pe care acestea o lasă. În momentul în care doriți să faceți un anumit model, puteți lipi diferite frunze pe ouă și să le introduceți la fiert alături de coaja de ceapă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cum să faci ouă albastre folosindu-te de o metodă naturală

Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște
Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște[Sursa foto: freepik]

Pentru gospodinele care se gândesc să facă și alte ouă în afară de cele clasice roșii, pot apela la o culoare naturală din care să obțină ouă albastre pentru masa de sărbătoare.

Știai că este foarte ușor să ai această culoare folosindu-te de un ingredient pe care îi ai chiar la tine în cămară? Ei bine, dacă îți dorești ouă albastre, tot ce trebuie să faci este să lași ouăle peste noapte în seamă de varză roșie, fiartă, iar a doua zi să le fierbem pentru doar câteva minute, iar culoarea naturală este chiar la tine acasă.

Alternativă pentru vopseaua verde

Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște
Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște[Sursa foto: freepik]

Dacă vorbim de culoarea verde obținută de Paște pe ouă, vei proceda cam în același fel și vei lăsa, tot peste noapte, oăle în zeamă de spanac fiert. Trebuie să aveți grijă ca spanacul să nu fie crud, deoarece va ieși într-o culoare gri, neplăcută în foarte multe cazuri, însă dacă spanacul este copt cum trebuie, atunci veți obține o culoare de verde crud, minunată pentru a decora masa de sărbătorile pascale.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Obține culoarea mov pe ouă chiar la tine acasă

Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște
Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște[Sursa foto: freepik]

Acel mov superb din vitrine poate fi reprodus chiar la tine acasă și transpus pe ouă. Tot ce trebuie să faci este să te folosești de afine, fiind cea mai simplă metodă de vopsire, întrucât se lasă ouăle la fiert timp de 30 de minute, împreună cu jumătate de pungă de afine congelate, la foc foarte mic. Există și varianta de a fierbe afinele separat pentru 15-20 minute și de a pune ouăle după la foc mediu timp de 10-15minute.

Culoarea lavandei, acum și pe ouăle de Paște

Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște
Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște[Sursa foto: freepik]

Culoarea lavandei, întâlnită în foarte multe articole vestimentare sau machiaje din jurul tău poate fi reprodusă acum și pe ouăle de Paște, obținând această culoare în mod natural, chiar la tine acasă, folosindu-te de un grepfruit roșu. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți ouăle în zeama de la grepfruit timp de aproximativ 45 de minute la foc foarte mic. Există și varianta de a fierbe fructul separat pentru 25-30 de minute și adăugate ulterior ouăle la foc mediu timp de 10-15. Indiferent ce culoare vreți alege să vopsiți ouăle, important este să puneți în apa de fiert și oțet, pentru a menține culoarea naturală și a se păstra mai bine. Iată alternativele de care ai nevoie pentru a vopsi ouăle natural chiar la tine acasă. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Dincolo de ouă roșii și cozonac. Descoperă tradițiile unice de Paște din România

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies