Igiena feminină esențială. Ghid detaliat pentru femei

Igiena feminină esențială. Ghid detaliat pentru femei
Igiena feminină esențială

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre igiena feminină!

Igiena feminină personală este o parte esențială a vieții însă, nu este întotdeauna un subiect foarte discutat, poate din lipsa unei figuri feminine în viața tinerelor. Cu toate astea, este un subiect pe care orice femeie ar trebui să îl știe, pentru a preveni bacteriile rele care pot cauza boli și afecțiuni. Mai mult decât atât, femeile se vor simți mult mai confortabile și pline de viață în corpul lor.

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre îngrijirea corespunzătoare a corpului!

Igiena feminină esențială[Sursa foto: freepik]

Îngrijirea părului

Igiena feminină esențială[Sursa foto: freepik]

Primul aspect pe care orice femeie ar trebui să îl aibă în vedere este îngrijirea părului, în funcție de tipul podoabei capilare. Spre exemplu, femeile cu părul drept se confruntă des cu părul uleios, necesitând astfel o șamponare mult mai frecventă.

De asemenea, atunci când vine vorba de părul ondulat sau creț trebuie să ia în considerare că acesta devine mai uscat și trebuie să beneficieze de hidratare constantă. Femeile își vor da seama că îngrijirea părului eficientă a dat roade în momentul în care podoaba capilară nu prinde un miros neplăcut, nu se încurcă des, iar scalpul are un aspect sănătos.

Îngrijirea corpului

Igiena feminină esențială[Sursa foto: freepik]

Citește și: Secrete pentru unghii impecabile. Cum să respecți eticheta în îngrijirea unghiilor și să creezi o bună impresie

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

O igienă feminină corespunzătoare include îngrijirea corpului, mai precis curățarea, hidratarea și protecția pielii. Femeile trebuie să își protejeze de fiecare dată pielea de soare, indiferent că este vară sau iarnă, pentru a preveni deteriorarea pielii din cauza expunerii la razele solare.

Acestea își pot crea o rutină de îngrijire a pielii care să conțină produse precum măști și scrub-uri, în funcție de tipul de piele al fiecăreia. De asemenea, în rutina de îngrijire sunt nelipsite vitaminele și antioxidanții, mai ales vitamina C care este întotdeauna o alegere bună.

Femeile trebuie să aibă în vedere spălarea zilnică, cel puțin o dată pe zi, cu ajutorul unui burete de duș sau a unei mănuși exfoliante.

Aceste ustensile ajută foarte mult în procesul de curățare deoarece îndepărtează transpirația, pielea moartă și impuritățile. După spălarea corpului, se folosește întotdeauna un deodorant pentru a preveni mirosurile neplăcute.

Epilarea

Igiena feminină esențială[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce vitamină trebuie să adaugi în mascara pentru a avea gene voluminoase și lungi. Trucul pe care trebuie să-l folosească orice femeie care se machiază

Atunci când vine vorba de epilare, fiecare femeie are libertatea de a alege dacă să îndepărteze părul de pe corp sau nu. Cu toate astea, dacă acestea decid să se epileze, pot apela la o lamă de ras specială, cremă depilatoare sau epilarea cu laser. Însă, fiecare metodă are avantaje și dezavantaje, iar alegerea depinde de preferințe.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Lenjeria intimă

Unul dintre cei mai importanți pași de îngrijire feminină este spălarea zonei intime de două ori pe zi, dimineața și seara. Mai mult decât atât, produsele de igienă intimă trebuie alese cu grijă pentru a menține un pH sănătos. De asemenea, schimbarea regulată a produselor de igienă intimă este la fel de importantă, mai ales în timpul perioadei menstruale.

Picioarele

Igiena feminină esențială[Sursa foto: freepik]

De multe ori se întâmplă ca picioarele să nu primească atât de multă atenție pe cât ar trebui, atunci când are loc curățarea corpului. Cu toate astea, femeile trebuie să aibă în vedere de fiecare dată spălarea acestei zone, pentru a preveni mirosurile neplăcute și pentru a avea întotdeauna un aspect plăcut.

Mai mult decât atât, igiena personală nu se referă doar la curățarea corpului, ci și la menținerea hainelor curate, care trebuie spălate după fiecare purtare, în funcție de gradul de murdărie și transpirație.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Care este modul corect de uscare a părului. Trucul minune pentru femeile care vor un păr mătăsos, fără vârfuri despicate

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies