Îmbătrânirea prematură a pielii. Cum să previi și să tratezi semnele premature ale înaintării în vârstă!

imbatranirea prematura a pielii
Îmbătrânirea prematură a pielii

Pielea poate să imbatraneasca și prematur. Însă știați ce puteți face în acest sens?

Aflați din rândurile următoare cum ne afectează, mai exact, factorii externi, dar și interni, pielea. În plus, descoperiți și care este rolul colagenului în acest sens și nu numai atât! 

 

Cum ne afectează factorii externi, dar și interni, pielea  

Bineînțeles că există nenumărați factori, atât externi, cât și interni, care ne pot afecta pielea. Printre aceștia se află și cei de mediu, soarele, poluarea, dar și stresul, obiceiurile neasanatoare de alimentare, fumatul, consumul de alcool și nu numai. 

“Anumiți factori de mediu, printre care și soarele, pe lângă poluare, stres, chiar obiceiuri alimentare nesănătoase sau fumatul și consumul de alcool, influențează evident într-un sens negativ felul în care pielea noastră arată. Totalitatea acestor factori a fost reunită sub denumirea de expozom, adică lucrul la care noi suntem expuși de-a lungul vieții și care ne influențează practic în fiecare zi, inclusiv factori interni de tip hormonal și care, în final, au un rezultat asupra felului în care pielea arată, pentru că determină apariția unor modificări la nivelul pielii, fenomene inflamatorii, apariția petelor, de exemplu apariția vaselor

vizibile și poate cel mai important, este apariția stresului oxidativ și a radicalilor liberi de oxigen, care în final, determină degradarea fibrelor de colagen din piele și aici soarele este cel mai vinovat de acest fenomen.”, a explicat Adina Alexandru, medic dermatolog. 

imbatranire prematura boala
Îmbătrânirea prematură a pielii[Sursa foto: freepik]

 

Rolul colagenului în prevenirea îmbătrânirii premature a pielii 

Colagenul se pare că are un rol foarte important în prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, tocmai pentru că, la un moment dat, organismul nostru nu îl mai produce, în mod natural, motiv pentru care, este necesar

să îl reintroducem în organism, într-un mod sau altul. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

“Colagenul este o proteină foarte importantă pentru organismul nostru. Se regăsește nu numai în piele, ci și în oase, de exemplu, sau ligamente sau tendoane. In piele are un rol extrem de important, pentru că intră în structura unor fibre care mențin pielea fermă, o piele cu aspect tânăr.

Cu toții ne dorim o astfel de piele, din păcate însă, pe măsură ce trec anii, colagenul începe să se degradeze, să se producă într-o cantitate mai mică, în mod natural. Pe lângă acestea sigur și expozomul despre care am vorbit, influențează într-un mod negativ prin degradarea accelerată a fibrelor de colagen. În final s-a constatat chiar că, după 40 de ani, pierdem circa 1% din cantitatea totală de colagen din piele, pe care o avem pe an, deci niște date semnificative care ne arată în ce fel ne pierdem din fermitatea pielii pe măsură ce înaintăm în vârstă.”,
a adăugat specialistul. 

imbatranire piele
Îmbătrânirea prematură a pielii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum îți dai seama că Universul îți transmite mesaje. La ce să fii atentă

 

Ce ingrediente trebuie să folosim pentru a stimula producția de colagen asupra pielii 

Pe lângă colagen, putem utiliza și anumite produse dermato-cosmetice, special destinate anti-aging-ului, care conțin ingrediente active.

De asemenea, și acidul hialuronic poate ajută in acest sens, dar și vitamina C. 

“Poate cel mai simplu, ar fi să căutăm un produs care să conțină colagen sau să-l aplicăm pe piele. Din păcate însă, acest lucru nu se poate, pentru că această moleculă nu pătrunde prin piele, deci ar fi total ineficiente. Au fost găsite însă soluții alternative foarte inteligente cum ar fi includerea în dermato-cosmetice destinate anti-aging-ului, a unor ingrediente active care reușesc să stimuleze sinteza de colagen în piele.

 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Unele dintre acestea ar fi, de exemplu, bio-peptidele. Sunt niște lanțuri scurte de aminoacizi care reușesc să pătrundă în derm, deci în profunzimea pielii, să stimuleze fibroblastele pentru a produce colagen, deci în felul acesta ne rejuvenam pielea din interior. 

O altă metodă foarte bună de rejuvenare și un ingredient foarte activ este acidul hialuronic. Este util să introducem în aceste dermato-cosmetice sau să folosim dermato-cosmetice care conțin acid hialuronic într-o dublă combinație cu greutate moleculară, mică și mare. 

Vitamina C este aproape miraculoasă. Are numeroase efecte benefice asupra pielii, combate stresul oxidativ indus de soare, deci degradarea colagenului. Mai mult decât atât, stimulează formarea de colagen, elimină discromiile, pigmentarea neuniformă, exfoliază puțin, deci reda un aspect mai luminos pielii, lucruri foarte importante pentru piele și din nou un ingredient activ și foarte benefic pentru pielea noastră este acidul glicolic, care este un acid din fructe și care, de asemenea, exfoliază, face un peeling chimic foarte, foarte superficial și foarte benefic și bine tolerat, rejuvenează și induce formarea de colagen din nou, deci toate acestea acționând sinergic. Ideal este să le regăsim în același dermato-cosmetic pe toate, pentru a obține beneficiul tuturor acestor ingrediente active.”, a încheiat aceasta. 

imbatranirea prematura a fetei
Îmbătrânirea prematură a pielii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Machiaj de seară pas cu pas. Cum să realizezi un machiaj de seară perfect pentru evenimente speciale și ieșiri în oraș!



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Bretonul vedetă al anului 2023. Care sunt cele mai căutate tunsori cu breton?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies