Machiaj de seară pas cu pas. Cum să realizezi un machiaj de seară perfect pentru evenimente speciale și ieșiri în oraș!

Machiaj de seară pas cu pas. Cum să realizezi un machiaj de seară perfect pentru evenimente speciale și ieșiri în oraș!
Machiaj de seară pas cu pas. Cum să realizezi un machiaj de seară perfect pentru evenimente speciale și ieșiri în oraș!

Fie că vorbim de un eveniment special sau o ieșire în oraș, doamnele își doresc să arate impecabil. De multe ori, nu putem să apelăm la un make-up artist pentru un machiaj de seară și trebuie să ne descurcăm pe cont propriu.

Descoperă în rândurile de mai jos etapele pas cu pas, pentru un a crea un machiaj de seară, dar și sfaturile utile oferite de make-up artitsul Ana Cucuta.

Curățarea și hidratarea pielii

Pentru ca machiajul să arate impecabil, este nevoie ca tenul să fie pregătit înainte. Așadar, este esențial să îți cureți fața și să folosești câteva produse de hidratare, pentru ca machiajul să se așeze și să reziste mai mult.

Aplicarea bazei de machiaj

etapele unui machiaj de seară
Etapele unui machiaj de seară[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Tendințe pentru rochiile de mireasă pentru anul 2023. Eleganță și originalitate!

În special atunci când mergem la un eveniment, ne dorim ca machiajul să reziste o perioadă cât mai îndelungată. De aceea, avem nevoie să folosim o bază de machiaj, potrivită tenului nostru.

„Ca să ne reziste machiajul mai mult, la un machiaj de seară, avem nevoie de o bază cu rezistență bună.”,

a declarat specialistul în machiaj.

Fond de ten și corector

Tenul trebuie să arate foarte bine, pentru ca machiajul să fie reușit. Așadar, putem folosi un fond de ten mat, cu o rezistență mai mare. Atât corectorul, cât și fondul de ten, pot fi aplicate cu ajutorul unei pensule sau a unui burețel.

Conturarea feței

Conturarea ne va oferi un look mult mai frumos, iar fața va părea mult mai structurată.

În cazul unui machiaj de seară, alege o pudră bronzată mată.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Aplicarea fardurilor pentru ochi

machiaj pentru evenimente
Machiaj pentru evenimente[Sursa foto: Freepik]

Atunci când mergem la un eveniment este timpul pentru a ne juca cu fardurile din paletă. Așadar, putem opta pentru un look ceva mai îndrăzneț.

„Trebuie să ținem cont că dacă vrem un machiaj de seară, trebuie să fie mult mai intens decât un machiaj de zi. Putem să avem și ceva strălucitor. Recomandarea mea este să avem o paletă de farduri care să conțină mai multe culori, și mate și ceva strălucitor. Dacă avem ochii verzi, trebuie să alegem un bordo, pentru că tot ce are puțin roșu, scoate în evidență verdele.

Dacă avem ochii albaștri, este frumos să folosim nuanțe mai solare, mai spre portocaliu, auriu. Dacă avem ochii căprui, putem să folosim orice culoare, cu condiția să nu fie prea intens.”, a declarat Ana Cucuta.

Chiar și ustensilele sunt importante, pentru ca machiajul să arate bine și să fie executat corect.

„Când aplicăm fardurile sidefate sau strălucitoare, să aplicăm prin tapotare. Pensula trebuie să fie din păr natural, nu sintetică, deoarece nu se vor lipi fardurile.

Tot timpul punctul cel mai înalt al ochiului trebuie să fie cel mai puternic, ca să dea alungire machiajului. Cu o pensulă circulară voi întinde culoarea, către interior.”, a explicat specialistul.

Tus și mascara

machiaj de seara natural
Machiaj de seară natural[Sursa foto: Freepik]

Tușul este unul din produsele de machiaj ce transformă un machiaj obișnuit în unul de eveniment! După aplicarea acestuia, folosește mascara, pentru o privire atrăgătoare.

 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Ar trebui să ținem cont și de ținută și de coafură, pentru a fi unitar totul. Dacă avem o rochie retro, putem să ne facem și părul retro și machiajul să fie un eyeliner cu buze roșii. Dacă suntem mai îndrăznețe și moderne, putem să optăm pentru un smokey-eyes, un machiaj ce folosește și lumină și umbră.”, a mărturisit make-up artistul.

Conturarea buzelor și aplicarea rujului

machiaj de seara
Machiaj de seară[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Machiaj de nuntă pentru ochi căprui. Tutorial pas cu pas de make-up pentru ziua cea mare a căsătoriei!

Rujul este întotdeauna un element esențial în machiaj. Chiar și dacă ai optat pentru un machiaj al ochilor ceva mai natural, poți ieși în evidență cu un ruj într-o nuanță mai aprinsă. În cazul în care ai folosit tuș negru sau smokey-eyes bazat pe negru, alege să porți un ruj roșu, care îți va da o notă de eleganță.

 

 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum trebuie spălat costumul de baie pentru a arăta ca nou. Multe gospodine fac o mare greșeală

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies