Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei. Reguli de conduită pentru acest tip de eveniment

Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei. Reguli de conduită pentru acest tip de eveniment
Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei. Reguli de conduită pentru acest tip de eveniment

Ținutele de cocktail sunt purtate deseori de către femei. Însă știați care sunt regulile de care ar trebui să țineți cont?

Aflați în rândurile următoare, ce reprezintă mai exact ținuta de cocktail, care sunt regulile în ceea ce privește femeile, dar și care sunt doar câteva dintre alegerile pe care le puteți face, în ceea ce privește un astfel de eveniment.

Ce este ținuta de cocktail

Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei[Sursa foto: freepik]

O ținută de cocktail, nu este nimic altceva decât articole vestimentare alese cu atenție, formale, însă în același timp mult mai festive.

Este o ținută mult mai casual decât este cea de birou, mai puțin formală, decât ținuta obișnuită. De cele mai multe ori, acest dresscode va fi menționat în invitația primită pentru un anumit eveniment, însă cu toate acestea, regăsim astfel de ținute abordate atunci când vine vorba despre diverse aniversări, reuniuni, logodne, nunți și alte astfel de ocazii.

Citește și: Diferite tipuri de tocuri. Un ghid de succes pentru începătoare

Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce trebuie să porți la petrecerea burlăcițelor. Reguli pe care nu trebuie să le încalci pentru a nu supăra mireasa!

Ce este ținuta de cocktail pentru femei

În ceea ce privește ținuta de cocktail care vizează femeile, există o regulă generală de care ar trebui să ținem cont, mai exact legată de rochie.

Aceasta nu trebuie să fie sumară, transparentă, prea scurtă sau prea lungă, ci atât cât să se încadreze între aspectul formal și casual, ceea ce înseamnă că poți aborda oricând o rochie clasică neagră, fără bretele, rochiile împodobite, din dantelă sau cele midi cu mânecă lungă, acestea fiind doar câteva dintre alegerile pe care le poți face și cu care nu vei da greș niciodată.

reguli de conduita pentru petrecere cocktail
Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei[Sursa foto: freepik]

Ce trebuie să știți despre ținuta de cocktail pentru femei

1. Nu purta rochii fluide/Atenție la tiv

Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei[Sursa foto: freepik]

In ciuda faptului că la un astfel de eveniment, nu ar trebui să porți rochii fluide, ci mai degrabă cele care îți pun silueta în evidență și au un tiv deosebit, este de la sine înțeles faptul că nu ar trebui să confunzi un astfel de eveniment cu o seară în oraș alături de prietene.

Trebuie să evitați ținutele transparente sau care să atragă atenția într-un mod inutil și negativ, iar decolteul nu ar trebui să fie unul prea proeminent.

În schimb, puteți purta rochii cu linia în A, o croială de prințesă sau orice altă rochie care are un tiv fluid, cu întindere către braț. Nu vei da greș niciodată cu o rochie de cocktail neagră, care nu se va demoda prea curând, poți lua în calcul de asemenea și rochiile fără bretele, cele care au decolteuri cu inimă sau mâneci lungi.

Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

2. Nu purta o rochie supradimensionată/Alege rochii de mărime midi

Dat fiind faptul că vorbim despre un eveniment de cocktail, cu siguranță nu ar trebui să alegi o rochie supradimensionată, ci mai degrabă, ar trebui să optezi pentru o rochie midi.

Se recomandă ca la un astfel de eveniment să eviți rochiile care afișează mai mult decât este nevoie, dat fiind faptul că este un eveniment formal și nu unul de distracție.

În schimb, puteți purta rochiile de mărimi midi, acestea fiind și cunoscute ca fiind rochii speciale de cocktail, perfecte în cazul în care nu vă simțiți tocmai confortabile să le purtați pe cele mini, iar de aici și până la nuanțele și modelele regăsite pe aceste rochii, varietatea este continua.

Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei[Sursa foto: freepik]

3. Nu vă prezentați în blugi/Alege salopeta

Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei[Sursa foto: freepik]

In ciuda faptului că este un eveniment formal, ceea ce te poate duce cu gândul că este bine să porți o pereche de blugi, respectiv pantaloni, află că nu ar trebui deloc să te prezinți la un astfel de eveniment îmbrăcată astfel, în ciuda faptului că blugii pot reprezenta un articol vestimentar extrem de confortabil. Cu toate acestea, nu ar trebui să îi alegi și din simplul fapt că nu îți va oferi libertatea de care ai nevoie, atunci când participi la un eveniment de cocktail.

În schimb, puteți purta salopetele, dintr-o singură piesă sau chiar să formați o ținută unitară, dintr-o pereche de pantaloni și o bluză din mătase sau satin, care să se combine excelent cu un colier de perle, un machiaj simplu și o pereche de pantofi pe măsură.

Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei[Sursa foto: freepik]

4. Evitați gențile uriașe/Alegeți o geantă mică

Bineînțeles că la un astfel de eveniment, mâinile trebuie să fie cât mai goale cu putință, astfel încât să puteți avea o conversație așa cum se cuvine cu persoanele prezente, lucru pe care nu îl veți putea face dacă veți avea o geantă mare. Prin urmare, ar trebui să optați pentru o geantă cât mai mică cu putință, pentru a vă pune strictul necesar cu voi.

Prin urmare, în schimb, puteți alege să purtați un clutch sau o altfel de geantă mică, pentru a vă completa ținuta într-un mod elegant, iar la final, să vă puteți simți cât mai bine în respectiva seară.

Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei[Sursa foto: freepik]

5. Nu purtați papuci/Alegeți tocuri sau platforme

Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Bineînțeles că la un astfel de eveniment nu ar trebui să purtați orice tip de încălțăminte, evitând cu orice preț papucii, cizmele, sandalele plate și alte astfel de tipuri de încălțăminte care nu sunt considerate potrivite pentru ținutele de cocktail.

În schimb, puteți purta tocurile de orice fel sau pantofii cu platformă, acestea fiind doar 2 dintre alegerile absolut perfecte care vă vor îmbunătăți atât silueta, cât și întreaga ținută.

reguli cocktail
Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei[Sursa foto: freepik]

6. Nu exagerați cu accesoriile/Alegeți o singură piesă

În ciuda faptului că puteți avea impresia că vă puteți permite să adăugați cât mai multe accesorii cu putință la un astfel de eveniment de cocktail, aflați că lucrurile stau cu totul și cu totul diferit, și nu ar trebui să exagerați cu accesoriile la o ținută, dimpotrivă, ar trebui să alegeți o singură piesă principală pentru a vă pune în evidență cât mai bine. Întotdeauna accesoriile au fost văzute ca ridicarea unei ținute din punct de vedere vizual, însă cu toate acestea, aflați că o singură piesă este suficientă pentru a vă îmbunătăți aspectul, în special dacă vorbim despre o rochie simplă.

Așadar, în schimb, puteți alege să purtați o singură piesă principală, precum un colier, o brățară, un ceas sau o pereche de cercei, această piesă fiind aleasă în concordanță cu ținuta pe care o aveți, astfel încât să iasă în evidență într-un mod pozitiv și să vă mențină ținuta potrivită.

petrecere cocktail
Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei[Sursa foto: freepik]

7. Nu vă îmbrăcați în rochii mototolite/Luați în considerare călcarea ținutei

Un alt aspect de luat în calcul în ceea ce privește un eveniment de tip cocktail, ține și de faptul că nu ar trebui să îmbrăcați rochii mototolite, iar dacă materialul permite, le puteți călca. Indiferent de faptul că nu este vorba despre alegerea unei rochii, ci mai degrabă a unui costum, o pereche de pantaloni elegantă sau o salopetă, tot nu ar trebui ca ținuta să fie mototolită, ci ar trebui să acordați atenție acestui aspect și să o călcați, dacă este nevoie.

imbracaminte de cocktail
Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei[Sursa foto: freepik]

8. Nu lăsați lenjeria intimă să se arate/Alegeți rochii fără bretele sau să se lipească de lenjeria intimă

Nu în ultimul rând, în alt aspect de luat în seamă în acest caz, este reprezentat și de lenjeria intimă, care nu ar trebui să se vadă sub nicio formă, ceea ce înseamnă că ar trebui să alegeți rochii fără bretele sau care să se lipească foarte bine de lenjeria intimă pe care o purtați. Cu siguranță nu veți da greș dacă veți alege un sutien fără bretele sau lipit de corp, în cazul în care purtați o rochie cu un decolteu mai mare, iar dacă purtați haine modelatoare, ar trebui să vă asigurați că se aliniază perfect cu forma rochiei pe care o aveți și nu ies în afara ei, astfel încât să nu atrageți atenția într-un mod negativ asupra voastră, dimpotrivă.

Te invitam si maine, pe Kfetele.ro, pentru a descoperi universul nostru de fashion, de la podiumurile de modă globale până la străzile metropolelor, suntem mereu conectați la cele mai recente tendințe.

@kfetele.ro Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei #foryou #kfetele #cocktaildresses #rochie ♬ sunet original- 𝗞𝗳𝗲𝘁𝗲𝗹𝗲.𝗿𝗼



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce trebuie să porți la petrecerea burlăcițelor. Reguli pe care nu trebuie să le încalci pentru a nu supăra mireasa!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies