Implantul dentar este periculos? Evaluarea riscurilor și beneficiilor acestei proceduri stomatologice inovatoare!

Implantul dentar este periculos? Evaluarea riscurilor și beneficiilor acestei proceduri stomatologice inovatoare!
Implantul dentar este periculos

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre implantul dentar!

Doctor Anca Vereanu a discutat în cadrul unei emisiuni TV despre implantul dentar.

Consultați un specialist

Când vine vorba despre implantul dentar, fiecare persoană trebuie să își aleagă un medic cu experiență, în locul unei clinici populare. În acest mod, oamenii vor avea ocazia să cunoască mult mai bine doctorul pe mâna căruia se lasă. Astfel, conversația cu medicul este importantă pentru a se observa ce nivel de expertiză are în folosirea tehnologiei și implanturilor potrivite.

”Trebuie să te duci la un medic cu experiență, nu la o clinică pur și simplu. Să te duci să-l cunoști, consultațiile nu sunt ca medicii să ia niște bani care nu au nicio importanță sau relevanță, tu acolo cunoști omul pe care mâna te dai, și ce încredere îți face, care este nivelul de discuție, cât de mult te-a lămurit, cât de mult știe ce tehnologie și implanturi folosește”,

a mai precizat ea.

Citește și: Durata de viață a unui implant dentar. Procesul de punere, îngrijire și factorii care pot influența succesul pe termen lung!

Discutați despre riscuri și complicații

Implantul dentar este periculos[Sursa foto: freepik]

Înainte de a apela la implanturi dentare, doctorii vor avea în vedere vârsta și nevoile pacientului, fie că este o persoană în vârstă sau mai tânără.

Mai mult decât atât, implantul trebuie să fie o soluție pe termen lung și să dureze pe viață, iar alegerea unei clinici doar pe baza prețului mai mic sau a unei garanții de 5-10 ani nu este cea mai bună variantă.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

”Implanturile trebuie întotdeauna coroborate cu mai mulți factori.

În primul rând, câți ani ai, ce necesități ai dacă ești o persoană în vârstă sau mai tânără. Implantul trebuie să fie pus pe viață, nu să mergem la o clinică pentru că am găsit prețul cel mai bun”
, a menționat aceasta.

Evaluarea osoasă

Implantul dentar este periculos[Sursa foto: freepik]

Evaluarea osoasă este esențială în planificarea și realizarea cu succes a unui implant dentar.

Astfel, medicul trebuie să efectueze o evaluare a structurii osoase a maxilarului sau a mandibulei, pentru a vedea dacă pacientul are nevoie cu adevărat de implant dentar și pentru a stabili ce tip de implant ar fi cel mai potrivit. Osul trebuie să fie suficient de dens pentru a oferi stabilitate implantului și pentru a asigura o osteointegrare eficientă.

Citește și: Cum să te pregătești corespunzător înaintea unei intervenții chirurgicale dentare

Îngrijirea orală

De asemenea, îngrijirea orală este deosebit de importantă pentru a menține sănătatea și durabilitatea implantului dentar pe termen lung. Astfel, este recomandat periajul dinților zilnic cu o periuță de dinți moale, utilizarea unei ațe dentare, cât și igienizarea limbii, pentru că bacteriile acumulate pe limbă pot contribui la dezvoltarea problemelor orale. Mai mult decât atât, este recomandat un stil de viață sănătos și renunțarea la obiceiurile dăunătoare care pot cauza, de asemenea, probleme la nivelul dinților.

Costurile implicate

Implantul dentar este periculos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cine este actorul care îi dă viață lui Yaman, protagonistul din „Inimă rebelă”. Acesta a câștigat inimile telespectatorilor în serialul „Totul pentru familia mea”- kanald.ro

Citește și: Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor- stirilekanald.ro

Este bine de știut faptul că există peste 6000 de producători de implanturi în lume, însă doar 3 dintre aceștia sunt pe podium, așa cum este cazul implantului elvețian. Costurile pot varia în funcție de experiența și calificările medicului dentist care efectuează procedura. De asemenea, dacă este nevoie de înlocuirea unui singur dinte sau a mai multor dinți, numărul de implanturi va influența costul total.

”Când vorbim de calitatea unui implant, vorbim de studiile pe care le are în spate. Sunt în lume peste 6000 de producători de implanturi, și doar 3 sunt pe podium, spre exemplu, implantul elvețian. El are o echipă de cercetători, iar fiecare îmbunătățire care i se aduce unui implant prin forma spiralei, forma implantului, și așa mai departe, s-a dovedit că sunt mai bune”, a spus specialistul.

Opțiuni alternative

Implantul dentar este periculos[Sursa foto: freepik]

Medicii pot stabili opțiunile alternative pentru înlocuirea unui dinte lipsă, fără a apela la implant dentar dacă nu este cazul. Astfel, poate fi vorba de atașarea unei coroane sau proteze dentare la dinții adiacenți, care vor susține dintele artificial în spațiul gol. De asemenea, protezele dentare pot înlocui mai mulți dinți lipsă și sunt detașabile, astfel că se pot îndepărta destul de ușor pentru curățare și igienizare.

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să te pregătești corespunzător înaintea unei intervenții chirurgicale dentare

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Ana Morodan, despre viața din mediul online și munca depusă pentru toate lucrurile obținute. „Se uită cu invidie. Viața e făcută din triumfuri și eșecuri.”

Moneda cu chipul lui Cristiano Ronaldo! Portugalia va lansa moneda de 7 euro cu chipul fotbalistului | Foto

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies