In ce consta testul HALO pentru cancerul de san

In ce consta testul HALO pentru cancerul de san

Orice femeie pana in 40 de ani trebuie sa-si faca anual o ecografie bilaterala, iar dupa varsta de 40 de ani, medicul recomanda si o mamografie bilaterala, investigatii care pot salva vieti. Datele statistice cu privire la cancerul la san sunt destul de ingrijoratoare. Astfel, in Europa, la fiecare sase minute, o femeie moare din cauza acestei afectiuni groaznice.

Ce este testul HALO

 

Testul HALO Papanicolau (PAP) pentru sani este o metoda non-invaziva, automatizata si rapida, prin care se colecteaza fluid din mamelon printr-un dispozitiv de aspiratie, similar cu pompa de sani folosita de femeile care alapteaza. Pentru obtinerea fluidului, in cabinetul medical, sanul este incalzit si masat cu ajutorul unor cupe moi, flexibile. Recoltarea dureaza foarte putin, maximum 5 minute, iar lichidul prelevat este trimis la laborator pentru efectuarea examenului citologic. Acest procedeu este absolut nedureros. Ulterior, la microscop este analizat lichidul aspirat din mamelon, pentru a determina prezenta celulelor atipice.

 

Marele avantaj al acestei investigatii consta in faptul ca poate detecta cancerul de san cu 10 ani inaintea mamografiei. Trebuie sa retinem ca prezenta celulelor atipice nu semnifica confirmarea diagnosticului de cancer de san. Testul prezinta unele limitari, acesta depistand doar 95% dintre cele mai uzuale forme de cancer.

 

Sursa



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Simptomul de cancer pe care toate femeile il ignoră

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Greselile parintilor care predispun copiii la cancer

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm