În ce oraș din România sunt cele mai multe divorțuri. Se destramă 7 căsnicii pe zi

divort statistici
Care sunt statisticile divorțului în România

Conform unui studiu INS, Într-un oraș din România, 7 căsnicii pe zi au luat sfârșit. Datele se referă la primul an de pandemie, perioadă în care rata divorțurilor a crescut semnificativ în țara noastră. Oamenii au ajuns să se despartă din cauza stresului, dar și a faptului că partenerii au petrecut mai mult timp împreună.

Tensiunile, frustrările și neînțelegerile din această perioadă tensionată, au provocat mai multe divorțuri printre cuplurile din România.

Care este locul în care divorțează cei mai mulți români

rata divorturilor in romania 2022
Rata divorțurilor în România [Sursa foto: Freepik]

Citeste si: „Dacă nu riști nu câștigi.” În ce a investit banii Mihaela Cernea, în plin divorț de Costin Craioveanu

Potrivit unui studiu publicat de Institutul Național de Statistică din 2021, București este orașul în care au loc cele mai multe separări între persoanele căsătorite.

Pe parcursul unui an, în Capitală au fost înregistrate 2.600 de divorțuri, ceea ce înseamnă 7 căsnicii destrămate, pe zi. La capătul celălalt, județul în care s-au înregistrat cele mai puține divorțuri este Vâlcea, unde se înregistrează 205 de separări pe an. De asemenea, și Covasna se numără printre zonele în care numărul celor care rup căsnicia este unul mai redus, fiind 227 de divorțuri pe an.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Câte divorțuri se înregistrează în diverse orașe din România

orasul cu cele mai multe divorturi din romania
Care este orașul cu cele mai multe divorțuri din România[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ce ingredient trebuie pus în mâncarea de fasole pentru a nu te balona

De la începutul pandemiei, tot mai mulți oameni au decis să pună punct relației în care se aflau. Această situație nu este prezentă doar în țara noastră, ci în mai multe colțuri ale lumii.

Pe lângă București, există câteva orașe în România, în care au fost înregistrate peste 1.000 de divorțuri pe an. Acestea sunt Constanța, Prahova și Iași. Conform INS, numărul bărbaților de peste 50 de ani care au divorțat, este mai mare decât al femeilor. De asemenea, în 47,0% dintre cazuri, divorțurile s-au pronunțat din partea ambilor soţi. În 10,2% din cazuri, separarea a fost pronunțată de soţ, iar în 3,5% dintre cazuri, din partea soţiei.

Motivele din cauza cărora au divorțat românii

cate divorturi sunt in romania
La ce număr se ridică divorțurile, în diverse orașe din România[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Care sunt zodiile norocoase ale lunii septembrie. Vești bune în dragoste, dar și financiar

Din nefericire, începând cu anul 2020, divorțurile cauzate din pricina violenței fizice, au crescut. Este evident că pandemia a avut un impact major la nivelul relațiilor și al familiei.

Mai mult, principalele motive pentru care se destramă căsniciile sunt: infidelitate, violență domestică, neglijența familiei, sau diverse neînțelegri complexe între cei doi soți. Perioada de pandemie a accelerat toate aceste situații, timp în care partenerii au stat mai mult timp împreună, acasă.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

George Simion va avea o nuntă de proporții. La ce costuri se ridică evenimentul cu peste 10.000 de persoane

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies