În plină epidemie de gripă, părinţii îşi duc copiii la mall

În plină epidemie de gripă, părinţii îşi duc copiii la mall
În plină epidemie de gripă, părinţii îşi duc copiii la mall

Deşi este epidemie de gripă în România iar autorităţile le-au recomandat părinţilor să nu-şi ducă micuţii în aglomerări, aceştia fac exact invers.

Mai exact, la locurile de joacă din centrele comerciale e plin de copii, pentru că aceştia au intrat deja în vacanţă. Problema, notează specialiştii, e faptul că măsurile de protecţie lipsesc cu desăvârşire.

„Cu orice expunere în aglomeraţie, riscul de îmbolnăvire creşte mult mai mult. În plus, copiii intră în contact cu diverse persoane şi în mijloacele de transport în comun. Contează şi cum se face, spre exemplu, deplasarea spre centrele comerciale.

Dacă e un mijloc de transport foarte aglomerat, acolo riscurile sunt foarte mari“, a explicat, pentru „Adevărul“, profesorul Alexandru Rafila, şeful Societăţii Române de Microbiologie.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Horoscop chinezesc 2019. Cele mai PUTERNICE TALISMANE pentru Anul Mistreţului de Pământ, in functie de zodie

Apel la populaţie

Profesorul Rafila spune că accesul copiilor la locurile de joacă nu trebuie interzis, mai ales că e vacanţă. El trebuie însă limitat. „Se poate merge în parcuri sau în alte locuri unde se pot juca. Sau pot face drumeţii“, a completat specialistul.

La rândul său, profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balş din Capitală, a recomandat părinţilor să-şi ducă copiii în această perioadă în vacanţă la bunici, pentru a limita răspândirea epidemiei de gripă şi pentru a-i feri pe micuţi de virusul gripal.

„În această perioadă de vacanţă, facem un apel la populaţie să nu meargă cu copiii la mall sau în zone aglomerate. Dacă tot e vacanţă şi copiii sunt scoşi din colectivitate, nu înseamnă că ei trebuie duşi la mall“, a arătat profesorul.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Horoscop chinezesc 2019. Cele mai PUTERNICE TALISMANE pentru Anul Mistreţului de Pământ, in functie de zodie

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

5 zodii vor avea parte de SCHIMBĂRI MAJORE DE VIAŢĂ în 2019! Iată situaţia după prima lună din puternicul an 2019!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies