Încântă-ți gusturile și slăbește cu cele mai bune rețete de smoothie-uri

retete de smoothie pentru slabit

Rețete de smoothie pentru slăbit

Pentru o viață sănătoasă, alimentația cât mai corectă este indispensabilă. Specialiștii recomandă să consumăm cât mai multe fructe și legume, indiferent de forma în care o facem. Smoothie-urile sunt alegerea perfectă pentru o gustare sănătoasă, ce constituie o gamă largă de nutrienți și vitamine.

În cadrul unei emisiuni, expertul în nutriție, Anca Alungulesei, a explicat de ce este bine să bem smoothie-uri, dar ș ice rețetă putem încerca.

Rețete de smoothie-uri pentru slăbit

Avantajul acestor băuturi este acela că există o mulțime de variante, potrivite pentru oricine. Indiferent de preferințe, cu siguranță vei găsi combinația perfectă de fructe și legume. Este important să fie pe placul nostru, pentru a ne stârni dorința de a consuma cât mai des astfel de băuturi.

Smoothie-urile pot fi de fructe, de legume, sau mix dintre acestea. Indiferent ce variantă alegem, băutura respectivă va fi extrem de sănătoasă și nutritivă.

Smoothie cu mango și afine

retete smoothie mic dejun
Smoothie de mango și afine[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Când să folosești pudra proteică. 3 rețete de shake-uri pline de proteine

Consumul unui smoothie la micul dejun este benefic, pentru a înlocui comportamentul negativ, acela de a bea cafea pe stomacul gol.

Pentru a obține un smoothie delicios și plin de vitamine, poți alege varianta de smoothie bazat pe mango și afine. Tot ce trebuie să faci este să adaugi un mango tăiat în bucăți mici, o ceașcă cu afine, jumătate de banana și o ceașcă de lapte vegetal. Pentru un plus de savoare, poți adăuga o linguriță de sirop de arțar. Primul pas este să adaugi în blender afinele, siropul și laptele, iar după ce s-au amestecat bine, poți adăuga banana și bucățile de mango.

Smoothie verde

retete smoothie detox
Rețetă de smoothie verde[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Deși nu multe persoane sunt fani smoothie-uri din legume, smoothie-ul verde reprezintă o sursă bogată în vitamine, ce îți va oferi energie pentru întreaga zi. Acesta poate fi consumat atât drept mic dejun, cât și drept cină, în cazul în care îți dorești să ai grijă de silueta ta.

Pentru această rețetă, ai nevoie de câteva frunze de baby spanac, un castravete, o bucată mai mare de apio, o legătură de pătrunjel și puțină lămâie. Acest tip de suc este potrivit în special pentru aparatele presate la rece.

„Legumele verzi sunt cele mai potrivite pentru a ajuta la slăbit. Oxigenează foarte bine sângele, ajută la detoxiferea organismului, implicit ajută la slăbire, sunt pline de vitamine, nutrienți și minerale.Sunt

aparate, prin presare la rece, care storc Frunze. Se pregătește repede, nu avem nevoie de foarte mult timp. Trebuie doar să spălăm ingredientele și să le introducem în storcător.”, a mărturisit nutriționistul.

Smoothie cu fructe de pădure

smoothie retete
Rețetă de smoothie-uri gustoase![Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum să renunți la sucurile carbogazoase? Iată 8 alternative de băuturi naturale

Smoothie-urile cu fructe de pădure sunt cele mai populare, fiind adorate de mulțime de persoane. Pentru un smoothie gustos și aromat, poți opta pentru această rețetă. Ai nevoie de o banană, 5 căpșuni, o cănuță de afine și una de mure. După ce le-ai băgat în blender, te poți bucura de un smoothie bogat în vitamina C, delicios și care îți va satisface cu siguranță pofta de dulce.

Citește și: Cristian Comănici a pus ochii pe o concurentă de la ”Casa iubirii”: „Rămâne preferata mea”. Fratele Biancăi Comănici vrea să se însoare curând- kanald.ro

Citește și: EDU.ro Subiecte Istorie BAC 2024 și Subiecte Matematică BAC 2024: La ce oră se publică baremul?- stirilekanald.ro

Smoothie cu ananas și pepene roșu

În caz că îți dorești un smoothie mai exotic, poți încerca următoarea rețetă. Ingredientele de care ai nevoie sunt: o felie de pepene roșu fără sâmburi, o portocală, două felii de ananas și câteva frunze de mentă. La final, este esențial să adaugi puțină apă.

Alte sfaturi care te vor ajuta să dai jos kilogramele în plus

Cantitatea este foarte important, atunci când îți dorești să slăbești. De aceea, este important să reglezi porția de mâncare, dar și să nu mănânci cu câteva ore înainte de culcare. De asemenea, hidratarea este esențială pentru un corp armonios. Majoritatea celor care își doresc să slăbească țin o dietă strictă, iar apoi acumulează kilograme în plus. Este recomandat ca persoanele care își doresc să slăbească să își găsească o armonie și să găsească acele alimente sănătoase pe placul lor.

 

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce înseamnă cifrele de pe oua. Care este semnificația fiecărui cod de pe aceste produse!

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a gestionat Antonia un moment inedit pe scenă? Răspunsul artistei a cucerit publicul

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies