Încrederea în sine: ce idei sa preiei ca sa iti construiesti increderea

Încrederea în sine: ce idei sa preiei ca sa iti construiesti increderea
Încrederea în sine: ce idei sa preiei ca sa iti construiesti increderea

Ca parte a dezvoltarii personale, trebuie sa lucrezi la subiectul numit incredere de sine

Încrederea în sine: ce idei sa preiei ca sa iti construiesti increderea. Ca parte a dezvoltarii personale, trebuie sa lucrezi la subiectul numit incredere de sine. Mai precis, lipsa increderii in sine si propriile actiuni. Multe persoane sunt atat de lipsite de incredere incat sunt convinse ca nu vor reusi, prin urmare, ce sens mai are sa incerce. Ai pierdut astfel de dinainte de a incepe. Deznodamantul este cunoscut de dinainte.

Cum poate fi dezvoltata increderea in sine? Iata cateva idei care te pot ajuta sa iti dezvolti increderea in sine:

Contabilizeaza-ti succesele de pana acum

Este una dintre cele mai eficiente metode de a creste increderea in sine. Atat imediat, cat si pe termen lung. Te ajuta cel mai mult in momentele in care esti deprimata ori la pamant. Constientizeaza-ti lucrurile pe care le-ai realizat pana acum si fii mandra de acestea.

Iti va da imediat un salt de incredere si te va impulsiona la actiune.  

Încrederea în sine: ce idei sa preiei ca sa iti construiesti increderea
Încrederea în sine: ce idei sa preiei ca sa iti construiesti increderea[Sursa foto: PixaBay]

Recunoaste lucrurile ce te fac sa te simti inferioara

Niciun om pe pamantul acesta nu este perfect. Asta este frumusetea firii umane. Suntem cu totii diferiti si, pentru sanatatea noastra emotionala, ar trebui sa aruncam o privire asupra diferentelor noastre si sa facem o evaluare.

Aceste diferente, sunt ele oare aspecte ce nu pot fi schimbate niciodata, sau sunt aspecte ce pot fi imbunatatite? Te simti inferioara pentru ca esti scunda? Ar cam trebui, in acest caz, sa lucrezi la mentalitatea  ta, sa accepti ca este o trasatura ce nu poate fi schimbata, si sa te iubesti asa cum esti. Te simti inferioara pentru ca nu te descurci intr-o anumita situatie, ori nu posezi o anumita abilitate? Poti oricand sa te imbunatatesti, prin participarea la diverse cursuri de dezvoltare.
Prin investitia in tine, in mod automat iti vei creste si stima de sine.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Ce este rezilienta? Ai si tu aceasta calitate?

Citeste si: Actiuni de dezvoltare personală pe care le poți include în viața ta

Adopta o postura increzatoare

Postura ta generala, cat si atitudinea, iti influenteaza nivelul de energiesi increderea in sine. Urmareste ce postura ai si formeaza-ti obiceiul de a nu pasi cu capul in jos, cu umerii plecati, doborata de povara problemelor tale. Tine-ti spateledrept, priveste in fata, capul sus.

Invata

Ca sa devii cu adevarat buna la ceea ce faci, trebuie sa investesti constant in nivelul tau de competenta si sa cunosti cat mai multe din domeniu.

Indiferent de ocupatia din viata ta, sigur exista seminarii din care sa acumulezi informatie, diverse cursuri online, ori work-shopuri sustinute de experti. Cand te simti stapana pe subiect, te simti si increzatoare.

Nu-ti repeta greselile

Oricine face greseli. Nu asta e problema. Problema este recurenta. Intri intr-un ciclu nesfarsit de atiuni gresite, fara sa fi invatat ceva din ele si sa fi facut o schimbare.

Nu te mai concentra pe durere.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies