Potrivit celor mai recente studii, specialiștii au descoperit boala care crește riscul de deces în cazul infectării cu noul coronavirus cu aproape 50%, 48% mai precis, incidența sa în cazul românilor fiind foarte mare.
Cel mai recent studiu relevă faptul că în cazul pacienților decedați din cauza noului coronavirus, cea mai întâlnită comorbiditate este pbezitatea. În anul 2014 Eurostat a publicat un studiu în care se arăta că aproape 52% din populația Uniunii Europene mai mare de vârsta majoratului era supraponderală.
Citeste si: Cel mai bizar simptom al coronavirusului! Specialiștii l-au adăugat recent pe lista de simptome
Mai mult decât atât, din cauza obezității, România a pierdut un cadru medical extraordinar, este vorba despre Cristian Milicin, din timișoara, pe care colegii l-au prezentat în urma decesului ca fiind „fără comorbidități”, deși suferea de obezitate de gradul II.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Persoanele obeze riscă să ajungă la ATI cu 74% mai mult decât persoanele care nu suferă de această afecțiune.
„Astăzi, a decedat domnul Asistent Universitar, Dr. Cristian Milicin, un medic tânăr, de doar 44 de ani, care activa în propria clinică, din cauza COVID-19, infectat în urmă cu mai puţin de 3 săptâmâni. Nu l-am cunoscut personal, dar profesional a fost un medic foarte bun, puternic şi sănătos,” a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara la vremea respectivă.
Citeste si: Simptomul banal care arată clar că ai Alzheimer. Mulți ignoră aceste semne
„Cristian Milicin a fost un om deosebit, un tânăr de 44 de ani, fără comorbidităţi, n-a fumat în viaţa lui (…) E adevărat că avea obezitate gradul II, dar să fim serioşi, dacă ar muri toţi obezii care ar face COVID, s-ar goli planeta,” a adăugat și directorul spitalului menționat anterior.
Potrivit celor mai recente studii realizate de Universitatea din Carolina de Nord, situația persoanelor care suferă de obesitate și se infectează cu noul coronavirus este următoarea:
– riscul internării în spital din cauza COVID-19 crește cu 113%; – riscul de internare la ATI ajunge la 74%; – riscul de deces crește cu 48%.
Citeste si: 18 alimente care te păzesc de un atac de cord, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech