Berea, desi are beneficii importante pentru sanatate, nu este perceputa ca atare in aceeasi masura ca vinul, uneori dimpotriva, deoarece consumatorii de bere tind sa aleaga alimente mai putin sanatoase.
Mai multi experti in nutritie din diferite tari europene au prezentat o serie de studii privind efectele benefice ale consumului moderat de bere, marti, la Bruxelles, in cadrul celui de-al 7-lea Simpozion european "Berea si Sanatatea", scrie MEDIAFAX.
Consumul moderat de vin reduce riscul de boli cardiovasculare cu 32 la suta, iar cel de bere cu 22 la suta, a aratat Rosa Lamuela, de la Universitatea din Barcelona.
Berea este o sursa importanta de polifenoli (antioxidanti ce previn bolile cardiovasculare, cancerul si reduc efectele imbatrânirii), având un continut mai ridicat al acestor substante decât vinul alb, dar mai scazut decât cel rosu.
Pe de alta parte, mai multe studii facute de-a lungul timpului indica o stare mai buna a sanatatii la bautorii de vin, fata de bautorii de bere, a aratat cercetatoarea olandeza Edith Feskens, de la Universitatea din Wageningen.
Cercetatorii francezi au aratat, in anii '80, ca exista un paradox in ceea ce priveste rata de deces din cauza bolii coronariene a inimii la acest popor, care este scazuta in ciuda alimentatiei bogate in grasimi. Aceasta s-ar explica, printre altele, prin consumul ridicat de vin rosu inregistrat in rândul francezilor.
Si alte studii au aratat ca persoanele care beau vin sunt caracterizate de un statut social mai bun, o stare de sanatate mai buna, un IQ mai ridicat si o stare psihologica mai buna.
Preferinta pentru bere a fost corelata cu alegerea mai multor produse alimentare nesanatoase si mai putinor alimente sanatoase in Danemarca si Marea Britanie si respectiv un continut mai scazut de fructe si legume in alimentatie in SUA. Si consumatorii spanioli de bere erau mai putin inclinati sa urmeze recomandari pentru o alimentatie sanatoasa sau o dieta mediteraneana.
Consumul moderat de alcool scade riscul mortalitatii, din toate cauzele, atât la femei, cât si la barbati, fata de lipsa consumului.
Odata cu cresterea consumului insa, creste si riscul, depasindu-l pe cel existent in faza de non-consum, efect cunoscut drept curba J.
Doza zilnica recomandata de bere este de 330 de mililitri la femei si de 660 de mililitri la barbati.
Mai multi experti in nutritie din diferite tari europene au prezentat o serie de studii privind efectele benefice ale consumului moderat de bere, marti, la Bruxelles, in cadrul celui de-al 7-lea Simpozion european "Berea si Sanatatea", scrie MEDIAFAX.
Consumul moderat de vin reduce riscul de boli cardiovasculare cu 32 la suta, iar cel de bere cu 22 la suta, a aratat Rosa Lamuela, de la Universitatea din Barcelona.
Berea este o sursa importanta de polifenoli (antioxidanti ce previn bolile cardiovasculare, cancerul si reduc efectele imbatrânirii), având un continut mai ridicat al acestor substante decât vinul alb, dar mai scazut decât cel rosu.
Pe de alta parte, mai multe studii facute de-a lungul timpului indica o stare mai buna a sanatatii la bautorii de vin, fata de bautorii de bere, a aratat cercetatoarea olandeza Edith Feskens, de la Universitatea din Wageningen.
Cercetatorii francezi au aratat, in anii '80, ca exista un paradox in ceea ce priveste rata de deces din cauza bolii coronariene a inimii la acest popor, care este scazuta in ciuda alimentatiei bogate in grasimi. Aceasta s-ar explica, printre altele, prin consumul ridicat de vin rosu inregistrat in rândul francezilor.
Si alte studii au aratat ca persoanele care beau vin sunt caracterizate de un statut social mai bun, o stare de sanatate mai buna, un IQ mai ridicat si o stare psihologica mai buna.
Preferinta pentru bere a fost corelata cu alegerea mai multor produse alimentare nesanatoase si mai putinor alimente sanatoase in Danemarca si Marea Britanie si respectiv un continut mai scazut de fructe si legume in alimentatie in SUA. Si consumatorii spanioli de bere erau mai putin inclinati sa urmeze recomandari pentru o alimentatie sanatoasa sau o dieta mediteraneana.
Consumul moderat de alcool scade riscul mortalitatii, din toate cauzele, atât la femei, cât si la barbati, fata de lipsa consumului. Odata cu cresterea consumului insa, creste si riscul, depasindu-l pe cel existent in faza de non-consum, efect cunoscut drept curba J.
Doza zilnica recomandata de bere este de 330 de mililitri la femei si de 660 de mililitri la barbati.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Dorobanțu refuză s-o pupe pe Teodora! „Nu fac cum vrei tu!”. Aflați cum reacționează concurenta în episodul de vineri, 3 ianuarie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro
Citește și: Se scumpesc produsele la raft din cauza noilor taxe! Avertismentul sindicatelor din industria alimentară- stirilekanald.ro