Incredibil! România a avut primele cazuri de coronavirus în 2019! Adrian Streinu-Cercel: „Am avut...”

adrian streinu-cercel, primele, coronavirus, infectări, cazuri
adrian streinu-cercel, primele, coronavirus, infectări, cazuri

Adrian Streinu-Cercel mărturisește că este posibil ca primele infectări cu coronavirus să fi apărut în România încă de la finalul anului 2019.

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, Adrian Streinu-Cercel a explicat că este foarte pofibil ca primele infectări cu coronavirus, în România, să fi apărut încă de anul trecut, de la finalul lui 2019.

Citeste si: Medicul Adrian-Streinu Cercel a făcut anunțul: „Studiile spun că pe 20 august se va termina pandemia”

„Cu siguranță am avut și noi, că nu suntem pe altă planetă.

Când vorbim despre circulația unui nou virus, și dacă vă uitați ce s-a întâmplat în pandemia din 2009, practic atunci noi am plecat cu circulația virusului din 2008, decembrie, și am ajuns ca în august, să avem infecții cu acel virus gripal,” a declarat Adrian Streinu Cercel.

În aceeași ordine de idei, Organizația Mondială a Sănătății a solicitat, la nivel mondial, retestarea tuturor pneumoniilor suspecte, pentru că astfel se pot descoperi primele cazuri de coronavirus.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

adrian streinu-cercel, primele, coronavirus, infectări, cazuri
adrian streinu-cercel, primele, coronavirus, infectări, cazuri

Citeste si: O veste excelentă: Un vaccin pentru COVID-19 este în lucru

Când să ne așteptăm la al doilea vârf al pandemiei?

De asemenea, Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală a dezvăluit și faptul că urmează încă un val de îmbolnăviri cu coronavirus, chiar dacă nu se poate preconiza momentul exact.

Potrivit specialistului Adrian Streinu- Cercel, pentru a preveni efecte devastatoare ale următorului val de îmbolnăviri, trebuie să menținem măsurile de distanțare socială și să respectăm regulile de igienă.

”Dacă vrem să amânăm un vârf 2, pentru că el va veni oricum (…) trebuie să fim suficient de inteligenţi şi ei aplecaţi asupra problemei să menţinem măsurile de distanţare socială: ne ducem şi ne spălăm pe mâini, ne spălăm pe faţă când ajungem acasă, facem toate aceste lucruri ca lumea, purtăm masca acoperind şi nasul şi gura,” a conchis Adrian Streinu- Cercel.

Citeste si: Adrian Streinu-Cercel, declarații despre pandemia de coronavirus: „O să vă spun un lucru care o să vă șocheze”



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cand se termina pandemia de coronavirus in Romania. Anuntul oficial al lui Raed Arafat

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies