Îndemnizații pentru milioane de mămici din România! Ce presupune noua Lege pentru mamele-eroine

Îndemnizații între 600 și 1000 de lei pentru mămicile cu cel puțin 3 copii!
Îndemnizații între 600 și 1000 de lei pentru mămicile cu cel puțin 3 copii!

Proiectul de Lege prevede o îndemnizație pe viață pentru mămicile din România! Câți bani ar putea să primească și ce condiții trebuie să îndeplinească?

Proiectul de lege inițial de deputatul Ninel Peia, „Lege pentru Mamele Eroine”, prevede ca mamele care au mai multe de trei copii să beneficieze de o îndemnizație viageră cuprinsă între 630 și 1000 de lei, mai exact între 30 și 50% din salariul net pe economie.

Citeste si: Guvernul oferă 700 de lei și rate amânate femeilor! Ce condiții trebuie să îndeplinească

Îndemnizații între 600 și 1000 de lei pentru mămicile cu cel puțin 3 copii!
Îndemnizații între 600 și 1000 de lei pentru mămicile cu cel puțin 3 copii![Sursa foto: Unsplash]

Îndemnizații între 600 și 1000 de lei pentru mămicile cu cel puțin 3 copii!

Legea pentru Mamele Eroine privind îndemnizația pentru femeile care au născut și crescut 3 copii sau mai mulți a fost inițiată de către deputatul Ninel Peia și prevede sume cuprinse între 630 și 1000 de lei.

Este vorba despre 30% din salariul minim net pe economie pentru mămicile cu 3 copii, 40% din salariul net pentru cele cu 4 copii, iar cele care au 5 sau mai mulți copii vor primi 50% din salariul mediu net

pe economie, dar și o medalie de „Mamă Eroină”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

„Cred că o femeie care naște, crește și se ocupă de educația a trei sau mai mulți copii, poate fi numită Mamă Eroină(...) Statalitatea noastră depinde de numărul populației. Există studii care arată că în România vor exista numai 16 milioane de cetățeni în anul 2050.

Să ne gândim la creșterea natalității și cred că este de importanță națională pentru a nu dispărea ca popor", a declarat inițiatorul proiectului, deputatul Ninel Peia.

Citeste si: Cum pot fi păcăliţi românii cu ofertele de vacanţă? Care sunt recomandările făcute de ANPC pentru clienți

Îndemnizații între 600 și 1000 de lei pentru mămicile cu cel puțin 3 copii!
Îndemnizații între 600 și 1000 de lei pentru mămicile cu cel puțin 3 copii![Sursa foto: Unsplash]

Proiectul a fost adoptat de Camera Senatului!

Legea a fost adoptată în Camera Senatului, spre bucuria tuturor mămicilor cu 3 sau mai mulți copii care au așteptat ca proiectul să treacă de Camera Deputaților, for decizional în acest proiect.

„Se acorda o indemnizatie viagera lunara pentru mamele care au nascut si crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii. Indemnizatia viagera se acorda in fiecare luna, dupa cum urmeaza: pentru mamele care au trei copii se acorda indemnizatie de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acorda 40% din salariul mediu net, pentru mamele care

au cinci copii sau mai mult de cinci- 50%.

Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acorda titlul si medalia de Mama- eroina. Acordarea sumei ce ii revine mamei nu este conditionata de obtinerea unui alt venit si nu se impoziteaza", se arata in proiectul de lege.

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Vești bune pentru tineri! Pot primi până la 15.000 de euro de la stat, fără acte sau garanții

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies