Înghețata cu ciocolată se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de înghețată cu ciocolată.
Rețetă de înghețată cu ciocolată
Rețeta delicioasă de înghețată cu ciocolată, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de înghețată cu ciocolată este de o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare - 2 ore
Timp total - 3 ore
Rețeta de înghețată cu ciocolată este pentru 4 persoane
Ingrediente – înghețata cu ciocolată
- 2 ouă întregi, la temperatura camerei
- 3 gălbenușuri de ou, la temperatura camerei
- 200 g de zahăr granulat
- 100 g de pudră de cacao
- 150 g ciocolată amăruie, după preferințe
- 150 ml de lapte, la temperatura camerei
- 300 ml de frișcă naturală
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Cât timp se fierb pastele al dente. Trucul folosit de cei mai mari bucătari
Mod de preparare - înghețată cu ciocolată
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de înghețată cu ciocolată, este prin a începe să rupem ciocolata în bucățele mici pe care ulterior le vom pune într-un bol de dimensiuni mai mari, bol pe care îl vom pune deasupra unei oale de pe foc pentru a se topi în baie de aburi sau direct la microunde.
- Separat, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga ouăle și gălbenușurile pe care le vom bate împreună cu zahărul granulat pentru a obține o spumă. Și această spumă se va pune pe o oală pe baie de aburi și vom continua să amestecăm pentru a nu se prinde până în momentul în care zahărul este dizolvat complet.
- Separați, pudra de cacao se va amesteca cu puțin lapte pentru a nu se forma cocoloașe, treptat, iar apoi vom dilua pudra de cacao cu restul cantității de lapte.
- Compoziția de înghețată de ciocolată se va mai lăsa încă puțin pe aburi și apoi vom amesteca totul cu ajutorul unui tel, urmând ca ultimul ingredient să fie reprezentat de ciocolata topită adăugată peste acestea. Ulterior vasul se va trage deoparte de pe foc și se va lăsa la răcorit la temperatura camerei iar după ce s-a răcit îl vom pune la frigider măcar 2 ore.
- Abia în momentul în care înghețata de ciocolată s-a răcit vom bate și frișca naturală foarte rece direct de la frigider iar ulterior îl vom pune înapoi în frigider timp de aproximativ 6 ore înainte de utilizare. Abia apoi vom încorpora frișca treptat în compoziția noastră răcită de înghețată de ciocolată pentru a se omogeniza iar apoi compoziția se va pune într-o caserolă de plastic cu capac pentru a se introduce în congelator iar după trei-patru ore de stat în congelator rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Trucuri care merită furate de la un chef profesionist