înghețata de mango se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de înghețată de mango.
Rețetă de înghețată de mango
Rețeta delicioasă de înghețată de mango, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de înghețată de mango este de 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total- o oră
Rețeta de înghețată de mango este pentru 6 persoane
Ingrediente – înghețată de mango
- 300 g de mango
- zeama de la un lime
- 10 g de amidon de porumb
- 20 ml de apă
- 250 ml de smântână lichidă
- 150 g de zahăr granulat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să
dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: Supă cremă de dovleac. Textura și gustul te vor uimi întotdeauna!
Mod de preparare- înghețată de mango
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de înghețată de mango, este să începeți prin a amesteca, într-o oale de dimensiuni potrivite, amidonul de porumb cu apa, ingrediente peste care veți adăuga și zahărul, dar și smântâna.
- Toate aceste ingrediente se vor amesteca foarte bine, pentru a se omogeniza, iar ulterior oala se va pune pe aragaz, la foc mediu, pentru a începe procesul de fierbere. În tot acest timp, veți amesteca cu telul, continuu, iar abia în momentul în care începe să fiarbă, vom mai lăsa amestecul pe foc timp de aproximativ 5 minute, la foc mediu, astfel încât să înceapă să se îngroașe, în tot acest timp amestecând continuu. Odată ce s-a îngroșat, vom lua oala de pe foc și o vom lăsa să se răcească.
- Separat, vom stoarce lămâia verde, iar tot mango-ul îl vom tăia în bucățele de dimensiuni mai mici, ambele ingrediente fiind puse într-un blender, pentru a se amesteca astfel încât să obținem un piure.
- Piureul de mango, se va amesteca ulterior, după ce compoziția s-a răcit, cu aceasta, și se va turna într-o formă de înghețată, sau într-un alt recipient pe care îl aveți la dispoziție. Direct pe cremă, astfel încât să o atingă, vom așeza o folie alimentară, și vom introduce înghețata la congelator, timp de aproximativ 3 ore.
- După acest interval de timp, vom scoate recipientul din congelator, și vom amesteca înghețata pentru a se uniformiza textura, sau o vom blendui cu un blender vertical, în cazul în care dețineți. Ulterior, de această dată recipientul închis, cu un capac, se va introduce la congelator peste noapte, pentru a ne asigura că înghețata este bună de servit. A 2-a zi, rețeta este cu siguranță gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Tort Marlenka cu nuci și caramel. O ocazie perfectă pentru a-ți uimi invitații!