Tort Marlenka cu nuci și caramel. O ocazie perfectă pentru a-ți uimi invitații!

retete pentru desert

Tort Marlenka cu nuci și caramel

Tortul Marlenka cu nuci și caramel se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tort Marlenka cu nuci și caramel.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Tort Marlenka cu nuci și caramel, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Tort Marlenka cu nuci și caramel 

Rețeta delicioasă de Tort Marlenka cu nuci si caramel, absolut minunat, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tort Marlenka cu nuci si caramel este de o oră 

reteta marlenka bilute
Tort Marlenka cu nuci și caramel[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - o oră 

Timp total - 2 ore 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Rețeta de Tort Marlenka cu nuci și caramel este pentru 6 persoane 

retete de gustare
Tort Marlenka cu nuci și caramel[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Tort Marlenka cu nuci și caramel 

Ingrediente pentru foi 

  • 100 g de unt, la temperatura camerei 
  • 150 g de zahăr granulat 
  • 150 g de miere 
  • 3 ouă, la temperatura camerei 
  • o esență de vanilie 
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu 
  • 500 g de făină 

ingrediente pentru cremă 

  • 3 cutii de lapte condensat caramelizat 
  • 300 g de unt, la temperatura camerei 
  • 2 linguri de miere 

ingrediente pentru decor 

  • miez de nucă 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

tort marlenka pret
Tort Marlenka cu nuci și caramel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Mini gogoși cu brânză de vaci. Pufoase la interior, crocante la exterior!

Mod de preparare - Tort Marlenka cu nuci și caramel 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de tort marlenka cu nuci și caramel, este să începem prin a prepara crema de lapte condensat caramelizat.
    Cu toate acestea, în cazul în care nu aveți lapte condensat caramelizat, acesta se poate prepara chiar acasă, de voi. Așadar, veți avea nevoie de o cutie de lapte condensat îndulcit, pe care o veți fierbe într-o oală de dimensiuni mai mari, astfel încât cutia să fie bine acoperită cu apă. În cazul în care o aveți deja, o puteți utiliza direct. În continuare, trebuie ca untul să fie lăsat la temperatura camerei înainte de a-l folosi, iar în continuare, acesta se va adăuga într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru a se mixa cu mierea și esența de vanilie, astfel încât toată compoziția să fie cremoasă. Abia apoi vom adăuga și laptele condensat caramelizat, pe care îl vom mixa la nivel mai mare, până se va omogeniza cu restul ingredientelor și vom obține o cremă moale. 
  2. Acum a venit momentul să ne ocupăm și de prepararea foilor, pe care le vom obține adăugând într-o oală de dimensiuni mai mari, untul, mierea, zahărul granulat, dar și un praf de sare, toate aceste ingrediente care se vor amesteca împreună, și se vor topi. Odată incorporate aceste ingrediente și topite, vom adăuga peste ele și ouăle, esența de vanilie, și vom continua să amestecăm bine, pentru ca la final să încorporăm și făină, pe care am amestecat-o în prealabil cu bicarbonatul de sodiu. Acum putem utiliza direct mâinile pentru a frământa aluatul, și a încorpora mai bine făina, pentru a obține un aluat moale, dar nu lipicios. 
  3. Odată obținut aluatul, acesta se va împărți în 2 părți egale, iar fiecare bucată pe rând se va întinde pe o suprafață de dimensiuni mai mari, pe care, cu ajutorul sucitorului o vom întinde astfel încât să obținem o foaie subțire de aluat. Vom pregăti și o tavă de cuptor, pe care vom presăra făină, și o vom tăia în doua, astfel încât să obținem 2 foi, iar la final 4. Tava cu aluatul se va da la cuptor, și se va coace timp de aproximativ 10 minute, până când aceasta se va rumeni. Temperatura cuptorului poate varia în funcție de cel utilizat, motiv pentru care trebuie să fiți cu ochii pe cuptor, și să observați momentul în care aceasta se va rumeni așa cum ne dorim. Procesul se va repeta și cu restul foilor. 
  4. Odată coapte foile pentru prăjitură, vom împărții crema în 4 părți egale, și o vom întinde pe cele 4 foi obținute. Atenție însă! Ultima foaie trebuie să fie însă deasupra, iar peste aceasta să adăugăm și miezul de nucă, din belșug, dacă dorim. Acesta se poate adăuga fie întreg, fie sfărâmat, în funcție de preferințe. Tortul trebuie acoperit apoi cu o folie alimentară și pus în frigider până a 2-a zi, pentru a se închega și a fi bun de servit. 
  5. A 2-a zi, se va scoate din frigider și se va putea servi, pentru că rețeta de astăzi este gata. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de prajituri de casa
Tort Marlenka cu nuci și caramel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pavlova clasică. Un desert delicios pe bază de bezea și margini crocante!



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Pavlova clasică. Un desert delicios pe bază de bezea și margini crocante!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies