Cartofii pai sunt unul dintre cele mai populare preparate de peste tot. Mulți oamenii îi adoră și optează pentru ei de fiecare dată. Dacă există persoane care se feresc de cei făcuți în ulei, aici aveți reșeta perfectă, și vor ieși la fel de crocanți și de gustoși.
Iată care este ingredientul secret pentru a face cei mai buni cartofi la cuptor. Cum vor ieși de-a dreptul delicioși fără să folosiți ulei!
Secretul celor mai buni cartofi pai la cuptor
Cartofii prăjiți sunt mâncarea preferată a multor persoane, deoarece sunt de-a dreptul delicioși și foarte ușor de făcut. Cu toate astea, multe persoane se feresc să îi consume prea des, deoarece sunt prăjiți în foarte mult ulei.
Dacă vă doriți să obțineți o porție foarte bună de cartofi pai la cuptor, fără ulei, veți avea nevoie de un ingredient secret, care este de-a dreptul miraculos. Este vorba despre albușul de ou, cu care veți unge cartofii, înainte să îi puneți la cuptor și nu va mai fi nevoie să puneți ulei.
Ingrediente
4-5 cartofi medii.
2 albușuri de ou.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sare.
Boia dulce.
Usturoi granulat.
Mod de preparare
Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i după forma și dimensiunea dorită. Lăsați cartofii în apă rece cât timp pregătiți amestecul cu care îi veți unge.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 220 de grade.Într-un bol, bateți albușurile împreună cu sarea, boiaua și usturoiul, iar apoi scurgeți cartofii de apă și scoateți-i pe prosoape absorbante, așa încât să îi uscați. Așezați cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-i cu amestecul de albuș și condimente, folosind o pensulă din silicon. Fiți atenți să nu fie lipiți cartofii, pentru că albușul de ou îi va face să se lipească și mai tare în timpul gătirii.
Puneți tava în cuptor și verificați după 10 minute. Cartofii trebuie să fie întorși, astfel încât să se gătească uniform pe toate părțile. Timpul de gătire depinde de cât de groși au fost tăiați cartofii, dar și de tipul cuptorului.
Când sunt rumeniți, scoateți cartofii de la cuptor și presărați deasupra parmezan, brânză sară sau serviți-i ca atare. Rețeta se poate aplica și pentru cartofi wedges, dacă preferați acest tip de garnitură.
Tăiați cartofii în sferturi în acest caz și fierbeți-i timp de 10 minute în apă cu sare, înainte de a-i unge cu amestecul de albuș și a-i pune la cuptor. Este un pas important pentru a vă asigura că interiorul rămâne pufos, iar exteriorul va fi crocant. Mai departe puteți face ca și cu cartofii pai, iar apoi îl puteți servi cu împreună cu cei dragi! Poftă bună!