Mulți români respect cel mai important post din an, iar din acest motiv renunță la produsele de origine animală. Cu toate acestea, multe gospodine nu știu cu ce să înlocuiască ingredientele din câteva rețete pe care le preparau des. Iată ce trebuie să pui în piureul de cartofi de post pentru a ieși pufos.
Gospodinele cu experiență știu câteva trucuri pentru un piure de cartofi la fel de pufos și gustos, dar fără unt și lapte în el. Iată care este ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi!
Citește și: Nuci umplute cu cremă de caramel, după rețeta bunicii
Ingredientul secret pentru un piure de cartofi pufos
Românii credincioși respectă cu strictețe postul și fac tot posibilul să nu mănânce preparate care conțin produse de origine animală. Cu toate că pare simplu, majoritatea gospodinelor nu găsesc soluția pentru câteva rețete simple.
Untul și laptele din piureul de cartofi se pot înlocui cu alte ingrediente, iar gospodinele cu experiență știu că pot adăuga margarină în loc de unt, iar peste cartofi apa de la fiert, în locul laptelui.
Citește și: Rețetă de cremă de unt pentru prăjituri. Este perfectă pentru brioșe, prăjituri sau torturi!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cum se taie cartofii pentru piure
Piureul este o garnitură pe care oamenii din întreaga lume își doresc să o aibă cel mai des pe masă, iar cei mai mulți o combină cu diverse legume la cuptor și cu sos de roșii.
Chiar dacă mulți îl preparare, doar bucătarii pricepuți știu cum se taie cartofii corect. Aceștia trebuie să aibă o dimensiune asemănătoare pentru a nu se fierbe în timpi diferiți, iar apoi tăiați în patru sau șase, în funcție de mărime și vor fi perfecți pentru piure, după ce
furculița va intra ușor în ei.Bucătarii pricepuți recomandă ca piureul să fie bine condimentat și să adaugi în el ceapă verde tocată mărunt, pătrunjel tocat, bucăți de roșii uscate, ciuperci deshidratate, boia iute sau dulce, sare și piper.
Dacă vei urma acești pași, îi vei face pe toți cei prezenți la masa să ceară și a doua porție, deoarece va fi foarte gustoasă.