Crema de unt pentru prăjituri reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de cremă de unt pentru prăjituri. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă cremă de unt pentru prăjituri, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de crem ă de unt pentru prăjituri
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de cremă de unt pentru prăjitur i, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 25 minute
Timp de preparare – 5 minute
Timp total – 30 minute
Ingrediente – crem ă de unt pentru prăjituri
- 5 albușuri de ou
- 300 g zahăr granulat
- sare
- 450 g unt (la temperatura camerei)
- esență de vanilie
- colorant alimentar (opțional)
Citește și: Ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure. Musafirii vor cere a doua porție!
Mod de preparare - crem ă de unt pentru prăjituri
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de următoarele ingrediente: unt (la temperatura camerei), 5 ouă, zahăr granulat, un praf de sare și o esență de vanilie.
Așadar, începem prin a pune apă într-o oală de dimensiuni potrivite, pe aragaz la foc mediu spre mare. Focul se va reduce când va ajunge la fierbere.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pasul 2. Mai departe, vom separa 5 albușuri de gălbenușuri (la temperatura camerei), pentru că vom avea nevoie doar de albușuri pentru crema noastră de unt.
În bolul în care am adăugat albușurile, vom adăuga și 300 de grame de zahăr granulat, iar cu ajutorul unui tel le vom amesteca pentru puțin timp.Citește și: Rețetă de salată Caprese. Este o salată simplă și delicioasă din Capri!
Pasul 3. Bolul respectiv se va așeza pe oala cu apă, de pe foc.
Pasul 4. Amestecul se va transfera în bolul de mixer și îl pornim să amestece până vom obține o consistență de bezea. Între timp, putem adăuga și un praf de sare și mixarea continuă.
Citește și: Rețetă de pui fript și cartofi prăjiți
Pasul 5. Mai departe, vom avea nevoie de 450 de grame de unt (la temperatura camerei) pe care îl vom tăia în cuburi mai mici. Acestea se vor adăuga treptat, în timp ce mixăm la viteză mică. După ce toată cantitatea de unt se va adăuga, bolul se va pune la frigider, timp de aproximativ 5-10 minute.
Pasul 6. După acest interval de timp, bolul se scoate de la frigider, se mai mixează puțin și se adaugă o esență de vanilie.
Pasul 7. În cazul în care vă doriți ca această cremă de unt să nu fie utilizată exact așa cum este, ci vă doriți să prindă și o culoare anume, tot ce trebuie să faceți este ca într-un bol de dimensiuni mai mici, să puneți puțină compoziție de cremă și să îi adăugați câteva picături de colorant alimentar, alegând ce culoare doriți, bol care se va introduce în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, pentru a se topi, iar apoi se poate adăuga peste toată crema obținută.
Pasul 8. Indiferent de alegere, dacă vă doriți ca această cremă să rămână de o nuanță albă sau să devină colorată, acesta este ultimul pas iar apoi o puteți utiliza pentru orice brioșe, prăjituri sau torturi!
Crema de unt pentru prăjituri este gata și se poate servi. Poftă bună!