Rețetă de cremă de unt pentru prăjituri. Este perfectă pentru brioșe, prăjituri sau torturi!

reteta de crema de unt pentru prajituri
Rețetă de cremă de unt pentru prăjituri

Crema de unt pentru prăjituri reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  cremă de unt pentru prăjituri. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă cremă de unt pentru prăjituri, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de crem ă de unt pentru prăjituri

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  cremă de unt pentru prăjitur i, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 25 minute

Timp de preparare  – 5 minute

Timp total  – 30 minute

Ingrediente – crem ă de unt pentru prăjituri

  • 5 albușuri de ou
  • 300 g zahăr granulat
  • sare
  • 450 g unt (la temperatura camerei) 
  • esență de vanilie
  • colorant alimentar (opțional)

crema de unt pentru prajituri
Rețetă de cremă de unt pentru prăjituri[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure. Musafirii vor cere a doua porție!

Mod de preparare - crem ă de unt pentru prăjituri

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de următoarele ingrediente: unt (la temperatura camerei), 5 ouă, zahăr granulat, un praf de sare și o esență de vanilie.

Așadar, începem prin a pune apă într-o oală de dimensiuni potrivite, pe aragaz la foc mediu spre mare. Focul se va reduce când va ajunge la fierbere.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pasul 2.  Mai departe, vom separa 5 albușuri de gălbenușuri (la temperatura camerei), pentru că vom avea nevoie doar de albușuri pentru crema noastră de unt.

În bolul în care am adăugat albușurile, vom adăuga și 300 de grame de zahăr granulat, iar cu ajutorul unui tel le vom amesteca pentru puțin timp.

crema de unt
Rețetă de cremă de unt pentru prăjituri[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de salată Caprese. Este o salată simplă și delicioasă din Capri!

Pasul 3.  Bolul respectiv se va așeza pe oala cu apă, de pe foc.

În acest timp, vom continua să amestecăm, până când textura acesteia va fi fierbinte și nu opărită. Putem verifica acest aspect, chiar cu degetele, luând puțină compoziție pe vârf, iar dacă nu simțim nicio granulă de zahăr, înseamnă că este gata și se poate îndepărta de pe oala care se află pe foc.

Pasul 4.  Amestecul se va transfera în bolul de mixer și îl pornim să amestece până vom obține o consistență de bezea. Între timp, putem adăuga și un praf de sare și mixarea continuă.

Pentru ca bolul să se răcească mai repede, putem să folosim câteva pungi de mazăre congelată pe care le vom atașa de partea inferioară a bolului. În tot acest timp, amestecul nostru se va mixa în continuare, timp de aproximativ 15 minute, până va ajunge la temperatura camerei.

cea mai simpla reteta de crema de unt
Rețetă de cremă de unt pentru prăjituri[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de pui fript și cartofi prăjiți

Pasul 5. Mai departe, vom avea nevoie de 450 de grame de unt (la temperatura camerei) pe care îl vom tăia în cuburi mai mici. Acestea se vor adăuga treptat, în timp ce mixăm la viteză mică. După ce toată cantitatea de unt se va adăuga, bolul se va pune la frigider, timp de aproximativ 5-10 minute.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 6.  După acest interval de timp, bolul se scoate de la frigider, se mai mixează puțin și se adaugă o esență de vanilie.

Pasul 7.  În cazul în care vă doriți ca această cremă de unt să nu fie utilizată exact așa cum este, ci vă doriți să prindă și o culoare anume, tot ce trebuie să faceți este ca într-un bol de dimensiuni mai mici, să puneți puțină compoziție de cremă și să îi adăugați câteva picături de colorant alimentar, alegând ce culoare doriți, bol care se va introduce în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, pentru a se topi, iar apoi se poate adăuga peste toată crema obținută.

Rețetă de cremă de unt pentru prăjituri[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de tartă cu cremă de ou, cunoscută ca pastel de nata. Desert specific portughez, cu o cremă delicioasă!

Pasul 8.  Indiferent de alegere, dacă vă doriți ca această cremă să rămână de o nuanță albă sau să devină colorată, acesta este ultimul pas iar apoi o puteți utiliza pentru orice brioșe, prăjituri sau torturi!

Crema de unt pentru prăjituri  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai buna reteta de crema de unt
Rețetă de cremă de unt pentru prăjituri[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de brioșe de ciocolată și fructe de pădure. Au un gust incredibil, perfecte pentru micul dejun sau desert!



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies