Rulada de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de ruladă de bezea cu crem ă mătăsoasă și fructe de pădure
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 50 minute
Timp total – o oră și 20 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – ruladă de bezea cu crem ă mătăsoasă și fructe de pădure
Ingrediente pentru ruladă de bezea
- 5 albușuri de ou
- sare
- 250 g zahăr pudră
- amidon de porumb
- fulgi de migdale
Ingrediente pentru crem ă
- 300 ml smântână lichidă pentru frișcă
- zahăr granulat
- esență de vanilie
- 150 g căpșune
- 100 g zmeură
Ingrediente pentru decor
- căpșune
- zmeură
- afine
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare - ruladă de bezea cu crem ă mătăsoasă și fructe de pădure
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari. În acesta vom începe prin a adăuga 5 albușuri de ou, un praf de sare, iar cu ajutorul unui mixer, vom amesteca acest conținut,
Pasul 2. Între timp, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 150 de grade Celsius.
Pasul 3. Compoziția se transferă într-un poș sau într-o pungă, iar pe o tavă în care am așezat hârtie de copt, vom întinde bezeaua de la un capăt la altul, până când toată tava se va umple cu straturi lungi de bezea.
Înainte de a se introduce la cuptor, se pot presăra (opțional) câțiva fulgi de migdale.Pasul 4. A venit timpul să introducem tava în cuptor, timp de aproximativ 45 de minute, însă vom reduce cuptorul la o temperatură de 130 de grade Celsius.
Citește și: Care sunt beneficiile dovleacului. „Are foarte mult betacaroten care stimulează sănătatea pielii”
Pasul 5. După acest interval de timp, vom scoate din cuptor tava și o vom acoperi cu hârtie de copt și un prosop. Întoarcem tava și o lăsăm deoparte, astfel încât vom rămâne cu blatul nostru de ruladă, format din bezea. Îndepărtam cu grijă hârtia de copt de pe aceasta și o lăsăm să se răcească complet.
Pasul 6. În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea cremei noastre delicioase. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga 300 de mililitri de smântână lichidă pentru frișcă, o lingură de zahăr granulat, o esență de vanilie, iar cu ajutorul mixerului vom amesteca ingredientele noastre, până vom obține o frișcă delicioasă.
Pasul 7. Cu ajutorul unei spatule, vom întinde frișca pe bezeaua noastră care deja s-a răcit. Atenție însă! Este nevoie să mai păstrăm puțină și pentru decor. După ce am întins bine de tot frișca, vom adăuga și 150 de grame de căpșune tăiate mărunt, 100 de grame de zmeură tăiată în jumătate, iar apoi vom începe să rulăm rulada noastră, ajutându-ne de hârtie de copt pe care am așezat-o sub ruladă. Încercăm să rulăm cât mai strâns cu putință.
Pasul 8. Rulada de bezea se poate orna cu frișca pe care am păstrat-o anterior și cu câteva bucățele de fructe (după preferințe) printre care se află și căpșune, zmeură și afine și este gata!
Rulada de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pui fript și cartofi prăjiți