Brioșele de ciocolată și fructe de pădure reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de brioșe de ciocolată și fructe de pădure. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe de ciocolată și fructe de pădure, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de brioșe de ciocolată și fructe de pădure
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de brioșe de ciocolată și fructe de pădure, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 30 minute
Porții – 12 persoane
Ingrediente – brioșe de ciocolată și fructe de pădure
Ingrediente pentru brioșe
- 200 g făină
- bicarbonat de sodiu
- praf de copt
- sare
- 200 g zahăr granulat
- 60 g pudră de cacao
- 170 g smântână
- 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
- o esență de vanilie
- 120 ml ulei
- 120 ml lapte
- chipsuri de ciocolată
Ingrediente pentru decor
- zahăr pudră
- merișoare
- căpșune
- afine
- zmeură
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 brioșe de ciocolată și fructe de pădure. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet
Mod de preparare - brioșe de ciocolată și fructe de pădure
Pasul 1. În primul și-n primul rând vom începe prin a cerne toate ingredientele uscate împreună.
Așadar, vom avea nevoie de 200 de grame de făină, o linguriță de bicarbonat de sodiu, o linguriță și jumătate de praf de copt, o linguriță de sare, 200 de grame de zahăr granulat, 60 de grame de pudră de cacao, pe care le vom cerne într-un bol de dimensiuni mai mari.Pasul 2. Acum într-un alt bol de dimensiuni mari, ne vom ocupa de ingredientele umede. Așadar, vom avea nevoie de 170 de grame de smântână, 2 ouă întregi (la temperatura camerei), o esență de vanilie, 120 de mililitri de ulei, 120 de mililitri de lapte, pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel, până vom obține o compoziție netedă.
Citește și: Rețetă clasică de cheesecake. Un desert delicios perfect pentru iubitorii de dulciuri ușoare și cremoase!
Pasul 3. A venit momentul să amestecăm compoziția de ingrediente uscate, cu cea a ingredientelor umede. Cu ajutorul unei spatule, vom amesteca toate ingredientele, până se vor omogeniza uniform. Mai apoi vom adăuga și o cană de chipsuri de ciocolată. Amestecăm încă o dată bine, pentru a se combina corespunzător.
Pasul 4. Între timp, vom preîncălzi și cuptorul nostru la o temperatură de 220 de grade Celsius. Într-o tavă specială de brioșe, vom așeza formele din hârtie. Cu ajutorul unei cupe de înghețată, luăm compoziția și începem să umplem fiecare formă de brioșe în parte. Dacă vă doriți (opțional), mai puteți presăra deasupra acestora, câteva chipsuri de ciocolată.
Pasul 5. Introducem tava la cuptor, timp de aproximativ 5 minute, la o temperatură de 220 de grade Celsius. Apoi reducem temperatura la 180 de grade Celsius și brioșele se mai coc timp de 15 minute.
Citește și: Rețetă de pui fript și cartofi prăjiți
Pasul 6. Între timp, ne putem ocupa de pregătirea fructelor pe care le vom folosi pentru decorul nostru. Așadar, vom avea nevoie de câteva merișoare, căpșune, afine și zmeură. Acestea se pot tăia sau se pot consuma întregi (după preferințe).
Pasul 7. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor și brioșele din formele lor speciale. Peste acestea vom presăra cu zahăr pudră și le vom adăuga câteva fructe (după preferințe), precum merișoare, căpșune, afine și zmeură și sunt gata!
Brioșele de ciocolată și fructe de pădure sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de supă cremă de mazăre. Acest preparat necesită doar 5 ingrediente de bază!