Rețetă clasică de cheesecake. Un desert delicios perfect pentru iubitorii de dulciuri ușoare și cremoase!

reteta clasica de cheesecake
Rețetă clasică de cheesecake

Cheesecake-ul reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  cheesecake. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos cheesecake, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  cheesecake

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  cheesecake, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!

Timp de pregătire  – 10 minute

Timp de preparare  – o oră

Timp de răcire  – 6 ore

Timp total  – 7 ore și 10 minute

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Porțîi  – 8 persoane

Ingrediente – cheesecake

Ingrediente pentru tart ă

  • 20 de biscuiți populari
  • 70 g nuci pecan prăjite
  • 50 g zahăr granulat
  • 70 g unt

Ingrediente pentru  umplutură

  • 5 pachete de cremă de brânză (la temperatura camerei)
  • 350 g zahăr granulat
  • sare
  • 180 g smântână
  • o esență de vanilie
  • 20 g făină
  • 5 ouă și 2 gălbenușuri de ou

Ingrediente pentru decor

  • căpșune

cea mai buna reteta de cheesecake
Rețetă clasică de cheesecake[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de tartă cu ou, cunoscută ca pastel de nata. Desert specific portughez, cu o cremă delicioasă!

Mod de preparare - cheesecake

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de tarta propriu-zisă.

Așadar, în robotul de bucătărie vom adăuga 20 de biscuiți populari, pe care îi vom sfărâma și îi vom introduce în acesta, peste acestea vom adăuga 70 de grame de nuci pecan prăjite, 50 de grame de zahăr granulat și pornim aparatul, până când vom obține niște firimituri cât se poate de fine. În acel moment, vom adăuga treptat și 70 de grame de unt topit în prealabil, timp în care vom continua să amestecăm.

Pasul 2.  Într-o tavă specială de tort (cu fund detașabil), adăugăm conținutul nostru sfărâmicios. Cu ajutorul unui pahar, vom întinde compoziția în toată tava, dar și pe marginile acestei, prin presare. Apoi cu mâinile, vom presa ușor marginile, pentru a ne asigura că sunt bine presate de marginea tăvii. Tava se va introduce în cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

Pasul 3.  Între timp ne vom ocupa și de umplutura pentru desertul nostru delicios. Așadar, în bolul pentru mixer vom adăuga 5 pachete de cremă de brânză (la temperatura camerei) și amestecăm puțin, pentru ca mai apoi să adăugăm 350 de grame de zahăr granulat. Continuăm să amestecăm, mai adăugăm o jumătate de linguriță de sare și mixăm până când vom obține o textură netedă.

În acel moment vom mai adăuga 180 de grame de smântână și o esență de vanilie. Când suntem aproape de final, vom continua să amestecăm, iar treptat, vom adăuga și 20 de grame de făină, iar la scurt timp și 5 ouă și 2 gălbenușuri de ou, de asemenea, adăugate unul câte unul, în timp ce amestecăm.

cea mai simpla reteta de cheesecake
Rețetă clasică de cheesecake[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Rețetă de pui fript și cartofi prăjiți

Pasul 4.  Acum că umplutura noastră este gata, vom scoate tava de la cuptor și vom turna umplutura în tarta noastră delicioasă. Cu ajutorul unei spatule mici, vom nivela compoziția cât să fie egală pe toată suprafața acesteia. Tava rotundă se va pune pe hârtie de copt și pe o altă tavă de cuptor, dreptunghiulară. Se introduce la cuptor timp de 10 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius, iar după cele 10 minute, vom reduce temperatura la 150 de grade Celsius și se va coace timp de aproximativ 40 de minute.

Pasul 5.  Între timp ne vom ocupa și de fructele noastre pentru decor. Așadar, astăzi vom orna cheesecake-ul nostru cu câteva căpșune pe care le vom tăia în jumătate. Cu toate acestea, puteți alege oricare alte fructe doriți.   După cele 50 de minute, tarta este gata și se poate orna!

Cheesecake-ul  este gata și se poate servi. Poftă bună!

reteta de cheesecake
Rețetă clasică de cheesecake[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Pavlova clasică. Un desert delicios pe bază de bezea și margini crocante!



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Rețetă de salată Caprese. Este o salată simplă și delicioasă din Capri!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies