Cheesecake-ul reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de cheesecake. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos cheesecake, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de cheesecake
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de cheesecake, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – o oră
Timp de răcire – 6 ore
Timp total – 7 ore și 10 minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Porțîi – 8 persoane
Ingrediente – cheesecake
Ingrediente pentru tart ă
- 20 de biscuiți populari
- 70 g nuci pecan prăjite
- 50 g zahăr granulat
- 70 g unt
Ingrediente pentru umplutură
- 5 pachete de cremă de brânză (la temperatura camerei)
- 350 g zahăr granulat
- sare
- 180 g smântână
- o esență de vanilie
- 20 g făină
- 5 ouă și 2 gălbenușuri de ou
Ingrediente pentru decor
- căpșune
Citește și: Rețetă de tartă cu ou, cunoscută ca pastel de nata. Desert specific portughez, cu o cremă delicioasă!
Mod de preparare - cheesecake
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de tarta propriu-zisă.
Așadar, în robotul de bucătărie vom adăuga 20 de biscuiți populari, pe care îi vom sfărâma și îi vom introduce în acesta, peste acestea vom adăuga 70 de grame de nuci pecan prăjite, 50 de grame de zahăr granulat și pornim aparatul, până când vom obține niște firimituri cât se poate de fine. În acel moment, vom adăuga treptat și 70 de grame de unt topit în prealabil, timp în care vom continua să amestecăm.Pasul 2. Într-o tavă specială de tort (cu fund detașabil), adăugăm conținutul nostru sfărâmicios. Cu ajutorul unui pahar, vom întinde compoziția în toată tava, dar și pe marginile acestei, prin presare. Apoi cu mâinile, vom presa ușor marginile, pentru a ne asigura că sunt bine presate de marginea tăvii. Tava se va introduce în cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Pasul 3. Între timp ne vom ocupa și de umplutura pentru desertul nostru delicios. Așadar, în bolul pentru mixer vom adăuga 5 pachete de cremă de brânză (la temperatura camerei) și amestecăm puțin, pentru ca mai apoi să adăugăm 350 de grame de zahăr granulat. Continuăm să amestecăm, mai adăugăm o jumătate de linguriță de sare și mixăm până când vom obține o textură netedă.
În acel moment vom mai adăuga 180 de grame de smântână și o esență de vanilie. Când suntem aproape de final, vom continua să amestecăm, iar treptat, vom adăuga și 20 de grame de făină, iar la scurt timp și 5 ouă și 2 gălbenușuri de ou, de asemenea, adăugate unul câte unul, în timp ce amestecăm.Citește și: Rețetă de pui fript și cartofi prăjiți
Pasul 4. Acum că umplutura noastră este gata, vom scoate tava de la cuptor și vom turna umplutura în tarta noastră delicioasă. Cu ajutorul unei spatule mici, vom nivela compoziția cât să fie egală pe toată suprafața acesteia. Tava rotundă se va pune pe hârtie de copt și pe o altă tavă de cuptor, dreptunghiulară. Se introduce la cuptor timp de 10 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius, iar după cele 10 minute, vom reduce temperatura la 150 de grade Celsius și se va coace timp de aproximativ 40 de minute.
Pasul 5. Între timp ne vom ocupa și de fructele noastre pentru decor. Așadar, astăzi vom orna cheesecake-ul nostru cu câteva căpșune pe care le vom tăia în jumătate. Cu toate acestea, puteți alege oricare alte fructe doriți. După cele 50 de minute, tarta este gata și se poate orna!
Cheesecake-ul este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pavlova clasică. Un desert delicios pe bază de bezea și margini crocante!