Puiul fript și cartofii prăjiți reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara cu ușurință. V-ați gândit să căutați rețeta simplă de la Wild cooking?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pui fript și cartofi prăjiți, prezentată la Wild cooking, pe canalul de YouTube, theXclusive, Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru puiul fript și cartofii prăjiți, preparate exact pe gustul vostru.

Citește și: Rețetă de supă cremă de mazăre. Acest preparat necesită doar 5 ingrediente de bază!
Rețetă de pui fript și cartofi prăjiți
Pe canalul de YouTube, theXclusive, gășiți cea mai simplă rețetă de pui fript și cartofi prăjiți , absolut delicioasă, prezentată la Wild cooking, Kanal D, în doar 10 pași simpli!
Ingrediente – pui fript și cartofi prăjiți
- un pui întreg
- ulei
- 5 cartofi
- sare
- piper
- boia de ardei dulce sau iute (după preferințe)
- praf de usturoi
- o ceapă albă
- o căpățână de usturoi
- 3 linguri de iaurt grecesc
- pătrunjel

Citește și: Rețetă de Pavlova clasică. Un desert delicios pe bază de bezea și margini crocante!
Mod de preparare - pui fript și cartofi prăjiți
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a pregăti focul pentru pirostria noastră, pentru că această rețetă de pui fript și cartofi prăjiți se poate prepara și afara, în aer liber, pe pirostrie.
Bineînțeles că rețeta se poate pregăti și în casă, însă de această dată, o vom pregăti în aer liber, direct pe pirostrie.Pasul 2. Mai departe, vom avea nevoie de un pui întreg, pe care îl vom despica în două, însă nu complet, iar apoi îl vom spăla bine de tot.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pasul 3. Ne întoarcem la focul nostru și așezăm bine pirostria în pământ, peste care vom pune un ceaun. În interiorul acestuia vom turna o baie de ulei, cât să acopere puiul, atunci când îl vom pune și pe care o vom lăsa să se încingă, pentru ca mai apoi să se adauge puiul.

Citește și: Rețetă de tartă cu mere și scorțișoară. Gustul care îți aduce aminte de copilărie!
Pasul 4. Între timp, ne vom ocupa și de cartofi. Așadar, vom avea nevoie de 5 cartofi, pe care îi vom spăla bine și îi vom tăia cuburi mai mari. Atenție însă! Cartofii se gătesc cu tot cu coajă.
Pasul 5. A venit timpul să punem puiul în baia de ulei din ceaun.
După aproximativ 10 minute, cu ajutorul unei linguri de lemn și o sită, vom apuca puiul și îl vom întoarce. După alte 10 minute, întoarcem iar puiul și se mai gătește timp de alte 10 minute, până observăm că puiul nostru a început să se rumenească.Pasul 6. Acum vom tăia rondele și o ceapă albă de dimensiuni potrivite.

Pasul 7. După cele 10 minute în care puiul nostru s-a mai gătit, vom adăuga alături de el, în ceaun și cartofii tăiați cuburi și condimentați, iar apoi vom scoate cu grijă puiul din ceaun. Deasupra com presăra sare.
Citește și: Mesaje haioase de 1 aprilie 2025: Cele mai amuzante sms-uri de Ziua Păcălelilor- kanald.ro
Pasul 8. Într-un bol, vom pisa o căpățână de usturoi, peste care vom adăuga 3 linguri de iaurt grecesc, sare și piper, pentru a face un sos delicios de usturoi.
Pasul 9. Între timp, cartofii prăjiți sunt gata și cu ajutorul unei site, îi vom lua și îi vom transfera pe o farfurie, peste care vom presăra puțin pătrunjel.
Pasul 10. În uleiul rămas de la pui și cartofi, vom pune și rondelele de ceapă și se vor găti, până când se vor rumeni, iar rețeta este gata!
Puiul fript și cartofii prăjiți sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

Citește și: Cea mai bună rețetă pentru Challah, pâinea evreiască. Împletitura este ușor de făcut!