Tarta cu mere și scorțișoară reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tartă cu mere și scorțișoară. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă tartă cu mere și scorțișoară, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de tartă cu mere și scorțișoară
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tartă cu mere și scorțișoară, absolut delicioasă, în doar 12 pași simpli!
Timp de pregătire – o oră și 10 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – 2 ore și 10 minute
Porții – 6 persoane
Ingrediente – tartă cu mere și scorțișoară
Ingrediente pentru tart ă
- 150 g făină
- 30 g zahăr pudră
- sare
- 120 g unt
- 4 linguri de apă
- un gălbenuș de ou
- câteva boabe de fasole uscată
Ingrediente pentru umplutură
- 4 mere mari
- 50 g zahăr granulat
- scorțișoară
- 60 ml unt topit
Ingrediente pentru topping
- dulceață de caise
Citește și: Rețetă delicioasă de friptură cu sos de piper. Un preparat franțuzesc perfect pentru o masă rapidă!
Mod de preparare - tartă cu mere și scorțișoară
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de tarta noastră propriu-zisă. Așadar, vom avea nevoie de un robot de bucătărie, în interiorul căruia vom pune 150 de grame de făină, 30 de grame de zahăr pudră și o jumătate de linguriță de sare. Pornim robotul de bucătărie și amestecăm până când toate ingredientele se vor combina uniform.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pasul 2. Acum a venit timpul să adăugăm și unt în robotul nostru de bucătărie. Așadar, vom avea nevoie de 120 de grame de unt, rece, de la frigider, pe care îl vom tăia în cubulețe mai mici. Cubulețele se adaugă în robotul de bucătărie, peste celelalte ingrediente și se amestecă, însă nu pentru mult timp, ci până când untul se va sfărâma puțin.
Pasul 3. Apoi într-un bol de dimensiuni mici, vom turna 2 linguri de apă și un gălbenuș de ou, pe care le vom amesteca bine, bine. Se adaugă apoi în robotul de bucătărie și se mai amestecă încă puțin, până vom obține un amestec sfărâmicios. De menționat este faptul că, dacă observați că nu este îndeajuns de sfărâmicios, mai puteți adăuga 1-2 linguri de apă.
Pasul 4. Pe o suprafață plată vom presăra puțină făină, pentru a turna compoziția noastră sfărâmicioasă. Începem să frământăm puțin, pentru a-l aduna cât mai bine, ajutându-ne de podul palmei, până vom obține un aluat. Vom face o formă pătrată, vom mai presăra puțină făină, atât pe suprafața plată, cât și pe aluat, iar cu ajutorul unui sucitor, vom începe să rulăm aluatul, pentru a extinde forma noastră pătrată.
Citește și: Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi. Trucul pe care puține gospodine îl știu
Pasul 5. Imediat ce am obținut forma dorită, vom rula aluatul pe sucitor și îl vom transfera în tava noastră specială de tartă. Bineînțeles că acesta va depăși marginea tăvii, motiv pentru care vom împinge, cu grijă, marginile înăuntru, astfel încât să se formeze o margine uniformă. Surplusul de aluat se va îndepărta cu ajutorul unui cuțit.
Pasul 6. Acum a venit momentul să congelăm tarta noastră, timp de aproximativ 45 de minute.
Pasul 7. După acest interval de timp, scoatem tava de la congelator, iar deasupra acesteia, vom pune hârtie de copt, peste care vom adăuga câteva boabe de fasole uscată. Tava de tartă se va pune într-o altă tavă de cuptor, de dimensiuni mai mari, care se vor introduce în cuptor, pentru aproximativ 15 minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.
Pasul 8. Între timp, ne vom ocupa și de prepararea umpluturii pentru tarta noastră delicioasă. Așadar, vom avea nevoie de 4 mere mai mari, pe care le vom curăța de coajă, iar apoi le vom tăia în felii. Atenția însă! Feliile de măr trebuie să fie tăiate destul de subțire, pentru a se găti cât trebuie în momentul în care le vom introduce la cuptor.
Citește și: Cum să prepari cea mai bună plăcintă cu mere. Ingredientul secret care va schimba tot
Pasul 9. A venit momentul să scoatem și tarta de la cuptor, moment în care vom reduce și temperatura cuptorului, până la 180 de grade Celsius. Îndepărtăm hârtia de copt și fasolea uscată de pe tartă și se va lăsa pentru puțin timp să se răcească.
Pasul 10. Într-un bol, vom pune 50 de grame de zahăr granulat, o jumătate de linguriță de scorțișoară și amestecăm. Acest conținut se va presăra peste tarta noastră din tavă. Acum a venit momentul să luăm feliile de mere și să le aranjăm în interiorul tartei, până când vom rămâne fără. Chiar dacă vor fi înghesuite acum, acestea se vor mai lăsa în timpul coacerii. Peste acestea vor turna uniform, 60 de mililitri de unt topit în prealabil. Pentru a-l răspândi mai bine, ne putem folosi de o pensulă de bucătărie. În plus, puteți presăra deasupra și zahărul rămas.
Pasul 11. Timp de aproximativ 45 de minute, tarta noastră se va introduce în cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius. Între timp, putem pune în cuptorul cu microunde un sfert de cană de dulceață de caise, pentru topping.
Pasul 12. După acest interval de timp, scoatem tarta de la cuptor, iar când se poate atinge, o vom scoate cu grijă din tavă și o vom așeza pe o farfurie. Tarta se unge cu topping-ul de dulceață de caise și este gata!
Tarta cu mere și scorțișoară este gata și se pot servi. Poftă bună!