Supa cremă cu praz și cartofi reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de supă cremă cu praz și cartofi. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă cremă cu praz și cartofi, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de supă crem ă cu praz și cartofi
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de supă cremă cu praz și cartofi, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 40 minute
Timp de preparare – 45 minute
Timp total – o oră și 25 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – supă crem ă cu praz și cartofi
Ingrediente pentru supă
- 4 bucăți de praz
- 2 kg cartofi
- 80 g unt
- sare
- 6 căni de supă de pui sau de legume
- 250 ml smântână lichidă
- piper alb măcinat
Ingrediente pentru decor
- pătrunjel
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețetă de supă cremă de cartofi și usturoi. Trebuie servită cu crutoane sau cu o felie de bruscheta!
Mod de preparare - supă crem ă cu praz și cartofi
Pasul 1. În primul și-n primul rând, trebuie să ne ocupăm de curățarea celor 4 bucăți de praz. Fiecare praz în parte, se va tăia la mijloc, vom îndepărta frunzele de culoare verde închis, dar și învelișul prazului. Abia mai apoi, îi vom tăia în rondele de dimensiuni potrivite și îi vom adăuga într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom turna apă rece, pentru a-i curăța mai bine.
Pasul 2. Acum ne vom ocupa și de cele 2 kilograme de cartofi. Așadar, vom curăța fiecare cartof în parte, iar apoi îi vom tăia cuburi, tot de dimensiuni potrivite.
Pasul 3. Acum a venit timpul să adăugăm 80 de grame de unt, într-o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom pun pe aragaz, la foc mediu. Pentru a se topi mai rapid, vom lua o lingură de lemn, cu ajutorul căreia vom plimba untul în
Pasul 4. Între timp, vom lua prazul și-l vom pune într-o sită, pentru a-l mai clăti la jet de apă rece, pentru încă o dată, înainte de a-l găti. După ce l-ați scurs bine, se adaugă în oala cu untul, pe care o vom pune înapoi pe foc și vom găti conținutul, timp de aproximativ 5 minute, cât să se ofilească prazul.
Citește și: Rețetă de foitaj de casă. Este făcut din cinci ingrediente simple!
Pasul 5. Vom adăuga în oala noastră și o linguriță de sare și amestecăm. După ce intervalul de 5 minute a trecut, vom adăuga și cartofii noștri cuburi. În timp ce mai amestecăm preparatul nostru, vom mai adăuga încă o linguriță de sare și 6 căni de supă de pui sau de legume. Așteptăm ca preparatul să ajungă la punctul de fierbere, iar apoi vom reduce focul, pentru a fierbe pentru aproximativ 35 de minute. În acest timp, mai puteți amesteca, din când în când, însă nu este obligatoriu.
Pasul 6. Supa se ia de pe foc, iar cu ajutorul unui blender, vom sfărâma conținutul de legume din oală și vom amesteca, până vom obține o consistență fină și netedă și toate bucățile de legume, vor dispărea.
Pasul 7. Supa se transferă într-un bol de dimensiuni mai mari, îl acoperim și îl punem la frigider, pentru a o lăsa să se răcească complet. Imediat ce s-a răcit, vom adaugă 250 de mililitri de smântână lichidă și un sfert de linguriță de piper alb măcinat, se amestecă și se mai pune pentru încă puțin timp, înapoi în frigider.
Pasul 8. Scoatem supa de la frigider și o lăsăm aproximativ 30 de minute, pentru a se apropia de temperatura camerei. Între timp, tocăm puțin pătrunjel, pe care îl vom presăra peste supa noastră delicioasă și este gata!
Supa cremă cu praz și cartofi este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă delicioasă de Quiche Lorraine. O să fi pe placul întregii familii!