Rețetă de supă cremă de cartofi și usturoi. Trebuie servită cu crutoane sau cu o felie de bruscheta!

reteta de supa crema de cartofi si usturoi
Rețetă de supă cremă de cartofi și usturoi

Supa cremă de cartofi și usturoi reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  supă cremă de cartofi și usturoi. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă cremă de cartofi și usturoi, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de supă crem ă de cartofi și usturoi  

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  supă cremă de cartofi și usturoi, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire- 20 minute

Timp de preparare- 1 oră și 10 minute

Timp total- 1 oră și 30 minute

Porții- 4 persoane

Ingrediente – supă crem ă de cartofi și usturoi 

Ingrediente pentru supa cremă

  • 3 fire de usturoi verde
  • ulei de măsline
  • 2 felii de prosciutto
  • sare
  • piper negru măcinat
  • boia de ardei iute
  • 1 litru jumătate de supă de pui (sau legume)
  • 4 cartofi
  • smântână lichidă

Ingrediente pentru decor

  • ceapă verde
  • crutoane

cea mai simpla reteta de supa crema de cartofi
Rețetă de supă cremă de cartofi și usturoi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Rețetă de Macarons, desertul franțuzesc de care nu te poți sătura. Un răsfăț special oferit prietenilor și familiei!

Mod de preparare - supă crem ă de cartofi și usturoi 

Pasul 1.  Începem prin a ne ocupa de usturoiul verde. Așadar, luăm 3 fire de usturoi verde, de la care vom îndepărta capetele și vom începe să le tăiem rondele, atât partea verde, cât și partea albă. Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga apă, în care vom pune rondelele de usturoi verde, pentru a se înmuia bine de tot.

Bolul se va lăsa deoparte, pentru a trece la pasul următor.

Pasul 2.  Pe foc, vom pune o oală de dimensiuni potrivite, în care vom turna o lingură de ulei de măsline. În momentul în care acesta s-a încins, vom adăuga 2 felii de prosciutto tocate, pe care le vom găti, la foc mediu, timp de aproximativ 2 minute sau până când va începe să sfârâie.

Se mai amestecă din când în când, cu o lingură de lemn.

Pasul 3.  Acum a venit timpul să adăugăm și rondelele noastre de usturoi verde, pe care le-am stors bine, bine, înainte de a le adăuga peste prosciutto. Amestecăm timp de 2-3 minute, pentru că nu ne dorim ca usturoiul verde să se rumenească.

Pasul 4.  În timp ce preparatul nostru se gătește, vom presăra puțină sare și piper negru măcinat (după gust), dar și un praf de boia de ardei iute. Mai amestecăm încă puțin, iar apoi putem adăuga un litru de supă de pui sau legume. Când va ajunge să fiarbă, vom da focul la nivelul mic. Punem capacul pe oală și lăsăm supa să fiarbă, timp de aproximativ 30 de minute.

supa crema de cartofi si usturoi
Rețetă de supă cremă de cartofi și usturoi[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de Mic dejun englezesc. Unele persoane spun că este micul dejun al campionilor și că nu vor începe ziua fără el!

Pasul 5.  Între timp, într-un alt bol de dimensiuni potrivite, vom spăla bine, bine, cei 4 cartofi pe care i-am curățat și îi vom tăia în cubulețe, însă de această dată, ceva mai mari. După cele 30 de minute, cartofii se storc bine de tot și se adăuga peste ingredientele din oală. Preparatul se mai lasă pe foc, până când cartofii se vor înmuia, pentru aproximativ alte 30 de minute.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 6.  Odată ce acest pas este gata, vom transfera toate ingredientele mari (cartofi, usturoi etc.), într-un bol de dimensiuni potrivite și vom începe să le pasăm atât cât putem, iar mai apoi le vom transfera încă o dată, însă de această dată, într-un blender. Atenție însă! Înainte de a porni blender-ul este nevoie să mai adaugi încă puțină supă de pui sau legume, fierbinte. Asigurați-vă că toate bucățile au fost blenduite, până când vom obține o textură asemănătoare ca a unui piure.

Pasul 7.  Imediat ce acest lucru s-a întâmplat, piureul nostru se va transfera în oala de pe foc, în care a rămas zeama de la supă. Peste acesta vom pune și o jumătate de cană de smântână lichidă și amestecăm. În acest timp, focul trebuie să fie mediu spre scăzut. Vom amesteca supa noastră, până când va avea o textură netedă și cremoasă.

Pasul 8.  Supa cremă de cartofi și usturoi se poate lua de pe foc și se poate orna cu puțină  ceapă verde  tocată mărunt și este gata!

 

Supa cremă de cartofi și usturoi   este gata și se poate servi cu crutoane. Poftă bună!

retete de supa crema
Rețetă de supă cremă de cartofi și usturoi[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Rețetă de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură. Sunt excelente pentru iubitorii de ciocolată!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies