Supa cremă de cartofi și usturoi reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de supă cremă de cartofi și usturoi. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă cremă de cartofi și usturoi, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de supă crem ă de cartofi și usturoi
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de supă cremă de cartofi și usturoi, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire- 20 minute
Timp de preparare- 1 oră și 10 minute
Timp total- 1 oră și 30 minute
Porții- 4 persoane
Ingrediente – supă crem ă de cartofi și usturoi
Ingrediente pentru supa cremă
- 3 fire de usturoi verde
- ulei de măsline
- 2 felii de prosciutto
- sare
- piper negru măcinat
- boia de ardei iute
- 1 litru jumătate de supă de pui (sau legume)
- 4 cartofi
- smântână lichidă
Ingrediente pentru decor
- ceapă verde
- crutoane
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare - supă crem ă de cartofi și usturoi
Pasul 1. Începem prin a ne ocupa de usturoiul verde. Așadar, luăm 3 fire de usturoi verde, de la care vom îndepărta capetele și vom începe să le tăiem rondele, atât partea verde, cât și partea albă. Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga apă, în care vom pune rondelele de usturoi verde, pentru a se înmuia bine de tot.
Pasul 2. Pe foc, vom pune o oală de dimensiuni potrivite, în care vom turna o lingură de ulei de măsline. În momentul în care acesta s-a încins, vom adăuga 2 felii de prosciutto tocate, pe care le vom găti, la foc mediu, timp de aproximativ 2 minute sau până când va începe să sfârâie.
Pasul 3. Acum a venit timpul să adăugăm și rondelele noastre de usturoi verde, pe care le-am stors bine, bine, înainte de a le adăuga peste prosciutto. Amestecăm timp de 2-3 minute, pentru că nu ne dorim ca usturoiul verde să se rumenească.
Pasul 4. În timp ce preparatul nostru se gătește, vom presăra puțină sare și piper negru măcinat (după gust), dar și un praf de boia de ardei iute. Mai amestecăm încă puțin, iar apoi putem adăuga un litru de supă de pui sau legume. Când va ajunge să fiarbă, vom da focul la nivelul mic. Punem capacul pe oală și lăsăm supa să fiarbă, timp de aproximativ 30 de minute.
Pasul 5. Între timp, într-un alt bol de dimensiuni potrivite, vom spăla bine, bine, cei 4 cartofi pe care i-am curățat și îi vom tăia în cubulețe, însă de această dată, ceva mai mari. După cele 30 de minute, cartofii se storc bine de tot și se adăuga peste ingredientele din oală. Preparatul se mai lasă pe foc, până când cartofii se vor înmuia, pentru aproximativ alte 30 de minute.
Pasul 6. Odată ce acest pas este gata, vom transfera toate ingredientele mari (cartofi, usturoi etc.), într-un bol de dimensiuni potrivite și vom începe să le pasăm atât cât putem, iar mai apoi le vom transfera încă o dată, însă de această dată, într-un blender. Atenție însă! Înainte de a porni blender-ul este nevoie să mai adaugi încă puțină supă de pui sau legume, fierbinte. Asigurați-vă că toate bucățile au fost blenduite, până când vom obține o textură asemănătoare ca a unui piure.
Pasul 7. Imediat ce acest lucru s-a întâmplat, piureul nostru se va transfera în oala de pe foc, în care a rămas zeama de la supă. Peste acesta vom pune și o jumătate de cană de smântână lichidă și amestecăm. În acest timp, focul trebuie să fie mediu spre scăzut. Vom amesteca supa noastră, până când va avea o textură netedă și cremoasă.
Pasul 8. Supa cremă de cartofi și usturoi se poate lua de pe foc și se poate orna cu puțină ceapă verde tocată mărunt și este gata!
Supa cremă de cartofi și usturoi este gata și se poate servi cu crutoane. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră