Macarons reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de macarons. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase macarons, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Macarons
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de macarons, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Ingrediente – Macarons
Ingrediente pentru macarons
- 230 g zahăr granulat
- 140 g făină
- 3 albușuri de ou
- praf de cremă de tartar
- sare
- o esență de vanilie
- colorant alimentar
Ingrediente pentru crem ă
- 100 g ciocolată
- 50 ml frișcă lichidă
Citeste si: Rețetă de pizza de casă. Poți folosi orice ingrediente îți plac!
Mod de preparare - Macarons
Pasul 1. Vom începe prin a pune într-un bol de dimensiuni mai mari, 130 de grame de zahăr granulat, 140 de grame de făină, pe care le vom cerne cu ajutorul unei site, pentru ca ulterior să le transferăm în robotul de
bucătărie și să-l pornim. Apoi vom repeta procesul, mutând ingredientele în bol, pentru a le cerne încă o dată și a le mai trece prin robotul de bucătărie, pentru ca ulterior să le mai cernem pentru încă o dată, iar apoi îl lăsăm deoparte.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pasul 2. Acum trecem și la ingredientele noastre umede. Așadar, în bolul de mixer, vom adăuga 3 albușuri de ou (la temperatura camerei). Pornim mixerul, iar în momentul în care albușurile au devenit spumă, vom adăuga și un sfert de linguriță de praf de cremă de tartar, un sfert de linguriță de sare și 100 de grame de zahăr granulat, treptat.
Pasul 3. Amestecul se transferă într-un bol de dimensiuni mai mari și se mai amestecă timp de câteva minute cu ajutorul unui tel. În acest bol, vom pune și un sfert de cană din bolul cu făină și zahăr, pentru a-l amesteca, cu grijă, însă de această dată, cu ajutorul unei palete.
Pasul 4. Pentru ca toată compoziția să fie utilizată, vom avea nevoie de 2 tăvi, fie ambele cu format de macarons, fie două tăvi, pe care vom așeza hârtie de copt. Într-o pungă vom transfera aluatul într-o pungă sau într-un poș, și vom începe să realizăm formele rotunde pentru desertul nostru delicios de macarons. Forma se începe din mijloc spre exterior, iar cum ne apropiem de final, vom învârti puțin, pentru a forma vârful acestora. Pentru a ne asigura că formele noastre de macarons sunt aplatizate așa cum ne dorim, putem ridica tava de câteva ori, pentru a o trânti de blat. În fiecare bucată de macarons, vom face o bulă de aer, cu ajutorul unei scobitoare.
Citeste si: Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră
Pasul 5. Timp de 30-40 de minute, desertul nostru se va odihni în tavă, astfel încât, atunci când le vom atinge, nu le vom strica suprafața impecabilă. După ce acest lucru s-a întâmplat, introducem tăvile la cuptor, timp de aproximativ 15 minute, la o temperatură de 160 de grade Celsius, însă pe rând, pentru ca aerul să circule în mod egal.
Pasul 6. Între timp vom prepara și crema de ganache de ciocolată, alcătuită din 100 de grame de ciocolată și 50 de mililitri de frișcă lichidă, pe care am încălzit-o până aproape de fierbere și am adăugat-o peste ciocolată, pentru a se amesteca. Cremă care trebuie ținută în frigider, pentru ceva timp, pentru a se mai întări.
Pasul 7. După intervalul de timp în care sunt gata și macarons, scoatem tăvile de la cuptor și începem să le ornăm cu cremă. Așezăm o bucată de macarons, peste care vom pune crema ganache de ciocolată, iar deasupra încă o bucată de macarons și sunt gata!
Macarons sunt gata și se pot servi. Poftă bună!