Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră

reteta clasica de tiramisu cu umplutura de mascarpone
Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră

Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tiramisu italian cu umplutură de mascarpone. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!

Ingrediente – Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone

  • apă
  • rom
  • cafea
  • 450 g mascarpone
  • 6 ouă
  • 140 g zahăr granulat
  • 500 ml smântână lichidă
  • esență de vanilie
  • 40 de pișcoturi
  • pudră de cacao

Mod de preparare - Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone

Pasul 1.  Primul pas în pregătirea unui delicios tiramisu italian, constă în punerea pe foc a unei oale de dimensiuni potrivite, în care vom pune apă să fiarbă.

Pasul 2.  Într-un bol separat, vom adăuga o jumătate de cană de rom, o ceașcă și jumătate de cafea, amestec ce îl vom lăsa deoparte momentan.

Pasul 3.  Într-un bol de dimensiuni mai mari, de această dată, vom pune 450 de grame de mascarpone (la temperatura camerei), cel mai important ingredient atunci când preparăm o rețetă delicioasă de tiramisu, peste vom adăuga 60 de mililitri de rom, iar cu ajutorul unui tel, vom începe să amestecăm cele două ingrediente din bol, până vom obține o cremă netedă.

Bolul se pune deoparte și ne ocupăm de următorul pas.

Pasul 4.  În două boluri separate, vom sparge 6 ouă, de la care vom separa albușul de gălbenuș. În bolul cu gălbenușuri, vom adăuga, treptat, 140 de grame de zahăr granulat, timp în care vom amesteca, continuu. Bolul se pune pe oala care fierbe, pe foc, și vom amesteca cu ajutorul unui tel, până când vom obține o textură cremoasă.

cea mai buna reteta de tiramisu
Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Rețetă de sparanghel cu carne de vită

Pasul 5.  Amestecul se ia de pe foc și se toarnă în bolul în care am adăugat mascarpone, de asemenea, tot treptat, timp în care amestecăm ușor, cu un tel, până când se va omogeniza compoziția, iar mai apoi se pune în frigider, pentru a ne ocupa și de frișcă.

Pasul 6.  Așadar, în bolul de mixer, vom adăuga 500 de mililitri de smântână lichidă (rece) și 2 lingurițe de esență de vanilie. Conținutul se amestecă, până când vom obține o frișcă cremoasă și delicioasă. Frișca pregătită se va turna peste conținutul de mascarpone din bol și amestecăm cu o paletă, până când cele două se vor încorpora exact așa cum trebuie.

Pasul 7.  A venit timpul să ne ocupăm de asamblarea desertului nostru. Așadar, într-o tavă specială pentru tiramisu, vom începe să așezăm 20 de pișcoturi. Înainte de a face asta, vom lua fiecare pișcot în parte și îl vom înmuia în amestecul de cafea și rom, timp de aproximativ 2 secunde, pe fiecare parte.

tiramisu
Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă spaniolă autentică de paella cu fructe de mare

Pasul 8.  Același pas se va repeta pentru toate cele 20 de pișcoturi, pe care le vei așeza rând pe rând, în tavă, pentru a forma primul strat pentru tiramisu. Peste, vom adăuga jumătate din amestecul de cremă, pe care îl vom întinde uniform pe toată suprafața primului strat de pișcoturi, cu ajutorul unei palete de nivelat sau se va pune din loc in loc, cu un poș.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 9.  Apoi urmează al doilea strat de 20 de pișcoturi, pe care le vom înmuia, de asemenea, în amestecul de cafea și rom. Imediat după, vom adăugă și restul de cremă, pe care o vom nivela în exact același mod sau se va pune din loc in loc, cu un poș. Deasupra vom presăra un strat generos de pudră de cacao, astfel încât să acoperim toată crema.

reteta de tiramisu ca la cofetarie
Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de tort pandișpan cu struguri. Un desert perfect pentru toamnă!

Pasul 10.   Tiramisu este gata și se pune la frigider, peste noapte, pentru a se întări corespunzător. În momentul în care desertul nostru s-a răcit, se poate scoate din frigider, pentru a se tăia și savura!

Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone  este gata și se poate servi. Poftă bună!

reteta de tiramisu
Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de pizza de casă. Poți folosi orice ingrediente îți plac!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Rețetă de tort pandișpan cu struguri. Un desert perfect pentru toamnă!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies