Paella cu fructe de mare reprezintă o adevărata delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de paella cu fructe de mare. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă paella cu fructe de mare, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de paella cu fructe de mare
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de paella cu fructe de mare, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Ingrediente – paella cu fructe de mare
- 3 căței de usturoi
- o ceapă
- un ardei gras roșu
- tub de calamar
- 12 creveți
- 5 midii
- 80 ml ulei de măsline
- sare de mare și sare fină
- 120 g pastă de tomate
- piper negru măcinat
- boia de ardei dulce
- 600 ml stoc de pește sau apă
- Șofran
- 200 g orez
- o legătură de pătrunjel
- o lămâie
Citeste si: Rețetă de sparanghel cu carne de vită
Mod de preparare - paella cu fructe de mare
Pasul 1. Începem prin a tăia 3 căței de usturoi, mărunt, apoi o jumătate de ceapă, tot mărunt și o jumătate de ardei gras roșu, de asemenea, tot în bucățele mici.
Pasul 2. Apoi trecem și la pasul următor care constă în felierea unui tub de calamar care este deja curățat. Așadar, cu ajutorul unui cuțit special pentru pește, vom tăia calamarul la jumătate, îl vom deschide și îl vom felia în pătrățele de dimensiuni potrivite, pe care le vom pune într-un bol.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pasul 3. A venit timpul să ne ocupăm și de creveți. Prin urmare, vom avea nevoie de 12 bucăți de creveți curățați, dar și 5 midii, de asemenea, curățate și clătite foarte bine sub jet de apă rece.
Pasul 4. Între timp, vom pune pe foc mediu spre mare, o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom găti rețeta noastră de paella cu fructe de mare.
Pasul 5. Următorul pas constă în adăugarea cepei, în aceeași tigaie în care am preparat calamarul. Peste ceapă, adăugăm și usturoiul tocat, pe care le
Citeste si: Rețetă de ciorbă cu ciolan afumat
Pasul 6. La doar câteva minute, vom adăuga și bucățelele de calamar și vom mai amesteca puțin, înainte de a turna cei 600 de mililitri de stoc de pește sau apă, peste care vom pune puțin șofran (după gust).
Pasul 7. Odată ce observăm că, conținutul nostru începe să prindă culoare, vom pune și 200 de grame de orez, în timp ce amestecăm, pentru ca acesta să se distribuie în mod uniform pe toată suprafață preparatului nostru.
Pasul 8. La 5 minute distanță, vom pune creveții și midiile, intercalate. Atenție însă! Acum nu vom mai amesteca, pentru că ne dorim ca midiile și creveții să rămână la suprafață. Astfel încât, dacă vă doriți, se recomandă doar să „agitați” puțin tigaia, la fiecare 5 minute, astfel încât va pătrunde mai bine în compoziția deja formată. Dăm focul la un nivel mic spre mediu și îl mai lăsăm pe foc pentru aproximativ 10 minute.
Pasul 9. Apoi vom da focul mic, timp de un minut, iar apoi vom lua tigaia de pe aragaz și o vom acoperi timp de 10 minute. După trecerea celor 10 minute, rețeta noastră este gata și se poate orna cu puțin pătrunjel deasupra și câteva felii de lămâie pe margine.
Paella cu fructe de mare este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă tradițională de cannoli de casă, cu umplutură cremoasă de ricotta