Cannoli de casă, cu umplutură cremoasă de ricotta reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de cannoli de casă, cu umplutură cremoasă de ricotta. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase cannoli de casă, cu umplutură cremoasă de ricotta, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de cannoli de casă, cu umplutură cremoasă de ricotta
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de cannoli de casă, cu umplutură cremoasă de ricotta, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Ingrediente – cannoli de casă, cu umplutură cremoasă de ricotta
Ingrediente pentru aluat
- 250 g făină
- sare
- 2 linguri de zahăr granulat
- 2 linguri de unt
- 2 ouă
- vin sec
- ulei
Ingrediente pentru umplutur ă
- ricotta
- 130 g zahăr pudră
- esență de vanilie
- scorțișoară
- cuburi de ciocolată sau fistic (opțional)
Ingrediente pentru decor
- portocale
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 10 cannoli. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.
Citeste si: Cum pregătești ravioli cu carne
Mod de preparare - cannoli de casă, cu umplutură cremoasă de ricotta
Pasul 1. Primul lucru pe care îl vom face pentru a pregăti această rețetă delicioasă de cannoli de casă, constă în scurgerea ricottei pe care o vom așeza în câteva prosoape de bucătărie, pentru a o șterge, iar ulterior o vom pune la frigider pentru câteva ore, într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru ca excesul
de apă să se scurgă.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pasul 2. Acum a venit momentul să ne ocupăm de aluatul pentru cannoli. Așadar, în robotul de bucătărie vom turna 250 de grame de făină, un sfert de linguriță de sare, două linguri de zahăr granulat, pe care le vom amesteca împreună.
Pasul 3. Pe o suprafață plană vom presăra puțină făină, peste care vom pune aluatul obținut și începem să îl frământăm timp de 10 minute. Aluatul se învelește cu o folie alimentară și se lasă să se odihnească timp
Pasul 4. Într-o oală mare vom adăuga 8 cești de ulei și îl lăsăm să se încingă, între timp, aluatul care s-a odihnit până în acest moment, se va împărți în două bucăți. Luăm fiecare bucată pe rând și începem să o întindem cu sucitorul, pentru a se lungi. Cu ajutorul unei forme rotunde, decupăm 5 cercuri de aluat, pe care ulterior le vom pune pe forma de cannoli. Pentru a se lipi cele două părți ale cercului, le puteți unge cu puțin
albuș de ou.Citeste si: Rețetă de chec cu portocale. Musafirii vor cere a doua porție!
Pasul 5. Începem să adăugăm cannoli în oala pe care am pus-o pe foc. Atenție însă! Cannoli nu trebuie să se prăjească mai mult de un minut. Trebuie să aibă o nuanță aurie, iar atunci vei știi că sunt gata. Scurgem uleiul de pe cannoli și le așezăm pe un prosop de bucătărie. La scurt timp, vom lua fiecare formă de cannoli în parte și vom scoate de pe ele, aluatul.
Pasul 6. A venit momentul să ne ocupăm și de umplutura pentru cannoli. Așadar, într-un castron de dimensiuni mai mari, transferăm ricotta, peste care adăugăm 130 de grame de zahăr pudră, iar cu ajutorul unei palete, vom începe să o amestecăm cu zahărul. Adăugăm și o linguriță de esență de vanilie, un sfert de linguriță de scorțișoară și amestecăm până vom obține un conținut omogen. De asemenea, puteți adăuga în compoziție și câteva cuburi de ciocolată sau fistic (opțional).
Pasul 7. Umplutura se va așeza într-un poș sau într-o pungă și vom începe să umplem formele de cannoli. Pentru un gust mai fresh, putem adăuga și câte o felie de portocală, la fiecare capăt de cannoli și am terminat!
Cannoli de casă, cu umplutură cremoasă de ricotta sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă ușoară de supă cremă de roșii. Este o variantă ușoară atunci când vrei ceva rapid de mâncare!