Ravioli cu carne reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de ravioli cu carne. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase ravioli cu carne, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de ravioli cu carne
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de ravioli cu carne, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!
Ingrediente – ravioli cu carne
- 2 căni de făină
- 9 ouă
- ulei de măsline
- 2 felii de pâine albă
- parmezan
- stoc de pui sau apa
- pătrunjel
- 2 căței de usturoi
- sare
- fenicul măcinat
- coajă de lămâie
- piper negru măcinat
- muștar măcinat
- o jumătate kg carne de porc tocată
- apă
Citeste si: Rețetă clasică de burger! O să iasă exact ca la fast-food!
Mod de preparare - ravioli cu carne
Pasul 1. Vom începe prin a adăuga în robotul de bucătărie sau într-un bol de dimensiuni mai mari, două căni de făină, două ouă întregi (gălbenuș și albuș), 6 gălbenușuri, două linguri de ulei de măsline, pe care le vom amesteca până vom obține un aluat neted și
gălbui.Pasul 2. Aluatul de ia din robotul de bucătărie sau bol și se așază pe o suprafață plană, pentru a începe frământarea. După ce aluatul a fost frământat, vom începe să-l rulăm pentru a lua forma unei pâinici, iar mai apoi îl vom pune într-o folie alimentară, pentru a-l lăsa să crească timp de aproximativ 1-4 ore, la temperatura camerei.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pasul 3. Între timp, ne vom ocupa și de umplutura pentru ravioli, motiv pentru care vom pune în robotul de bucătărie, două felii de pâine albă (sfărâmată), puțin parmezan ras (după gust), un sfert de cană de stoc de pui (sau apa), un ou , două linguri de pătrunjel tocat, doi căței de usturoi tocați mărunt, o linguriță de sare, o linguriță de fenicul măcinat, trei sferturi de linguriță de coajă
Pasul 4. După ce amestecul nostru a prins o formă, vom adăuga și o jumătate de kilogram de carne de porc tocată, pe care o vom amesteca în robotul de bucătărie, până când se va îmbina cu restul ingredientelor adăugate.
Citeste si: Rețetă de tort Napoleon. Cel mai bun tort de casă cu o cremă delicioasă, fără ouă!
Pasul 5. Aluatul este gata de preparare, astfel încât îl vom scoate din folie și îl vom așeza pe o suprafață plană, pentru a începe să-l tăiem în 6 bucăți egale, iar rând pe
rând vom prepara fiecare bucată de aluat. Acesta este și motivul pentru care, în timp ce ne ocupăm de o bucată de aluat, celelalte se vor înfășura înapoi în folia alimentară.Pasul 6. Așadar, luăm prima bucată de aluat, o tapetăm cu puțină făină și o presărăm cu sucitorul, astfel încât să obținem un pătrățel, nici prea mic și nici prea mare. Îl mai presăram puțin cu făină pe ambele părți, pentru a-l mai întinde încă puțin. Bucățile se vor așeza într-o tavă de cuptor, pe care a fost așezată hârtie de copt în prealabil, iar deasupra folie alimentară, pentru a nu se usca, până sunt gata toate cele 6 bucăți de aluat.
Pasul 7. Când am terminat de pregătit bucățile de aluat, vom începe umplerea acestora cu carnea preparată. Astfel încât, vom lua pe rând fiecare bucată de aluat pe care o vom unge cu puțin albuș de ou și vom începe să punem câte 5 lingurițe de compoziție, cu o distanță cât de cât egală între ele. Ulerior, vom lua un cuțit și vom tăia fiecare porțiune în parte, pentru a lipi ambele părți, pentru a forma un chenar. Părțile laterale se presează cu grijă, pentru ca umplutura să rămână la mijloc, în tot acest timp. Același proces va avea loc și pentru restul bucăților de ravioli.
Pasul 8. Între timp, vom pune pe foc o oală plină cu apă. Abia în momentul în care apa este clocotită, vom adăuga o linguriță și jumătate de sare, iar apoi, rând pe rând, bucățile de ravioli. Acestea se vor fierbe timp de aproximativ 15 minute și sunt gata.
Ravioli cu carne sunt gata și se pot servi cu sos de roșii. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă ușoară de fajitas de pui. Este gata de servit în 40 de minute!