Rețetă ușoară de supă cremă de roșii. Este o variantă ușoară atunci când vrei ceva rapid de mâncare!

reteta usoara de supa crema de rosii
Rețetă ușoară de supă cremă de roșii

Supa crema de roșii reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  supă cremă de roșii. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă cremă de roșii, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  supă crem ă de roșii

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  supă cremă de roșii, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!

Ingrediente – supă crem ă de roșii

  • 2 cepe
  • 6 căței de usturoi (sau mai mult)
  • unt
  • ulei de măsline
  • 2 cutii de roșii întregi decojite
  • apă
  • zahăr granulat
  • piper negru măcinat
  • sare
  • cimbru uscat
  • oregano
  • smântână lichidă
  • crutoane
  • busuioc

supa crema de rosii
Rețetă ușoară de supă cremă de roșii[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă clasică de burger! O să iasă exact ca la fast-food!

Mod de preparare - supă crem ă de roșii

Pasul 1.  Începem prin a lua o oală mare, pe care o vom pune pe aragaz. Între timp, începem să tăiem legumele, după cum urmează: prima dată vom începe să tocăm mărunt aproape două cepe, iar mai apoi vom continua prin a zdrobi 6 căței de usturoi sau mai mult (în funcție de

preferințe), pentru ca ulterior să îi tocăm, la fel de mărunt, așa cum am procedat și în cazul cepei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pasul 2.  Acum a venit timpul să topim și puțin unt. Așadar, în oala pe care am pus-o pe aragaz, vom adăuga două linguri de unt, peste care vom adăuga trei linguri de ulei de măsline și aprindem focul la nivelul mediu.

Așteptăm până în momentul în care untul începe să se topească, pentru ca mai apoi să adăugăm și ceapa tocată.

Pasul 3.  Odată ce aceasta a fost adăugată, nu trebuie să uităm să amestecăm din când în când, timp de aproximativ 8 minute, pentru a obține o aromă mult mai profundă a acestei rețete de supă cremă de roșii.

Motivul pentru care vom mai aștepta puțin până vom adăuga și usturoiul, constă în faptul că atunci când vine vorba despre ceapă, acesteia îi ia mai mult timp, în comparație cu usturoiul, să descompună zaharurile pe care le conține.

cea mai buna reteta de supa crema de rosii
Rețetă ușoară de supă cremă de roșii[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de tort Napoleon. Cel mai bun tort de casă cu o cremă delicioasă, fără ouă!

Pasul 4.  După intervalul de 8 minute în care am ținut ceapa pe foc și am amestecat, a venit timpul să adăugăm și usturoiul. Continuăm să amestecăm constant, timp de aproximativ 5 minute, pentru ca usturoiul să nu se ardă.

Pasul 5.  Acum că și usturoiul este gătit așa cum trebuie, putem adăuga cele două cutii de roșii întregi, decojite. Amestecăm, iar în acest timp, vom adăuga și cele 3 căni de apă, de care avem nevoie, însă treptat.

Pentru început, vom adăuga o singură cană de apă, împreună cu o lingură de zahăr granulat, puțin piper negru măcinat și sare (după gust). Pe măsură ce amestecăm, le vom adăuga și pe celelalte 2 căni de apă ramase.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Pasul 6. Supa noastră se lasă pe foc până va ajunge la momentul fierberii, iar odată ce acest lucru s-a întâmplat, focul se va reduce și se mai lasă timp de aproximativ 30 de minute pe foc, moment în care vom adăuga și un praf de cimbru uscat, dar și oregano. Nu uitați să mai amestecați încă puțin.

Pasul 7.  După ce au trecut și cele 30 de minute, vom lua oala de pe foc. Cu ajutorul unui blender vom începe să amestecăm și să zdrobim tot conținutul supei noastre, care se află încă în oală, pentru a obține o consistență mult mai cremoasă. Adăugăm și o jumătate de cană de smântână lichidă, iar dacă mai doriți, puteți presăra încă puțină sare și piper. Amestecăm pentru ultima oară și am terminat!

Supa cremă de roșii  este gata și se poate servi caldă, cu crutoane și puțin busuioc presărat pe deasupra. Poftă bună!

reteta de supa crema de rosii
Rețetă ușoară de supă cremă de roșii[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă ușoară de fajitas de pui. Este gata de servit în 40 de minute!



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Rețetă de chec cu portocale. Musafirii vor cere a doua porție!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Evrim Alasya, actrița care a dat viață personajului Kivilcim în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în vacanță! Iată cum a fost surprinsă vedeta pe plajă

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies