Supa crema de roșii reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de supă cremă de roșii. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă cremă de roșii, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de supă crem ă de roșii
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de supă cremă de roșii, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Ingrediente – supă crem ă de roșii
- 2 cepe
- 6 căței de usturoi (sau mai mult)
- unt
- ulei de măsline
- 2 cutii de roșii întregi decojite
- apă
- zahăr granulat
- piper negru măcinat
- sare
- cimbru uscat
- oregano
- smântână lichidă
- crutoane
- busuioc
Citeste si: Rețetă clasică de burger! O să iasă exact ca la fast-food!
Mod de preparare - supă crem ă de roșii
Pasul 1. Începem prin a lua o oală mare, pe care o vom pune pe aragaz. Între timp, începem să tăiem legumele, după cum urmează: prima dată vom începe să tocăm mărunt aproape două cepe, iar mai apoi vom continua prin a zdrobi 6 căței de usturoi sau mai mult (în funcție de
preferințe), pentru ca ulterior să îi tocăm, la fel de mărunt, așa cum am procedat și în cazul cepei.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pasul 2. Acum a venit timpul să topim și puțin unt. Așadar, în oala pe care am pus-o pe aragaz, vom adăuga două linguri de unt, peste care vom adăuga trei linguri de ulei de măsline și aprindem focul la nivelul mediu.
Așteptăm până în momentul în care untul începe să se topească, pentru ca mai apoi să adăugăm și ceapa tocată.Pasul 3. Odată ce aceasta a fost adăugată, nu trebuie să uităm să amestecăm din când în când, timp de aproximativ 8 minute, pentru a obține o aromă mult mai profundă a acestei rețete de supă cremă de roșii.
Citeste si: Rețetă de tort Napoleon. Cel mai bun tort de casă cu o cremă delicioasă, fără ouă!
Pasul 4. După intervalul de 8 minute în care am ținut ceapa pe foc și am amestecat, a venit timpul să adăugăm și usturoiul. Continuăm să amestecăm constant, timp de aproximativ 5 minute, pentru ca usturoiul să nu se ardă.
Pasul 5. Acum că și usturoiul este gătit așa cum trebuie, putem adăuga cele două cutii de roșii întregi, decojite. Amestecăm, iar în acest timp, vom adăuga și cele 3 căni de apă, de care avem nevoie, însă treptat.
Pentru început, vom adăuga o singură cană de apă, împreună cu o lingură de zahăr granulat, puțin piper negru măcinat și sare (după gust). Pe măsură ce amestecăm, le vom adăuga și pe celelalte 2 căni de apă ramase.Pasul 6. Supa noastră se lasă pe foc până va ajunge la momentul fierberii, iar odată ce acest lucru s-a întâmplat, focul se va reduce și se mai lasă timp de aproximativ 30 de minute pe foc, moment în care vom adăuga și un praf de cimbru uscat, dar și oregano. Nu uitați să mai amestecați încă puțin.
Pasul 7. După ce au trecut și cele 30 de minute, vom lua oala de pe foc. Cu ajutorul unui blender vom începe să amestecăm și să zdrobim tot conținutul supei noastre, care se află încă în oală, pentru a obține o consistență mult mai cremoasă. Adăugăm și o jumătate de cană de smântână lichidă, iar dacă mai doriți, puteți presăra încă puțină sare și piper. Amestecăm pentru ultima oară și am terminat!
Supa cremă de roșii este gata și se poate servi caldă, cu crutoane și puțin busuioc presărat pe deasupra. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă ușoară de fajitas de pui. Este gata de servit în 40 de minute!