Mulți dintre români aleg garnituri simple, atunci când aleg să facă mâncare gătită acasă, iar cele mai multe gospodine prepară legume la cuptor sau fierte. Piureul de cartofi este un preparat de-a dreptul delicios și foarte ușor de făcut.
Chiar dacă este ușor de făcut, nu toate gospodinele știu să îl prepare așa cum trebuie. Iată cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi. Trucul pe care puține gospodine îl știu!
Citește și: Cum să prepari cea mai bună plăcintă cu mere. Ingredientul secret care va schimba tot
Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi
Piureul de cartofi este garnitura pe care majoritatea gospodinelor o aleg, deoarece este ușor de preparat și foarte delicios. Acest preparat poate fi făcut din morcovi, țelină, păstârnac, mazăre, cartofi dulci și multe alte legume sau fructe.
Multe gospodine fac o greșeală destul de mare, atunci când îl pregătesc pentru cei dragi, iar bucătarii care au experiență au trucul pefect pentru ca acesta să iasă cum trebuie.
Cele mai multe rețete de piure de cartofi sunt ușoare de făcut. Mulți preferă să adauge lapte, smântână de gătit sau unt, lucru care nu este deloc greșit.
Există o metodă care te va ajuta să faci piureul mai pufos și mai cremos fără să adaugi aceste ingrediente. Trucul te poate scăpa de cheltuieli în plus la cumpărături. Primul pas este să scurgi apa pentru ca preparatul să nu fie apos, iar apoi să îl pui din nou pe foc pentru câteva minute până în momentul în care se usucă.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ce pași trebuie să urmezi
Piureul trebuie amestecat cu putere, după ce lichidul este evaporat.
Cartofii trebuie pisați când încă sunt fierbinți, iar bucătarii pricepuți sunt de părere că nu toate tipurile de cartofi sunt potriviți pentru o astfel de rețetă și este recomandat să stați departe de cartofii roșii și foarte mari.Gospodinele sunt sfătuite să le amestece manual, nu cu un aparat electrocasnic, deoarece piureul va fi cleios și nu va avea deloc aer în cazul în care vei apela la o mașinărie specială.
Ingrediente
-două linguri de smântână (opțional).
-sare, după gust.
-un vârf de cuțit de nucșoară (opțional).
-400 de g de cartofi albi.
-120 de g de unt cu conținut mare de grăsime și o lingură de unt pentru fierbere (opțional).
-200 de ml de lapte cald (opțional).

Citește și: Rețetă delicioasă de friptură cu sos de piper. Un preparat franțuzesc perfect pentru o masă rapidă!