Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi. Trucul pe care puține gospodine îl știu

Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi
Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi

Mulți dintre români aleg garnituri simple, atunci când aleg să facă mâncare gătită acasă, iar cele mai multe gospodine prepară legume la cuptor sau fierte. Piureul de cartofi este un preparat de-a dreptul delicios și foarte ușor de făcut.

Chiar dacă este ușor de făcut, nu toate gospodinele știu să îl prepare așa cum trebuie. Iată cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi. Trucul pe care puține gospodine îl știu!

Citește și: Cum să prepari cea mai bună plăcintă cu mere. Ingredientul secret care va schimba tot

Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi

Piureul de cartofi este garnitura pe care majoritatea gospodinelor o aleg, deoarece este ușor de preparat și foarte delicios. Acest preparat poate fi făcut din morcovi, țelină, păstârnac, mazăre, cartofi dulci și multe alte legume sau fructe.

Multe gospodine fac o greșeală destul de mare, atunci când îl pregătesc pentru cei dragi, iar bucătarii care au experiență au trucul pefect pentru ca acesta să iasă cum trebuie.

Cele mai multe rețete de piure de cartofi sunt ușoare de făcut. Mulți preferă să adauge lapte, smântână de gătit sau unt, lucru care nu este deloc greșit.

Există o metodă care te va ajuta să faci piureul mai pufos și mai cremos fără să adaugi aceste ingrediente. Trucul te poate scăpa de cheltuieli în plus la cumpărături. Primul pas este să scurgi apa pentru ca preparatul să nu fie apos, iar apoi să îl pui din nou pe foc pentru câteva minute până în momentul în care se usucă.

Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi
Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Rețetă de supă cremă cu praz și cartofi. Tot ce ai nevoie sunt câteva ingrediente simple și vei avea supa gata în cel mai scurt timp.

Ce pași trebuie să urmezi

Piureul trebuie amestecat cu putere, după ce lichidul este evaporat.

Cartofii trebuie pisați când încă sunt fierbinți, iar bucătarii pricepuți sunt de părere că nu toate tipurile de cartofi sunt potriviți pentru o astfel de rețetă și este recomandat să stați departe de cartofii roșii și foarte mari.

Gospodinele sunt sfătuite să le amestece manual, nu cu un aparat electrocasnic, deoarece piureul va fi cleios și nu va avea deloc aer în cazul în care vei apela la o mașinărie specială.

Ingrediente

-două linguri de smântână (opțional).

-sare, după gust.

-un vârf de cuțit de nucșoară (opțional).

-400 de g de cartofi albi.

-120 de g de unt cu conținut mare de grăsime și o lingură de unt pentru fierbere (opțional).

-200 de ml de lapte cald (opțional).

Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi
Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Rețetă delicioasă de friptură cu sos de piper. Un preparat franțuzesc perfect pentru o masă rapidă!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Rețetă de pastramă cu mămăligă. Unul dintre ingrediente o să facă diferența!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies