Supa cremă de mazăre reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de supă cremă de mazăre. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă cremă de mazăre, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de supă crem ă de mazăre
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de supă cremă de mazăre, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire- 15 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total- 45 minute
Porții- 2 persoane
Ingrediente – supă crem ă de mazăre
Ingrediente pentru supa crem ă
- ulei
- 3 căței de usturoi
- 2 cepe roșii
- 5 bucăți de ceapă verde
- o foaie de dafin
- cumin
- 2 căni de mazăre
- sare
- 3 căni de apă
- coriandru proaspăt
- smântână lichidă
- piper negru măcinat
Ingrediente pentru decor
- câteva boabe de mazăre fierte
- pătrunjel
Citește și: Rețetă delicioasă de Quiche Lorraine. O să fi pe placul întregii familii!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mod de preparare - supă crem ă de mazăre
Pasul 1. În primul și-n primul rând, într-o tigaie de dimensiuni mai mari, vom adăuga puțin ulei și-l vom lăsa să se încingă.
Pasul 2. Între timp, vom zdrobi 3 căței de usturoi pe care-i vom adăuga în tigaia noastră care se încinge.
Pasul 3. Acum ne ocupăm și de cele 2 cepe roșii. Luăm fiecare ceapă în parte, îi îndepărtăm coaja și o tăiem în felii subțiri.
Le adăugăm și pe ele în tigaie.Pasul 4. În continuare vom avea nevoie și de 5 bucăți de ceapă verde, de la care vom îndepărta frunzele (partea verde), pentru a folosi doar ceapa albă (momentan). Aceasta se va tăia în rondele mici și se va adăuga în tigaie peste celelalte ingrediente, moment în care le vom prăji la foc mare, timp de aproximativ 1 minut, în care vom mai amesteca din când în când.
Pasul 5. Între timp, vom tăia în două și o foaie de dafin și o vom adăuga preparatului nostru, alături de un praf de cumin. Amestecăm bine, iar apoi adăugăm și 2 căni de mazăre. Cu ajutorul unei palete vom amesteca mazărea cu restul ingredientelor aflate deja în tigaie. Nu uităm să adăugăm nici sare (după gust) și continuăm să amestecăm, pentru ca mai apoi să adăugăm o cană de apă. Preparatul se amestecă din când în când și
Citește și: Rețetă de sushi cu somon. Aveți nevoie de tehnică, ingrediente și dragoste!
Pasul 6. Acum ne vom ocupa și de coriandrul nostru proaspăt. Acesta trebuie tăiat cât mai mărunt cu putință. Tot acum, vom tăia și frunzele (partea verde) de la cele 5 bucăți de ceapă verde pe care anterior, le-am lăsat deoparte.
Acestea se vor tăia, la fel ca ceapa albă, rondele potrivite. Toate acestea se adaugă în tigaie, se amestecă bine și se lasă în continuare să se gătească.Pasul 7. Când am observat că mazărea a început să se gătească bine, vom îndepărta frunza de dafin, iar întreg conținutul se transferă într-un castron de dimensiuni mari, pentru a-l aduce la temperatura camerei.
Pasul 8. Odată ce amestecul preparatului nostru s-a răcit, îl transferăm într-un blender și îl pornim, pentru a rezulta supa noastră cremă de mazăre.
Pasul 9. Cu toate acestea, rețeta nu este gata, pentru că trebuie să transferăm iar conținutul în tigaie, la care mai adăugăm 2 căni de apă și continuăm să gătim, pentru a o face mai cremoasă decât este deja, la foc mediu spre mare. Adăugăm apoi și puțină smântână lichidă, piper negru măcinat și amestecăm. Lăsăm să ajungă la punctul de fierbere.
Pasul 10. Supa cremă de mazăre este gata și se poate decora cu câteva boabe de mazăre fierte și puțin pătrunjel.
Supa cremă de mazăre este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pavlova clasică. Un desert delicios pe bază de bezea și margini crocante!