Sushi cu somon reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de sushi cu somon. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos sushi cu somon, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de sushi cu somon
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de sushi cu somon, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Timp de preparare – 15 minute
Timp de răcire – 20 minute
Timp total – 35 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – sushi cu somon
- 3 căni de orez cu bob scurt
- 3 căni de apă
- o jumătate de cană de oțet
- o jumătate de cană de zahăr granulat
- o lingură de sare
- o bucată de kombu
- 5 castraveți
- 5 morcovi
- câteva bucăți de surimi
- semințe de susan
- câteva felii de somon afumat
- maioneză
- sos wasabi și soya
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Cheesecake cu lămâie. Un desert echilibrat, perfect pentru orice iubitor de dulciuri!
Mod de preparare - sushi cu somon
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a alege 3 căni de orez cu bob scurt, pentru ca mai apoi să-l punem într-un bol de dimensiuni potrivite, pentru a-l spăla și clăti bine de tot, și-l vom strecura până când apa va fi cât mai limpede.
Pasul 2. Orezul se pune într-o oală de dimensiuni potrivite, alături de 3 căni de apă și se acoperă cu capacul, la foc mediu spre mare. În momentul în care se va ajunge la fierbere, se
reduce focul și se mai lasă pentru aproximativ 15 minute. Focul se oprește și se mai lasă așa timp de aproximativ 10 minute.Pasul 3. Între timp, într-o tigaie vom adăuga o jumătate de cană de oțet, cu o jumătate de cană de zahăr granulat și o lingură de sare. Imediat apoi vom adăuga și o bucată de kombu. Cu ajutorul unei palete de lemn, vom amesteca, până când se va topi zahărul
Pasul 4. În acest timp, vom transferă orezul din oală, într-un bol de dimensiuni mai mari. Umplem o jumătate de cană, cu conținutul din tigaie (oțet, zahăr granult și sare) și îl turnăm treptat peste orez și amestecăm bine, însă nu pentru mult timp, pentru ca mai apoi să-l lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Pasul 5. Trebuie să ne ocupăm și de tăierea legumelor și a surimi-ului, pe care le vom pune în interiorul acestora.
Citește și: Rețetă delicioasă de Quiche Lorraine. O să fi pe placul întregii familii!
Pasul 6. Acum ne vom ocupa de asamblarea bucăților de sushi. Așadar, vom avea nevoie de câteva bucăți de alge marine, pe care le vom așeza pe o farfurie sau pe o suprafață plată. Apoi, din orez, vom forma o bilă de dimensiuni potrivite, pe care o vom pune în mijlocul acestora, pentru ca mai apoi, cu grijă și ușor, să apăsăm cu vârful degetelor, orezul, pentru a ajunge pe toată suprafața algelor.
Pasul 7. Peste orez vom presăra câteva semințe de susan și vom așeza câte o felie de somon afumat. Imediat apoi, vom întoarce cu grijă algele marine, pentru ca pe acea suprafață să o ungem cu puțină maioneză, câteva fâșii de castravete, câteva fâșii de morcov și surimi.
Pasul 8. Cu ajutorul ambelor degete arătătoare, vom începe să rulăm sushi-ul nostru cu mare grijă. Îl presăm puțin, apoi ne vom folosi de covorașul de bambus. Îl punem deasupra, strângem ușor și apăsăm. Același lucru se va face și pentru celelalte bucăți de sushi.
Pasul 9. Bucățile de sushi se vor tăia în bucățele mai mici, se așază pe o farfurie, alături de diverse sosuri (după preferințe), însă de obicei se servesc cu sos wasabi și soya, iar rețeta este gata!
Sushi cu somon este gata și se poate servi. Poftă bună!