Cheesecake-ul cu lămâie reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Cheesecake cu lămâie. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Cheesecake cu lămâie, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Cheesecake cu lămâie
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Cheesecake cu lămâie, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire - 35 minute
Timp de preparare - 45 minute
Timp de răcire- 7 ore
Timp total – 8 ore și 20 minute
Porții - 12 persoane
Ingrediente – Cheesecake cu lămâie
Ingrediente pentru blat
- o cană și jumătate de biscuiți sfărâmați
- zahăr brun
- zahăr granulat
- 5 cubulețe de unt
Ingrediente pentru crem ă
- 3 lămâi
- 3 gălbenușuri de ou
- zahăr granulat
- sare
- 4 cubulețe de unt
- 680 g cremă de brânză moale
- 2 ouă
Ingrediente pentru decor
- frișcă (opțional)
- felii de lămâie
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare - Cheesecake cu lămâie
Pasul 1. Vom începe delicioasa noastră rețetă, cu zeama de la 3 lămâi. Așadar, vom lua fiecare lămâie în parte, o vom tăia pe jumătate și o vom stoarce cu ajutorul unui storcător special. Zeama se va pune într-o oală de dimensiuni potrivite, peste care vom adaugă și 3 gălbenușuri de ou, o jumătate de cană de zahăr granulat și o linguriță de sare. Toate aceste ingrediente se amestecă cu ajutorul
Pasul 2. Imediat ce toate cele 3 gălbenușuri de ou s-au spart, vom adăuga și 4 cubulețe potrivite, de unt, iar oala noastră se va pune pe foc, la nivel mediu spre scăzut. În tot acest timp, va trebui să amestecăm continuu, pentru ca untul să se topească complet, iar întreg amestecul să se îngroașe.
Pasul 3. Amestecul din oală se va pune într-un bol de dimensiuni potrivite, însă nu înainte de a-l strecura. Așadar, așezăm o sită pe bolul nostru și turnam cu grijă amestecul din oală, iar ulterior îl vom pune la frigider, până când acesta se va răci complet.
Pasul 4. În acest timp, vom preîncălzi cuptorul la cea mai mare temperatura (în funcție de cuptor) și ne com ocupa de crusta noastră. Așadar, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom pune o cană și jumătate de biscuiți sfărâma ț i, o lingură de zahăr brun și două linguri de zahăr granulat, pe care le vom amesteca cu ajutorul une furculițe, până când toată compoziția se va încorpora frumos.
Pasul 5. Peste acest amestec, se va adăuga și 5 cubulețe de unt (potrivite) topit și continuăm să amestecăm. Amestecul de biscuiți se va turna într-o tavă specială de cheesecake (cu arc) și se va presa pe fundul acesteia, dar și pe părțile laterale, cu ajutorul unei palete. O altă variantă potrivită pentru a presa biscuiții, este cu ajutorul unui pahar. Momentan, vom lăsa tava deoparte.
Citeste si: Rețetă de supă cremă de dovleac cu smântână. Este delicioasă și toată lumea o va aprecia!
Pasul 6. A venit timpul să scoatem din frigider bolul nostru cu amestecul de lămâie. Iar acum într-un alt bol de dimensiuni mari, vom adaugă 680 de grame de cremă de brânză moale, o cană de zahăr granulat, iar cu ajutorul unui mixer vom începe să amestecăm ingredientele noastre, cu grijă, până când vom obține o textură netedă și combinată corespunzător.
Pasul 7. Imediat ce acest pas a fost finalizat, vom turna peste, și amestecul de lămâie pe care tocmai ce l-am scos din frigider. Atenție însă! Amestecul trebuie turnat treptat, în timp ce continuăm să mixăm. Între timp, vom mai sparge și alte 2 ouă într-un bol separat, pe care înainte să le adăugăm peste conținutul nostru din bol, le vom bate puțin.
Pasul 8. Odată ce amestecul este unul neted și frumos, putem lua o paletă, cu ajutorul căreia vom turna compoziția noastră, peste stratul de biscuiți din tavă. Cu aceeași paletă vom nivela și desertul nostru, pentru a avea o suprafață lină.
Pasul 9. Tava cu cheesecake-ul cu lămâie se pune în cuptorul preîncălzit și se lasă timp de aproximativ 40-45 de minute.
Pasul 10. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor și o vom lăsa să se răcească la temperatura camerei, iar mai apoi în frigider pentru aproximativ 6 ore sau chiar peste noapte. Cheesecake-ul cu lămâie se poate orna cu frișcă (opțional) și câteva felii de lămâie și este gata!
Cheesecake-ul cu lămâie este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură. Sunt excelente pentru iubitorii de ciocolată!