Rețetă de Cheesecake cu lămâie. Un desert echilibrat, perfect pentru orice iubitor de dulciuri!

reteta de cheesecake cu lamaie
Reteta de Cheesecake cu lamaie

Cheesecake-ul cu lămâie reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  Cheesecake cu lămâie. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Cheesecake cu lămâie, preparat exact pe gustul vostru.

  

Rețetă de  Cheesecake cu lămâie

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Cheesecake cu lămâie, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!

Timp de pregătire  - 35 minute

Timp de preparare  - 45 minute

Timp de răcire- 7 ore

Timp total  – 8 ore și 20 minute

Porții  - 12 persoane

Ingrediente – Cheesecake cu lămâie

Ingrediente pentru blat

  • o cană și jumătate de biscuiți sfărâmați
  • zahăr brun
  • zahăr granulat
  • 5 cubulețe de unt

Ingrediente pentru   crem ă

  • 3 lămâi
  • 3 gălbenușuri de ou
  • zahăr granulat
  • sare
  • 4 cubulețe de unt
  • 680 g cremă de brânză moale
  • 2 ouă

Ingrediente pentru decor

  • frișcă (opțional)
  • felii de lămâie

reteta de cheesecake
Reteta de Cheesecake cu lamaie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Rețetă de Mic dejun englezesc. Unele persoane spun că este micul dejun al campionilor și că nu vor începe ziua fără el!

Mod de preparare - Cheesecake cu lămâie

Pasul 1.  Vom începe delicioasa noastră rețetă, cu zeama de la 3 lămâi. Așadar, vom lua fiecare lămâie în parte, o vom tăia pe jumătate și o vom stoarce cu ajutorul unui storcător special. Zeama se va pune într-o oală de dimensiuni potrivite, peste care vom adaugă și 3 gălbenușuri de ou, o jumătate de cană de zahăr granulat și o linguriță de sare. Toate aceste ingrediente se amestecă cu ajutorul

unui tel, pentru a se combina așa cum trebuie.

Pasul 2.  Imediat ce toate cele 3 gălbenușuri de ou s-au spart, vom adăuga și 4 cubulețe potrivite, de unt, iar oala noastră se va pune pe foc, la nivel mediu spre scăzut. În tot acest timp, va trebui să amestecăm continuu, pentru ca untul să se topească complet, iar întreg amestecul să se îngroașe.

Atunci va fi momentul potrivit pentru a-l lua de pe foc.

Pasul 3.  Amestecul din oală se va pune într-un bol de dimensiuni potrivite, însă nu înainte de a-l strecura. Așadar, așezăm o sită pe bolul nostru și turnam cu grijă amestecul din oală, iar ulterior îl vom pune la frigider, până când acesta se va răci complet.

Pasul 4.  În acest timp, vom preîncălzi cuptorul la cea mai mare temperatura (în funcție de cuptor) și ne com ocupa de crusta noastră. Așadar, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom pune o cană și jumătate de biscuiți sfărâma ț i, o lingură de zahăr brun și două linguri de zahăr granulat, pe care le vom amesteca cu ajutorul une furculițe, până când toată compoziția se va încorpora frumos.

Pasul 5.  Peste acest amestec, se va adăuga și 5 cubulețe de unt (potrivite) topit și continuăm să amestecăm. Amestecul de biscuiți se va turna într-o tavă specială de cheesecake (cu arc) și se va presa pe fundul acesteia, dar și pe părțile laterale, cu ajutorul unei palete. O altă variantă potrivită pentru a presa biscuiții, este cu ajutorul unui pahar. Momentan, vom lăsa tava deoparte.

cheesecake cu lamaie
Reteta de Cheesecake cu lamaie[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de supă cremă de dovleac cu smântână. Este delicioasă și toată lumea o va aprecia!

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 6.  A venit timpul să scoatem din frigider bolul nostru cu amestecul de lămâie. Iar acum într-un alt bol de dimensiuni mari, vom adaugă 680 de grame de cremă de brânză moale, o cană de zahăr granulat, iar cu ajutorul unui mixer vom începe să amestecăm ingredientele noastre, cu grijă, până când vom obține o textură netedă și combinată corespunzător.

Pasul 7.  Imediat ce acest pas a fost finalizat, vom turna peste, și amestecul de lămâie pe care tocmai ce l-am scos din frigider. Atenție însă! Amestecul trebuie turnat treptat, în timp ce continuăm să mixăm. Între timp, vom mai sparge și alte 2 ouă într-un bol separat, pe care înainte să le adăugăm peste conținutul nostru din bol, le vom bate puțin.

Pasul 8.  Odată ce amestecul este unul neted și frumos, putem lua o paletă, cu ajutorul căreia vom turna compoziția noastră, peste stratul de biscuiți din tavă. Cu aceeași paletă vom nivela și desertul nostru, pentru a avea o suprafață lină.

Pasul 9.  Tava cu cheesecake-ul cu lămâie se pune în cuptorul preîncălzit și se lasă timp de aproximativ 40-45 de minute.

Pasul 10.  După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor și o vom lăsa să se răcească la temperatura camerei, iar mai apoi în frigider pentru aproximativ 6 ore sau chiar peste noapte. Cheesecake-ul cu lămâie se poate orna cu frișcă (opțional) și câteva felii de lămâie și este gata!

Cheesecake-ul cu lămâie  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de cheesecake cu lamaie
Reteta de Cheesecake cu lamaie[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură. Sunt excelente pentru iubitorii de ciocolată!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Rețetă de supă cremă de dovleac cu smântână. Este delicioasă și toată lumea o va aprecia!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies