Rețetă de supă cremă de dovleac cu smântână. Este delicioasă și toată lumea o va aprecia!

reteta de supa crema de dovleac cu smantana
Rețetă de supă cremă de dovleac cu smântână

Supa cremă de dovleac cu smântână reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  supă cremă de dovleac cu smântână. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă cremă de dovleac cu smântână, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de supă crem ă de dovleac cu smântână

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  supă cremă de dovleac cu smântână, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!

Timp de pregătire- 10 minute

Timp de preparare- 1 oră 

Timp total- 1 ora și 10 minute

Porții- 4 persoane

Ingrediente – supă crem ă de dovleac cu smântână

Ingrediente pentru supa cremă

  • un dovleac de 3 kg
  • o ceapă albă (mare)
  • ulei de măsline
  • 6 căței de usturoi
  • scorțișoară
  • nucșoară
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 4 căni de supă de pui (sau legume)
  • smântână

Ingrediente pentru decor

  • piper negru măcinat
  • scorțișoară
  • cimbru proaspăt
  • smântână

supa crema de dovleac
Rețetă de supă cremă de dovleac cu smântână[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă delicioasă de Cordon Bleu. Familia o să fie încântată de preparat!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Mod de preparare - supă crem ă de dovleac cu smântână

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom începe cu pregătirea dovleacului de aproximativ 3 kilograme. Așadar, tot ce trebuie să facem este să îi îndepărtăm capetele, pentru ca mai apoi să îl tăiem în două bucăți mari, pentru a-i îndepărta și coaja, dar și semințele. În cele din urmă, îl vom tăia în cubulețe mai mici, astfel încât procesul de fierbere să nu dureze prea mult.

Pasul 2.  Acum că dovleacul nostru este pregătit, ne vom ocupa de ceapă. Prin urmare, luăm o ceapă mai mare, albă, pe care o vom tăia mărunt.

Pasul 3.  Următorul pas este să punem la foc mediu, o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga două linguri de ulei de măsline. Trebuie să așteptăm ca uleiul să se încingă, așadar, între timp ne putem ocupa de tocarea măruntă a celor 6 căței de usturoi.

Pasul 4.  Până acum, cu siguranță și uleiul nostru a început să sfârâie, prin urmare, e semn clar că a veni timpul să adăugăm cubulețele de ceapă, pe care le vom mai amesteca, din când în când, cu ajutorul unei linguri de lemn. Acum vom aștepta timp de aproximativ 10-15 minute, pentru ca ceapa să înceapă să se rumenească, așa cum ne dorim, mai exact, să se caramelizeze.

Pasul 5.  În momentul în care ceapa s-a călit, vom adăuga și usturoiul. Nu uitați să amestecați continuu, timp de aproximativ 2 minute. În acest pas, este nevoie totodată și ca focul să se potrivească la un nivel mediu spre scăzut, pentru ca usturoiul să nu se ardă.

cea mai simpla reteta de supa crema de dovleac
Rețetă de supă cremă de dovleac cu smântână[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură. Sunt excelente pentru iubitorii de ciocolată!

Pasul 6.  După cele 2 minute, vom adăuga și o jumătate de linguriță de scorțișoară, dar și o jumătate de linguriță de nucșoară. Bineînțeles că și de această dată, este nevoie să se amestece conținutul, timp de încă un minut.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 7.  A venit timpul să adăugăm și cubulețele de dovleac și să continuăm să amestecăm. În plus, vom adăuga și o jumătate de linguriță de sare și o jumătate de linguriță de piper negru măcinat.

Pasul 8.  După ce vom observa că dovleacul  nostru a început să mai fiarbă, vom adăuga și 4 căni de supă de pui sau legume. Supa noastră se lasă la fiert, la foc mic, timp de încă aproximativ 30-40 de minute. Nu uitați, nici de această dată, ca din când în când să mai amestecați.

Pasul 9.  După acest interval de timp, conținutul nostru din oală, se va transfera într-un blender, împreună cu un pahar mare de smântână. Conținutul se va mixa, până când vom obține supa noastră cremă, absolut delicioasă, de dovleac cu smântână.

Pasul 10.  Supa cremă de dovleac cu smântână se poate orna cu puțin piper negru măcinat, puțină scorțișoară, puțin cimbru proaspăt și încă puțină smântână (opțional).

Supa cremă de dovleac cu smântână  este gata și se poate servi. Poftă bună!

retete de supa crema
Rețetă de supă cremă de dovleac cu smântână[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de Macarons, desertul franțuzesc de care nu te poți sătura. Un răsfăț special oferit prietenilor și familiei!



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Rețetă de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură. Sunt excelente pentru iubitorii de ciocolată!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies