Cordon Bleu reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara cu ușurință. V-ați gândit să căutați rețeta simplă de la Wild cooking?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Cordon Bleu, prezentată la Wild cooking, pe canalul de YouTube, theXclusive, Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru un Cordon Bleu, preparat exact pe gustul vostru.
Citeste si: Rețetă de ciorbă cu ciolan afumat
Rețetă de Cordon Bleu
Pe canalul de YouTube, theXclusive, găsiți cea mai simplă rețetă de Cordon Bleu , absolut delicioasă, prezentată la Wild cooking, Kanal D, în doar 8 pași simpli!
Ingrediente – Cordon Bleu
Ingrediente pentru Cordon Bleu
- o bucată de file de porc
- cașcaval
- prosciutto
- 3 ouă
- făină
- boia de ardei (dulce sau iute)
- ulei
- 5 felii de pâine uscată
- fulgi de ceapă
- piper
- sare
Ingrediente pentru sos
- 3 căței de usturoi
- 2 lingurițe de miere
- piper
- sare
- un iaurt grecesc
Ingrediente pentru decor
- ceapă verde
Citeste si: Rețetă spaniolă autentică de paella cu fructe de mare
Mod de preparare - Cordon Bleu
Pasul 1. Vom începe prin a așeza bucata de file de porc, pe o suprafață plană, iar cu ajutorul unui cuțit special de carne, o vom tăia la jumătate, pentru a se deschide în două părți egale. Acum a venit momentul să ne folosim de un ciocan de bătut carne, de lemn, cu ajutorul căruia vom începe să bătătorim fileul nostru de porc, pentru a ieși mult mai fraged și a se pătrunde mult mai bine.
În momentul în care este vizibil mai subțire și pregătit, îl lăsăm deoparte.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pasul 2. Acum vom lua o bucată mare de cașcaval, pe care o vom tăia, cu un cuțit special, în felii nici prea groase, dar nici prea subțiri.
Pasul 3. Acum că avem și feliile de cașcaval tăiate, ne putem ocupa de asamblarea deliciosului nostru Cordon Bleu. Astfel încât, vom trage pe o suprafață plană, bucata noastră de file de porc, desfăcută în două și vom începe să adăugăm, pe o jumătate, 6 felii de cașcaval, cât să acoperim toată suprafața, iar deasupra câte 2 felii lungi de prosciutto. Acesta este primul strat, iar deasupra vom mai adăuga un alt strat,
Pasul 4. Într-un bol vom bate bine 3 ouă, cu o lingură de lemn. Între timp, pe suprafața noastră plană, vom presăra făină (din belșug), peste care vom adăuga și puțină boia de ardei (dulce sau iute).
Bucata noastră de Cordon Bleu de așază peste făină și se întoarce de pe o parte pe alta, pentru ca făina să ajungă pe toate părțile, în mod cât de cât egal, pentru ca mai apoi să facem exact același lucru, însă de această dată, prin cele 3 ouă pe care le-am bătut.Pasul 5. Această rețetă se poate prepara în tigaie, direct pe pirostrie, în aer liber. Așadar, a venit momentul să ne ocupăm și de pregătirea focului, pentru pirostria pe care se va găti propriu-zis preparatul nostru absolut delicios. Când focul a început să fie numai bun de gătit, vom așeza o tigaie de dimensiuni mai mari (încât să încapă preparatul), în care vom face o baie de ulei, astfel încât să se găsească așa cum trebuie.
Citeste si: Rețetă de tort pandișpan cu struguri. Un desert perfect pentru toamnă!
Pasul 6. Între timp, vom lua 5 felii de pâine uscată, pe care le vom fărâmița cu ajutorul ciocanului de carne, peste care vom adăuga câțiva fulgi de ceapă, piper și sare. Luăm cu grijă bucata noastră de Cordon Bleu și o așezăm pe patul format din pâine uscată, pentru a o învălui în ea, ca și cum ar fi pesmet. Ulterior, preparatul se așază în baia de ulei din tigaie și se începe gătirea acestuia. Atenție însă la preparat, atunci când devine destul de rumenit pe o parte, trebuie întors, pentru a ne asigura că se gătește în mod uniform pe ambele părți.
Pasul 7. În timp ce Cordon Bleu-ul se prepară, vom toca mărunt 3 căței de usturoi, pe care îi vom adăuga într-un bol de dimensiuni potrivite, alături de 2 lingurițe de miere, piper, sare și un iaurt grecesc. Ingredientele se amestecă și vom obține un sos absolut delicios.
Pasul 8. Preparatul nostru este gata și se poate lua din tigaie. După ce a fost tăiat, peste Cordon Bleu putem adăuga sosul preparat, dar și câteva rondele de ceapă verde și am terminat!
Cordon Bleu este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă de pizza de casă. Poți folosi orice ingrediente îți plac!