Salata Caprese reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de salată Caprese. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă salată Caprese, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de salată Caprese
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de salată Caprese, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de preparare – 5 minute
Timp total – 5 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – salată Caprese
- 2 roșii mari (de grădină, dacă se poate)
- o roșie mare galben-verzuie
- 2 bucăți de mozzarella
- o legătură proaspătă de busuioc
- 50 ml ulei
- oțet balsamic
- sare
- piper negru măcinat
De menționat este faptul
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de tartă cu mere și scorțișoară. Gustul care îți aduce aminte de copilărie!
Mod de preparare - salată Caprese
Pasul 1. Secretul acestei rețete constă în prospețimea tuturor ingredientelor alese. Pentru început, vom avea nevoie de 2 roșii mari (de grădină, dacă se poate), pe care le vom tăia în felii. De menționat este faptul că vom tăia și în jurul tulpinii, pentru a o îndepărta mai ușor, iar apoi vom continua să tăiem roșiile în felii.
În cazul în care nu aveți la îndemână roșii de grădină, rețeta se poate prepara și cu roșii din comerț, însă țineți cont că acestea trebuie să fie de dimensiuni mai mari.Pasul 2. Acum vom avea nevoie și de o roșie mare, însă de această dată, de o nuanță galben-verzuie. Același proces este valabil și aici, aceasta se va tăia în felii, iar tulpina respectiva se va îndepărtă cu grijă.
Pasul 3. A venit timpul să ne ocupăm și de mozzarella. Vom avea nevoie de 2 bucăți. Atenție însă! Acestea vin în pungile în care se achiziționează, conținând și o cantitate de apă. Aceasta se va îndepărta, iar cele 2 bucăți de mozzarella le vom pune pe un tocător, pentru a le tăia.
Citește și: Rețetă de Pavlova clasică. Un desert delicios pe bază de bezea și margini crocante!
Pasul 4. Mai departe, vom avea nevoie de o legătură proaspătă de busuioc, mai exact aproximativ 30 de grame din această. Vom alege busuiocul cu grijă, pentru că reprezintă un alt ingredient important din rețeta noastră de salată Caprese. Așadar, alegem câteva frunze de busuioc și le spălăm bine.
Pasul 5. Acum că avem principalele noastre ingrediente pregătite pentru salata Caprese, putem începe asamblarea acesteia. Așadar, pe un platou întins, vom începe să așezăm, câte o felie de roșie galben-verzuie, una de mozzarella, două frunze de busuioc proaspăt, apoi o felie de roșie normală, una de mozzarella, două frunze de busuioc proaspăt și tot așa, până când, rând în rând, vom așeza toate feliile noastre de roșii și mozzarella, alături de busuiocul proaspăt.
Pasul 6. Salata noastră Caprese se va asezona cu aproximativ 50 de mililitri de ulei, pe care îl vom turna cu grijă pe toată suprafață acesteia, puțin oțet balsamic, care va oferi și un plus de culoare pentru preparatul nostru, dar și un gust desăvârșit, iar la final vom presăra puțină sare și puțin piper negru măcinat (după gust). Atenție însă! Nu se recomandă să presărăm mai multă sare, pentru că brânza mozzarella deține deja cantitatea de sare necesară unui astfel de preparat, iar acum rețeta este gata!
Salata Caprese este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pui fript și cartofi prăjiți