Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect. Gospodinele pricepute îl folosesc tot timpul

Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect. Gospodinele pricepute îl folosesc tot timpul
Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect

Sosul roșu de roșii a fost asociat cu bucătăria italiană o perioadă foarte lungă de timp, dar și cu cea românească. Este o delicatesă pentru papilele gustative și se poate pune în multe tipuri diferite de mâncăruri.

Există un secret pentru un sos de roșii perfect, iar majoritatea gospodinelor pricepute îl folosesc tot timpul, în momentul în care prepară celebrul sos.

Citeste si: Cât usturoi se pune pentru a ieși mujdeiul ca la restaurant

Ingredientu l secret pentru un sos de roșii perfect

Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect[Sursa foto: Freepik]

O aroma excelentă de roții se bazează pe echilibrul dintre aciditate și dulceață, iar dacă se va folosi prea mult din oricare, s-ar putea lăsa cu un sos care va avea un gust unidimensional.

Se recomandă adăugarea unui vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu la un sos care este prea acru, deoarece ridică pH-ul și îl va face mai puțin acid.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Unele gospodine adaugă puțin zahăr, deoarece acesta nu poate neutraliza aciditatea în același fel în care o face bicarbonatul de sodiu, dar zahărul poate da un gust diferit de fiecare dată.

Bucătăresele prepară multe feluri de mâncare cu sos de roșii, cum ar fi, paste, ciorbe, tocănițe, pizza. Pentru a scăpa de aciditate, secretul unui sos de roșii de-a dreptul delicios, constă în adăugarea bicarbonatului de sodiu.

Citeste si: “Este vremea dovleacului… să facem o plăcintă cu dovleac” Bunica Gherghina de pe TikTok a gătit o rețetă delicioasa de plăcintă

Gospodinele pricepute folosesc un ingredient ieftin

Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect[Sursa foto: Freepik]

Ca să vedeți care dintre metode este mai eficientă, zahărul sau bicarbonatul de sodiu, faceți un sos de roții și împărțiți-l în monstre de 3 căni. Apoi, adăugați în unele dintre ele ori zahăr, ori bicarbonat de sodiu.

Ulterior, gustați din fiecare în parte. Proba îmbogățită cu doar ¼ linguriță de zahăr va avea un gust echilibrat și o aromă mai intensă de roșii.

Veți realiza, în final însă că, proba cu o cantitate egală de bicarbonat de sodiu, va fi ceva mai plată și doar dulce.

Puteți încerca să reduceți cantitatea de bicarbonat de sodiu la 1/8 linguriță. Veți observa că acest sos va fi mai apropiat de versiunea ajustată cu zahăr carbonat de sodiu.

Cu toate că bicarbonatul este destul de ieftin, poate face cel mai bun sos de roșii pe care l-ați gustat vreodată.

Acesta poate fi pus în toate felurile de mâncare pe care le adorați.

Citeste si: Ce se pune în cafea, pentru a ieși ca la cafenea



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cu ce se mănâncă andivele

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies