Invata sa prepari cel mai pufos chec vanilat! Este simplu!

Invata sa prepari cel mai pufos chec vanilat! Este simplu!
Invata sa prepari cel mai pufos chec vanilat! Este simplu!

Un miez pufos, delicat, perfect pentru un ceai tarziu… Ce v-ati putea dori mai mult?

 

Ingrediente:
230 g unt sarat, la temperatura camerei
4 oua mari
200 g zahar
200 g faina
60 ml lapte
o lingurita esenta vanilie
unt, pentru uns
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius.
Se ia o tava de 20×20 cm si se unge cu unt, apoi se tapeteaza cu hartie de copt.
Albusurile se separa si se pun intr-un castron adanc. Se adauga 50g de zahar si se bat pana se intaresc. Se lasa apoi sa se odihneasca.
Untul se freaca bine cu restul de zahar, pana se inmoaie. Se pune vanilia, apoi se incorporeaza cate un galbenus.
In crema de unt se pune jumatate din cantitatea de faina. Se amesteca, la viteza redusa, pana se desfac toate cocoloasele. Se adauga laptele, se amesteca, iar la final se pune si restul de faina.
Se continua cu jumatate din albusurile batute, amestecand cu mixerul. Restul albusurilor se incorporeaza in aluat folosind o spatula sau o lingura de lemn.
Aluatul se toarna in tava si se niveleaza. Se coace 45 de minute. Cu 15 minute inainte de a scoate checul din cuptor, temperatura se reduce la 150 de grade Celsius. Astfel, isi va pastra culoarea aurie. Se portioneaza dupa preferinta.

Ingrediente:

230 g unt sarat, la temperatura camerei
4 oua mari
200 g zahar
200 g faina
60 ml lapte
o lingurita esenta vanilie
unt, pentru uns

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius.

Se ia o tava de 20×20 cm si se unge cu unt, apoi se tapeteaza cu hartie de copt.

Albusurile se separa si se pun intr-un castron adanc. Se adauga 50g de zahar si se bat pana se intaresc. Se lasa apoi sa se odihneasca.

Untul se freaca bine cu restul de zahar, pana se inmoaie. Se pune vanilia, apoi se incorporeaza cate un galbenus.

In crema de unt se pune jumatate din cantitatea de faina.
Se amesteca, la viteza redusa, pana se desfac toate cocoloasele. Se adauga laptele, se amesteca, iar la final se pune si restul de faina.

Se continua cu jumatate din albusurile batute, amestecand cu mixerul. Restul albusurilor se incorporeaza in aluat folosind o spatula sau o lingura de lemn.

Aluatul se toarna in tava si se niveleaza. Se coace 45 de minute. Cu 15 minute inainte de a scoate checul din cuptor, temperatura se reduce la 150 de grade Celsius.
Astfel, isi va pastra culoarea aurie. Se portioneaza dupa preferinta.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sursa

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies