Iti vine sa crezi? Pana acum ai mancat alimente cu vopsea, clor si ceara! Iata la ce trebuie sa fii atenta!

Iti vine sa crezi? Pana acum ai mancat alimente cu vopsea, clor si ceara! Iata la ce trebuie sa fii atenta!
Iti vine sa crezi? Pana acum ai mancat alimente cu vopsea, clor si ceara! Iata la ce trebuie sa fii atenta!

Procesul prin care un mar ajunge pe masa ta pare destul de simplu: este cules, pus in lazi si transportat la magazinul de unde il cumperi.

 

Ei bine, nu este chiar asa usor. De fapt, mancarea ta trece prin mai multe etape pana sa ajunga la tine, de la tratamentul cu antibiotice pana la o baie de clor si o pelicula de ceara aplicata. Multi din acesti pasi nu sunt periculosi, insa pe unii trebuie sa ii stii neaparat.
1. Produsele primesc o pelicula de ceara- Pentru a preveni zgarieturile, mucegaiul si deshidratarea, anumite fructe si legume (in special merele si castravetii) sunt imbracata intr-un strat de ceara comestibila.
Corpul tau nu o digera, asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi.
2. Somonul este facut sa para mai roz- Nuanta naturala a somonului este un roz cu nuante de gri. Somonul salbatic isi ia culoarea de la krill-ul pe care il mananca, in timp ce somonul crescut la ferme este hranit cu paleti cu pigment.
3.
Unele portocale sunt vopsite- Vopseaua Citrus Red No.2 este aplicata pe unele portocale din Florida la inceputul sezonului pentru a le face culoarea mai atragatoare. Aceste portocale sunt concepute pentru sucuri, insa ajung pe rafturile magazinelor. Acest tip de vopsea este relationat cu cancer si alte riscuri de sanatate.
4. De fapt, multa mancarea este vopsita- Multe alimente primesc acest tratament pentru a parea mai sanatoase si mai apetisante.
Culoarea carael este folosita in painea din cereale, vopseaua galbena este pusa in catravetii murati. De obicei, aceste substante chimice nu sunt daunatoare.
5. Uleiul de masline este amestecat o varianta mai ieftina- Uleiul de masline extra virgin nu este intotdeauna pur. Multe tipuri sunt amestecate cu variante mai ieftine de ulei, precum cel de soia.
6.
Puiul primeste o baie de clor- Calatoria puiului pana pe masa ta nu este una tocmai fericita. Dupa ce sunt taiati, puii fierbinti au nevoie sa fie raciti, asa ca sunt aruncati intr-un rezervor cu apa si dezinfectant, precum clorul, pentru a controla bacteriile si contaminarea. De asemenea, pentru a mentine aroma carnii, unii producatori injecteaza puiul cu apa sarata.
Sursa: Time.com

Ei bine, nu este chiar asa usor.

De fapt, mancarea ta trece prin mai multe etape pana sa ajunga la tine, de la tratamentul cu antibiotice pana la o baie de clor si o pelicula de ceara aplicata. Multi din acesti pasi nu sunt periculosi, insa pe unii trebuie sa ii stii neaparat.

1. Produsele primesc o pelicula de ceara- Pentru a preveni zgarieturile, mucegaiul si deshidratarea, anumite fructe si legume (in special merele si castravetii) sunt imbracata intr-un strat de ceara comestibila.
Corpul tau nu o digera, asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi. 

2. Somonul este facut sa para mai roz- Nuanta naturala a somonului este un roz cu nuante de gri. Somonul salbatic isi ia culoarea de la krill-ul pe care il mananca, in timp ce somonul crescut la ferme este hranit cu paleti cu pigment. 

3. Unele portocale sunt vopsite- Vopseaua Citrus Red No.2
este aplicata pe unele portocale din Florida la inceputul sezonului pentru a le face culoarea mai atragatoare. Aceste portocale sunt concepute pentru sucuri, insa ajung pe rafturile magazinelor. Acest tip de vopsea este relationat cu cancer si alte riscuri de sanatate. 

4. De fapt, multa mancarea este vopsita- Multe alimente primesc acest tratament pentru a parea mai sanatoase si mai apetisante. Culoarea carael este folosita in painea din cereale, vopseaua galbena este pusa in catravetii murati. De obicei, aceste substante chimice nu sunt daunatoare.

5. Uleiul de masline este amestecat o varianta mai ieftina- Uleiul de masline extra virgin nu este intotdeauna pur. Multe tipuri sunt amestecate cu variante mai ieftine de ulei, precum cel de soia. 

6. Puiul primeste o baie de clor- Calatoria puiului pana pe masa ta nu este una tocmai fericita. Dupa ce sunt taiati, puii fierbinti au nevoie sa fie raciti, asa ca sunt aruncati intr-un rezervor cu apa si dezinfectant, precum clorul, pentru a controla bacteriile si contaminarea. De asemenea, pentru a mentine aroma carnii, unii producatori injecteaza puiul cu apa sarata.

Sursa: Time.com

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Kanal D, lider incontestabil în audiențe cu Știrile Kanal D de la ora 12:00, prezentate de Cristina Dorobanțu #Ediția de prânz a Știrilor Kanal D a plasat statia pe primul loc, pe toate targeturile monitorizate

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Sfatul zilei din 20 septembrie 2024: Este important să rămâi calm și echilibrat!

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies