Klaus Iohannis: când începe campania de vaccinare contra coronavirus!

Klaus Iohannis: când începe campania de vaccinare contra coronavirus!
Klaus Iohannis: când începe campania de vaccinare contra coronavirus!

Luând în considerare bilanțul negru din ultima zi, în care țara a înregistrat un nou record de infectări, respectiv 7733 de cazuri noi de infectare în 24 de ore, Klaus Iohannis a anunțat într-o conferință de presă când poate începe vaccinarea anti coronavirus în România.

Klaus Iohannis: când începe campania de vaccinare contra coronavirus! Luând în considerare bilanțul negru din ultima zi, în care țara a înregistrat un nou record de infectări, respectiv 7733 de cazuri noi de infectare în 24 de ore, Klaus Iohannis a anunțat într-o conferință de presă când poate începe vaccinarea anti coronavirus în România.

Klaus Iohannis: când începe campania de vaccinare contra coronavirus!
Klaus Iohannis: când începe campania de vaccinare contra coronavirus!

Declarațiile susținute de Președintele României au fost publicate după o întâlnire cu responsabilii de gestionarea pandemiei, la care au participat și Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, șeful DSU Raed Arafat, secretarul de stat DSP București, Ionel Oprea și specialiștii în domeniu

Alexandru Rafila, Andreea Moldovan și Gindrovel Dumitra.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Astfel, Președintele României Klaus Iohannis a explicat modalitatea în care va ajunge vaccinul în țările Uniunii Europene. Luând în considerare cererea extrem de ridicată la nivel mondial, cât și capacitatea redusă de producție, se estimează că vaccinul va ajunge în țările europene în mod etapizat.

Pentru România, este de așteptat ca prima tranșă primită să ajungă în primul trimestru al anului viitor, asta în cel mai favorabil scenariu.

Citeste si: Raed Arafat, veste bună pentru români! Ce se întâmplă cu pacienții cu simptome de Covid-19, care ajung la UPU

Toate statele europene vor primi în același timp aceste tranșe. Primele persoane care vor fin vaccinate contra coronavirus vor fi lucrătorii din sistemul medical, urmate de persoanele din grupe de risc.

Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară. În plus, Klaus Iohannis a declarat că a discutat cu Nelu Tataru modul în care se va desfășura campania de vaccinare în Romania: „Ministrul sănătății mi-a prezentat pe larg strategia de vaccinare anti-Covid în România, platformele de vaccinuri, cadrul legal, modul în care va fi organizat și va funcționa programul național și etapele de vaccinare, precum și rețeaua de stocare și distribuție...Noul
vaccin are nevoie de condiții speciale de transport și depozitare. Fiind o problemă de importanță majoră, fac apel la personalul medical de la toate nivelurile de a se pregăti și a se informa corect, în vederea acestui proces de vaccinare.”



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies