Klaus Iohannis, despre carantină în București: "Nu este suficient..."

klaus iohannis carantina bucuresti
Klaus Iohannis vorbește despre carantină în București

Președintele României a vorbit despre carantinarea localităților din jurul Capitalei, dar și despre măsurile luate până acum.

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a discutat despre carantinarea anumitor localități din proximitatea Bucureștiului, dar și despre alte măsuri de prevenție împotriva răspândirii virusului.

Klaus Iohannis, despre carantină în București

Președintele României a fost întrebat dacă se vor lua lua măsuri mai drastice în Capitală, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Citeste si: Țările în care femeile sunt obligate să facă armata. Cum arată viața lor

„Carantinarea este o măsură complexă de restricţionare a circulaţiei în esenţă, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate şi primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare creşterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta în toate cazurile a încetat, urmând să se menţină restricţiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive în aşa fel încât să se poată considera că infecţia nu se mai răspândeşte galopant.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

covid 19 bucuresti carantina klaus iohannis
distanțarea socială este o măsură de prevenție împotriva răspândirii virusului[Sursa foto: PixaBay]

 Este o măsură care şi-a dovedit eficienţa, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricţionările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea, experţii recomandă, după analiza atentă, foarte amănunţită, unde se impune şi unde nu se impune carantinarea.

Din păcate, sunt destul de multe localităţi care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că peste tot, într-un timp relativ scurt, de regulă două-trei săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate, deci pandemia nu dispare, însă se reintră pe cifre care corespund mediei naţionale şi în acest fel putem să ţinem epidemia sub control, acţionând local şi regional pentru aceasta”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Cum dezgheți carnea în doar 5 minute. Trucul la îndemâna oricui

De asemenea, Klaus Iohannis a vorbit și despre numărul paturilor de la terapie intensivă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Din aprilie și până acum, sau din martie și până acum – mai exact, am dublat numărul de paturi de la ATI. Atenție, am dublat numărul de paturi de la ATI, pornind de la un număr deja destul de mare, în comparație cu alte sisteme sanitare din alte țări.

carantina bucuresti klaus iohannis
măsurile de prevenție împotriva răspândirii virusului trebuie respectate de toată lumea[Sursa foto: PixaBay]

Însă, se vede că, din păcate, nu este suficient. În fiecare săptămână, prin efortul medicilor, prin efortul ministerului, prin efortul domnului ministru se adaugă zeci de noi paturi ATI.

Vom continua în acest ritm, fiindcă ambiția noastră este ca la acest capitol să fim cu un pas înaintea evoluției pandemiei, iar rezultatele de până acum au dovedit că așa a fost și așa intenționăm să continuăm”, a precizat Klaus Iohannis.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

OMS prezice al treilea val al pandemiei de coronavirus! Când va avea loc

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies