La ce te ajuta Aloe Vera si de ce sa o folosesti

La ce te ajuta Aloe Vera si de ce sa o folosesti
La ce te ajuta Aloe Vera si de ce sa o folosesti

Știai că planta Aloe Vera conține peste 200 de compuși activi, dintre care 20 de minerale, 18 aminoacizi și 12 vitamine?

Știai că planta Aloe Vera conține peste 200 de compuși activi, dintre care 20 de minerale, 18 aminoacizi și 12 vitamine? Beneficiile asupra organismului ale plantei Aloe Vera sunt multiple mulțumită bogăției în nutrienți, acestea incluzând încetinirea îmbătrânirii celulelor, întărirea sistemului imunitar, susținerea digestiei, calmarea arsurilor și iritațiilor, ameliorarea sindromului de colon iritabil.

Aloe Vera este un bun calmant și analgezic, benefic pentru piele, par și unghii și adorat de domnișoare în cosmetica pentru capacitatea sa de hidratare, întrucât gelul de Aloe Vera penetrează până la al 7-lea nivel, de la piele până la os, antrenând substanțele active.

La ce te ajuta Aloe Vera si de ce sa o folosesti
La ce te ajuta Aloe Vera si de ce sa o folosesti[Sursa foto: PixaBay]

Planta Aloe Vera a fost denumită drept elixirul tinereții

De-a lungul timpului planta Aloe Vera a fost denumită drept elixirul tinereții și conține proprietăți remarcabile antiinfecțioase și antibacteriene, încetinind îmbătrânirea, planta fiind utilizată de mulți ani atât în medicina modernă, cât și în cosmetică.

Planta Aloe Vera își are originile în nordul Africii, este utilizată atât pentru uz intern, cât și extern, sub formă de gel din frunze prelucrat, capsule cu extract, creme, suc pentru consumul ca atare, produse cu extract pentru piele și păr.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Este o plantă care creşte în zone aride, însă care reţine cantități mari de apă în frunzele sale. Aloe Vera este o plantă cu tulpină scurtă, robustă, care poartă un buchet de frunze alungite, groase, cărnoase. Are tulpina de aproximativ 1 metru înălțime și la vârful acesteia creşte un buchet de flori de culoare galbenă sau roșie.

La ce te ajuta Aloe Vera si de ce sa o folosesti
La ce te ajuta Aloe Vera si de ce sa o folosesti[Sursa foto: PixaBay]

Aloe Vera este singura plantă care conține vitamina B12

Toate speciile sunt considerate plante medicinale, cu excepția unei specii cultivate ca plantă ornamentală, respectiv Aloe Arborescens. Componentul principal care se regăsește în frunzele de Aloe Vera este aloina, în proporție de 50%. Aceasta este o substanță greu solubilă în apă. Dintre plante, Aloe Vera este singura care conține vitamina B12.

În trecut, rășina de Aloe Vera era considerată un produs laxativ eficient. Rășina de Aloe, în prezent, este tot mai puțin folosită, din cauza prezenţei unor derivați care ar dezvolta cancerul acolono-rectal, motiv pentru care produsele de aloe procesate de specialiști sunt mai indicate decât consumul brut al plantei.

Prețul produselor de Aloe Vera pornește de la 40 de lei și poate ajunge până la 200 de lei, în funcție de tipologia produslui achiziționat, respectiv suc, capsule cu extract, gel sau creme.

Dacă vrei să plantezi Aloe Vera, acest proces se poate realiza prin butași, separând astfel o parte din plantă de una existentă, ținând-o în apă până face rădăcini și plantând-o într-un ghiveci proaspăt. Ghiveciul trebuie să fie mai degrabă lat decât adânc, iar solul trebuie să fie fertil și bogat în nutrienți.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Prezentăm în cele ce urmează o rețetă de masca faciala cu Aloe Vera, pentru sănătatea și frumusețea tenului. Înainte de aplicarea măștii faciale, tenul trebuie pregătit în prealabil, respectiv curățat de impurități. Astfel, acesta poate fi spălat ușor cu un săpun bio special pentru faţă, după care se poate aplica un gomaj facial naturist realizat din mălai și miere, care curăţă porii în profunzime și îndepărtează pielea moartă de la suprafață.

După pregătirea în prealabil a tenului, se poate aplica o mască emolientă cu Aloe Vera și pudră de argilă, rezultatul fiind o piele sănătoasă, catifelată și hidratată în profunzime.

Citeste si: 5 plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente

Citeste si: Masca faciala cu aloe vera: o vei adora

Citeste si: Si-a frecat aloe vera pe fata in fiecare zi, timp de o saptamana! Uite ce i s-a intamplat apoi



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Situația pe care Bogdan a vrut să o lămurească cu Denisa în Camera Roșie. De ce s-a enervate tânăra? „Bogdan, oprește-te că te duci în alt film!”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies